Már megvásárolható pendrive-on is a Mac OS X 10.7

Címkék

A Mac OS X 10.7 bejelentésétől mostanáig elektronikus letöltés formájában volt megvásárolható az Mac App Store-ból 29,99 amerikai dollárért. A kiadásakor az Apple azt ígérte, hogy hamarosan pendrive-on is elérhető lesz a Lion. Már kapható a pendrive-os verzió. Aki így szeretne hozzájutni a OS X Lion-hoz, annak 69 dollárt kell leszurkolnia. Az USB-s telepítés egyetlen hátulütője, hogy aki így telepíti a rendszerét, az nem tudja igénybe venni újratelepítéshez az Lion Internet Recovery-t.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Hehe.
A Lion Internet Recovery csak a legeslegújabb gépekkel vehető igénybe, azokhoz meg adják a Liont alapból, nyilván aki ilyet vett, nem fog pendriveról installálgatni... :D

http://store.apple.com/us/product/MD256Z/A

"Important Note

When you install OS X Lion using the USB thumb drive, you will not be able to reinstall OS X Lion from Lion Recovery. You will need to use the USB thumb drive to reinstall OS X Lion."

Törődjetek bele. Vagy próbáljatok meg beletörődni.

--
trey @ gépház

Nekem most ment fel a 10.7.1 update, ami eleg kicsi volt, mert kb. ket perc alatt felment. Jo hamar jott az elso frissites a Lionhoz, nem mintha ez baj lenne persze.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Olvasd kérlek újra, és vonatkoztass el attól a tévhittől, miszerint ha leírok egy törvénynek nevezett szabályt egy bőrkötésű könyvbe, akkor az majd igaz lesz. Nem alkotnak ők semmit, csak ajánlásokat tesznek egy működtethető társadalom kereteire. Sikerességi arányt most nem mondanék.

De azért a törvények valamennyire behatárolják a lehetőségeket.
Valóban, a joggyakorlat nem minden esetben úgy működik, mint ahogy a jogalkotó azt "megálmodta".
És minél több a gyakorlat és elmélet között a különbség, annál valószínűbb, hogy a törvény célja vagy szövegezése hibás.
És ha jól emlékszem a káosztól indultunk el, nemde?

Ha valamennyire is behatárolná a lehetőségeket, nem tartanánk itt.

Gondolkodj egy kicsit másképp a dologról. Adott a káosz, hogy akar rendet rakni az ember? Leír szabályokat, majd a félőrült bagázzsal elfogadtattja, gyerekeikkel még azt se, csak egy umpalumpával betartatja, exclusive bunkósjogot adva. Mi az eredmény? Úgy kb. 70% eredményesség egy adott törvényre, szórással persze, mert egyik ezt, másik azt tartja csak be.

Én arra próbáltam célozni, hogy ahelyett, hogy azt mondjuk, hogy LEGYEN ÍGY, vagy hogy ÍGY VAN, ahelyett meg kéne találni a módot arra, hogy "úgylegyen". És ehhez nem a szómágja vezet.

lájk. pont ma vettem én is végre egy 4 gb-os pendrive-ot os install-okra (dvd meghajtó régóta nincs a gépben), már csak azt nem tudom, miért vártam vele idáig.

4 vagy 8 GByte-os pendrájv ~40 USD-ért? Kösz nem. :)