Publikusan elérhető a Desura digitális tartalomterjesztő rendszer Linuxra

Címkék

Júliusban volt szó arról, hogy készül a közösségi alapon üzemeltetett, Desura névre hallgató digitális tartalomterjesztő rendszer Linuxra. Szeptemberben megkezdődött a zártkörű bétateszt. Ma pedig megérkezett a bejelentés arról, hogy publikusan elérhető a Desura Linuxra.

Két hónapnyi bétatesztelés után ma elérhetővé vált a Desura digitális tartalomterjesztő kliens, amely támogatja játékok bármely Linux disztribúcióra való telepítését, illetve patchelését. Ezzel a kiadással a Desura az egyetlen ilyen kliens, amely egyaránt működik Windowson és Linuxon, és lehetővé teszi a játékok egyetlen kattintással való telepítését.

A fejlesztők elismerik, hogy messze van még a munka vége, de mégis jelentős mérföldkőként értékelik, hogy publikusan elérhetővé vált a kliens, amellyel jelenleg mintegy 65 játék telepíthető egyszerűen Linuxra.

Érdemes még megemlíteni, hogy a tervek szerint a Desura kliens kódját megnyitják a közeljövőben és a fejlesztők GPLv3/kereskedelmi kettős licencelés alkalmazásán gondolkoznak.

A bejelentés itt.

Hozzászólások

Vodafone 858 smart-tal, amin android 2.2.2 fut, opera minivel teljesen gyors. Gyári böngészővel lassabb mint minden más oldal betöltése is, a video-t nem tudja lejátszani, de a telefon gyengesége az oka, elindul a videó, csak ugye nem ártana a gyenge cpu mellé egy gpu, ami rásegítene. Szóval a hiba az ön készülékében van, szvsz.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Reprodukálni nem sikerült, de naponta többször csinálja. Egyelőre csak az index és a hup. Befagy az összes tab, majd néhány másodperc múlva megjelenik, hogy plug-in unresponsive, a plugin a Shockwave Flash, meg szeretném-e állítani. Nem tudom, mi lehet a közös az index és a hup forrásában.
2 kiterjesztést használok csak: adblock(ha bekapcsolom a hupon, akkor sem változik semmi) és Proxy Switch.

Én is tapasztaltam chromium böngészővel ezt a hibát. Először az indexen jelentkezett. Volt amikor az oldal betöltődése után villant egyet a kép, majd megjelent újra. Aztán már meg se jelent, csak a fehér oldal. Frissítés nem használ, da ha fehúzom az oldalt külön lapra, akkor újra megjelenik a kép...
Jelenleg a hupon csinálja ugyanezt a "trükköt"...

Külön izgalmas hír ez annak ismeretében, hogy az Indie Royale pakkok is az ő égiszük alatt jelennek meg. :)

----
i3No7V 3W 3^V37

Próbaképp a Humble Bundle játékokat aktiváltam, és az Osmost feltelepítettem. A kliens és a játék telepítés is néhány kattintás volt, és jól működik.
Szokatlan ez a kényelem.