"Majdnem 300 millió dollárt fizet a Google évente a Mozilla-nak a keresőszerződés értelmében"

Címkék

Mint az ismert, a Mozilla és a Google újabb, minimum 3 évre szóló kereső keretszerződést kötött, amelynek értelmében a Mozilla alapértelmezett keresője a Google maradt. A szerződés részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, de az All Things Digital tudni véli, hogy mennyi az annyi. A weboldal szerint a Google alig kevesebb mint 300 millió dollárt fizet évente a Mozilla-nak. Ha ez igaz, akkor a fanyalgók tényleg befoghatják. Ugyanis ez az összeg majdnem a háromszorosa annak, amit a Google eddig fizetett. A 2010-es évben a Google-lel kötött szerződés a Mozilla 123 millió dolláros bevételének 84%-át adta. A források szerint a Google három év alatt nem sokkal kevesebb mint 1 milliárd dollárt fizet majd ki a Mozilla-nak. Hogy miért fizet a Google jóval többet mint eddig? Az All Thinghs D szerint a Microsoft és a Yahoo felől érkező konkurens ajánlatok miatt. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Remélem igaz a hír, mert akkor ez egy nagyon pozitív történés :)

Annyit fizetnek, hogy a koderek eltunodnek miert is nem inkabb bora boran elnek eletuk hatralevo reszeben es inkabb lelepnek :-)
--
cythoon

ennyi zsé elég lehet végre egy jó, kicsi, rugalmas, memóriatakarékos, stb. böngésző fejlesztésére?:)

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu

Azért ennyi zsetonból a világ legdurvább sarkában (SF) is simán ki lehetne fizetni évente legalább 1000 darab kurva jó informatikus/szoftvergyártó szakember bérét (már a korábbi zsetonból is kb. kijött volna, de ebből már nagy ráhagyással is kijön - még a csillió marketingesnek/evangélistának/lokalizátornak is marad mellette eltüzelhető zsé).

Szóval kiváncsi leszek, lesz-e valaha normális piece of sw belőle, mert amit eddig csináltak a fiúk, az nem igazán meggyőző...