A Motorola Mobility szabadalmi végzés kiadását érte el az Apple ellen Németországban

 ( trey | 2011. november 6., vasárnap - 9:03 )

Folytatódik a smartphone-tablet szabadalmi háború az Apple és az Android-alapú eszközöket gyártók közt. Az Apple több fronton is harcban áll. A Samsunggal szemben több országban (Németország, Ausztrália, Hollandia) is sikerült számára kedvező bírói döntést elérnie, de most az éppen ellene döntöttek.

A hétvégén érkezett hírek szerint az egyik német bíróság (Mannheim Regional Court) kiadott egy végzést az Apple ellen. Az ítélet elméletileg megtiltja az Apple számára, hogy Németországban (a legnagyobb önálló piac Európában) bármilyen mobileszközt forgalomba hozzon, amely megsérti a Motorola Mobility két szabadalmát. Ezen felül megállapítja, hogy az Apple a 2003. tavasza óta folytatott szabadalomsértése miatt kártérítéssel tartozik a Motorola-nak.

Mind a Motorola, mind az Apple megerősítette a sajtónak a hírt. Az Apple rövid közleményében annyit közölt, hogy ez egy ügyrendi kérdés és egyelőre nem érinti a Németország-beli készülékeladásait, egyelőre nincs kihatással az ottani üzleti tevékenységeire.

Hogy az ítéletnek lesz-e a gyakorlatban is bármilyen következménye, az egyelőre még nem tiszta azok számára sem, akik napi szinten nyomon követik ezen szabadalmi perek történéseit.

Részletek:

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Rotfl! Még néhány szabadalmi per és Németországban csak buta-telefonokat lehet majd kapni. :)
A szabadalmi fagyi megint visszanyal.

Még pár ilyen és a németek azt fogják mondani az összes ilyenre, hogy "kapjátok be és húzzatok a francba, és ha megint idejöttök a küszöbömre szűkölni, akkor lesztek csak igazán betiltva" :)

LOL! Mert a németek már csak olyanok. :)

Hát szerintem előbb unnak bele az ilyen szarakodásba, mint az amcsik.

South Park 15.évad / 2.rész: Funnybot

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

http://6dollarshirts.com/submissions/large/1292190053.jpg

Írhattam volna annyit is, hogy subscribe.

a Nokia nev ujra szep lesz, melto regi nagy hirehez :D)

Akkor azt hiszem, hogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Google is hivatalosan beszállt a szabadalmi háborúba, mint a Motorola Mobility jelenlegi/leendő(?) tulajdonosa. Egyik kutya, másik eb.

Nem te tetted szóvá a múltkor, hogy a Google miért nem tesz valamit?

--
trey @ gépház

Összemosol két dolgot.
Android fejlesztőként valóban úgy gondolom, hogy a Google-nak régen be kellett volna szállnia ebbe nyíltan, nem pedig a partnerek mögé bújva, mind szoftver, mint hardver vonalon. Számtalanszor leírtam, hogy szerintem meg is tette már ezt korábban, csak stikában (pl. HTC). Kaptam is érte eleget itt. :)
Most viszont be lehet húzni azt a vonalat a grafikonra, amiben az volt felvázolva, hogy a Google-t mindenki támadja, csak a "jó cég" (nincs ilyen szerintem, de már ezt is leírtam párszor) nem bánt senkit. Pár fanboy elgondolkodhatna, hogy mennyi marhaságot hordtak össze az elmúlt hónapokban. :D

"Összemosol két dolgot."

Mindjárt gondoltam!

--
trey @ gépház

Látom érdemben válaszoltál arra amit írtam. :(
Mi van veled? Az utóbbi időben nem nagyon lehet veled megbeszélni komolyabban semmit...

Nincs érdemben mit válaszolnom. Neked csúszott le az utóbbi időben az Apple köd. Lentebb ketten is válaszoltak neked. Kb. ezeket írtam volna én is, ha nem lettem volna lusta. Majd megnézem mit írsz azokra.

--
trey @ gépház

Biztosan így van, ha te mondod, csak ez esetben elő kellene szednem a hónapok óta a "fiókban lapuló" iPhone-t az Android helyett, meg a másik topikban is biztosan azért nyavalyogtam, hogy jó lenne kicsit magasabb Linux market share, hogy elkészüljenek a hiányzó szoftverek és fejleszthessünk Ubuntun Mac OS X helyett. Ha ilyen, amikor leszáll az Apple köd, akkor legyen.

Viszont nálam meg most jött el az a pillanat, amikor úgy döntöttem, hogy elég volt, befejezem az aktív részvételt a fórumon, a friss hírek küldését a főoldalra, stb. Szó nincs semmiféle sértődésről, csak sem időm, sem energiám már arra ami itt megy. Köszönöm az eddigi segítséged ami a saját munkáink bemutatását tette lehetővé a közösségnek! Remélem egy-két érdekes hírrel én is hozzá tudtam járulni a HUP eddigi cikkeihez.
További sok sikert a munkádhoz!

Üdv!
Mash

Nem tudom miért nyavalyogtál. Azt akartad, hogy a Google kiálljon az Android mellett. Most kiállt (bár kérdéses még, hogy mennyire a Google lépése ez), de te nem így akartad. Azt nem mondod el, hogy hogyan szeretted volna. Az pedig, hogy a Motorola Mobility nyert az Apple ellen szerinted nem helyénvaló.

Tényleg. Az Apple betámadott élőt-mozgót, aztán pofára esett, amikor olyanokba kötött bele, akik már akkor telefonnal foglalkoztak, amikor az Apple alapítók még blunt-ot sodortak, meg acidot nyaltak.

http://hup.hu/cikkek/20110614/apple_vs_nokia_a_nokia_nyert

Meg lehet ezen sértődni, bár nem értem, mi a sértődés oka.

"Egyik kutya, másik eb."

Tényleg. Aki elsőként támad, az pont ugyanolyan. Legfeljebb az elfogultak szemüvegén keresztül.

Kis ízelítő az Apple-féle eljárásmódról:

http://fosspatents.blogspot.com/2011/11/apple-loses-ipad-design-lawsuit-against.html

Tényleg olyan, mint a többi.

--
trey @ gépház

"de te nem így akartad"

Ezt hol írtam?

1., Én pont azt írtam, hogy végre meglépte nyíltan (nyíltabban) a Google, amit meg kellett. Már nagyon ideje volt!

2., Viszont innentől senki nem maszatolhat itt a HUP-on szabadalmi ügyekben, hogy van a Google, mint jó cég és az MS/Apple/Oracle/stb., mint rossz cég. Nincs jó cég és rossz cég. Profitorientált cégek vannak, akik a pénzre hajtanak néha tiszta, néha meg okádék módszerekkel.

"Az pedig, hogy a Motorola Mobility nyert az Apple ellen szerinted nem helyénvaló. "

Ezt melyik mondatból olvastad ki?!

"Tényleg. Az Apple betámadott élőt-mozgót, aztán pofára esett, amikor olyanokba kötött bele, akik már akkor telefonnal foglalkoztak, amikor az Apple alapítók még blunt-ot sodortak, meg acidot nyaltak. "

Lópikula érte az Apple hátsó felébe. Megérdemli a dolgot. De sokkal jobb lenne, ha az egész szabadalmi rendszer menne a levesbe. Ezzel a véleményemmel azt hiszem pont összecseng a Google egyik mai nyilatkozata.

"Meg lehet ezen sértődni, bár nem értem, mi a sértődés oka."

Megint csak azt tudom mondani, hogy nincs sértődés, mivel ez nem elsősorban erről a topikról szól, hanem érlelődik már egy ideje bennem. Amiért kiszállok az itteni nyüzsgésből az elsősorban az, hogy az emberek jó részének itt az érvek/tények/források sokkal kevésbé fontosak, mint a saját "vallási meggyőződése". Én meg úgy vagyok vele, ha már jártatom a számat, akkor jó, ha meg is hallja, fel is fogja, és érdemben arra válaszolva vitázik/beszélget a másik fél is. Úgy érzem, ezt itt egyre kevésbé van meg, ezért ezt az energiát inkább másra fordítom. :)

Még egyszer sok sikert és kitartást a folytatáshoz!

"Még egyszer sok sikert és kitartást a folytatáshoz!"

Köszi!

--
trey @ gépház

Persze hogy beszállt, miért, ha téged bökködnek egy bottal, nem unod meg egy idő után, és vernéd le aki szórakozik veled? :)

Nagyjából ezt remélte mindenki, aki várt tőlük valami lépést. Vagy te mire gondoltál? Kiteregeti a szennyest az apple vezérkarának keresési szokásairól, vagy kövér kaliforniai jakuzákat fogad a meggyőzésükre? Esetleg megvéd mindenkit, hogy fizet mint a katonatiszt?

Nem is értem én ezt az egészet. Jönnek ezek az "innovátorok" és levédetik azt, amit az ókori görögök is szégyelltek volna, meg amit a Johnny Mnemonicból ellestek, majd beperelik a fél világot, aztán meg óbégatnak, amikor kiderül, hogy 8 éve használnak olyan technológiát, amiért mindenki fizet szépen, csak ők nem. (Közben nevetve közlik, hogy bár a teljes piac 4%-a csak az övék, mégis az össznyereség 52%-a jut nekik)

Ésakko még a motogugli a bumbi h visszaüt? Áhhh...

Sikeresebbek mint a zöldek.

  1. Lőttek az 1-2 éves életciklusú készülékek derékhadának.
  2. Szopóágon a divat elektronikai cikkek zöme.

:)