LibreOffice 3.4.4

 ( trey | 2011. november 10., csütörtök - 18:43 )

libreoffice.hu írta:
A Document Foundation (TDF) bejelentette a LibreOffice 3.4.4 megjelenését. A LibreOffice 3.4.4 a díjnyertes, Windows, Linux és MacOS alatt is elérhető, szabad és ingyenes irodai programcsomag javított kiadása. A LibreOffice nemrég nyerte el az InfoWorld 2011-es BOSSIE díját a legjobb nyílt forrású desktop szoftver kategóriában és az Open World Forum Experiment díját, mint a legnépszerűbb szoftver.

Az eredeti sajtóbejelentés Tímár Andrást, a SUSE munkatársát idézte, aki többek között a LibreOffice honosítási munkálatait koordinálja. „Egy önkéntes fordítónak, Michael Bauernek köszönhetően a skót gael nyelvű fordítás néhány hónap alatt teljessé vált. A korábbi fordítás elhanyagolt állapota és hiányosságai miatt nem volt része a LibreOffice-nak, de most örömmel építettük be a 3.4.4-es verzióba. Így a támogatott nyelvek száma 105-re növekedett. Ez is mutatja a copyleft típusú licencek páratlan értékét a végfelhasználói szoftverek esetén. A LibreOffice a legfontosabb irodai programcsomag, ha a nyelv, mint kulturális örökség megőrzését tekintjük, különösen ha az olyan nyelvekről van szó, amelyeket nem beszélnek elegen ahhoz, hogy a profitorientált nagyvállalatok érdeklődését felkeltsék.”

Idézet:
Az eredeti sajtóbejelentés arra is kitér, hogy Jesús Corrius, a TDF kuratóriumának helyettes tagja kiemelt előadást tart ma a Libre Software World Conference-en a spanyolországi Zaragozában. Az előadás címe „TDF: the home of LibreOffice” lesz. Az LSWC a legfontosabb szabad szoftveres esemény Spanyolországban. A TDF kuratóriumi tagjának jelenléte igazolja, hogy a projekt jól halad a nagy és sokszínű spanyol közösség összekovácsolásával. Az európai és amerikai helyi közösségek egyetlen globális projekt ernyője alatt fejlődhetnek és dolgozhatnak.
De nem kell ilyen messzire menni, Budapesten is lesz egy szabad szoftveres konferencia november 12-én, az FSF.hu Alapítvány által szervezett „Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás 2011”, ahol Tímár András fog kiemelt előadást tartani a LibreOffice-ról. A belépés ingyenes.

A részletek itt olvashatók. A LibreOffice 3.4.4 bejelentése itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem úgy tűnik, a text rendering Windows alatt is jobb lett. A betűk szebben rajzoltak, jobban helyezkednek el egymás mellett (bocs nem tudom a megfelelő szakkifejezést), csak néha látok olyat h 1 szóban hogy egyik betű közelebb van a másikhoz. Szerintem jobb olvasni szöveget vele. Linux alatt még nem néztem.

A kompatibilitás sajnos nem 100%, doksit vittem nyomtatni, wordben készült és a nyomtatós gépen libreoffice van. Például a bekezdés keretezésénél az openoffice-n megváltoztatta a színt, azért mert nem lehet olyan színt keverni csak a meglévőkből választani. Egy diagramot (ami visio-ban készült) elég rondán vett át.

bocs, openoffice helyett libreoffice-t akartam írni

Amíg nem érkezik hozzászólás a te hozzáaszólásodhoz, addig lehet szerkeszteni.
Tehát nyugodtan kijavíthattad volna, de a szabadkozó hozzászólásod miatt már nem lehet.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Esküszöm kerestem a szerkesztés gombot, de nem találtam :) vagy már késő volt. min1

Frissítettem opensusen, most indítottam Calc-ot, és ilyen windowsos kinézete van... Erről tudtok valamit?Esetleg hogy lehet visszaállítani? Bár azt se tudom, miért lett ilyen. 3.4.2
--
Discover It - Have a lot of fun!

Ingyenes elektronikus könyvek : http://libreoffice.hu/konyvek/