Manipulált képeket nyújtott be az Apple a bíróságnak a Samsung Galaxy Tab 10.1 ügyben?

 ( trey | 2011. augusztus 15., hétfő - 21:37 )

Az Apple nemrég az egyik német bírósághoz fordult annak érdekében, hogy kitiltassa a Samsung Galaxy Tab 10.1 tabletet az Európai Unió országaiból. A benyújtott kereset alapján az egyik düsseldorfi bíróság előzetes intézkedést rendelt el a Samsung termékével szemben. Az Apple számára kedvező döntést a bíróság állítólag e dokumentum alapján hozta. A dokumentum 28. oldalán egy érdekes összehasonlító kép szerepel. A bal oldalán az iPad 2, a jobb oldalán a "Samsung Galaxy Tab 10.1" látható. Egyesek szerint Galaxy Tab 10.1 képpel több probléma is van. Egyrészt az arányait manipulálták, hogy jobban hasonlítson az iPad 2-höz, másrészt a Samsung feliratot is eltávolították. A részletek hollandul itt. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha igaz a dolog akkor nagyon huncut ez a Steve Jobs :D

--
maszili

Mármint az Apple ügyvédei...

Nyilván az ügyvédek titokban csinálták a főnök háta mögött...

--
maszili

kétesélyes, vagy igen vagy nem. Nem hiszem h SJ-t minden részletről tájékoztatnák.

Ez alapján tudott róla.
Az org chartok nem hazudnak. :))

SJ már itt is több alkalommal megvillantotta zsenialitását. :))

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Ha igaz, az elegge BTK-s kategoria..
Vajon hany ev jar Nemetorszagban bizonyitekhamisitasert? Mondjuk minositett eset, mert nyeresegvagybol kovettek el - ha elkovettek - nem is kis penzert..

--
Tudod te, mennyi lóvé fér egy Alstom-kocsi dobozába? :)) - laspalmas, VB

Hogy mondhatsz ilyet? O ill. az Apple sosem tenne ilyet. A kepek maguktol alakultak at es kesz, ha tetszik, ha nem.:)

par napot kestel a dologgal (ahogy te szoktad mondani) :)
hsz

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek

Így néz ki a Tab 10.1. A widget-tel messze nem olyan, mint az iPad. Persze az összehasonlító képen úgy szerepelnek az ikonok is, hogy minél hasonlóbb legyen.

--
trey @ gépház

odabiggyesztettem a kérdéses 28. oldali kép mellé.
http://kepfeltoltes.hu/view/110816/galaxy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mindenki döntse el maga :)

"odabiggyesztettem a kérdéses 28. oldali kép mellé."

Mit?

--
trey @ gépház

kép alapján a default menüvel készült képet, az ipadosított layout mellé.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ezt láttam én is, de azt is, hogy amit mellé tett, azon sincs Samsung felirat. Ezért kérdeztem, hogy mi az, mert ha az eredeti Tab 10.1-en van (márpedig úgy fest, hogy van), akkor az sem az, amit odatett.

--
trey @ gépház

asszem a 10.1-en van, a 10.1v változaton nincs. vagy fordítva és a 10.1v-n van, a 10.1-en nincs.
lényeg, hogy valóban van egy olyan variáns, amin nincs samsung felirat (az elején, a seggén szépen ott díszeleg)

igen, a 10.1v-n nincs

De az nem is tárgya (10.1v) ennek a kitiltásnak, ha jól tudom?

--
trey @ gépház

alapvetően nem, mivel az a régebbi (de fixme)
elméletileg a 10.1-el van bajuk, a képen nem az van (illetve annak többszörösen módosított variánsa, mondhatni samsung galaxy tab 10.1 designed by apple :))

Jogos, benéztem, véletlenül 1v került oda.
Itt a javított:
http://kepfeltoltes.hu/view/110816/screenshot-page-28_www.kepfeltoltes.hu_.png

Még ezt is benézted, mert a Galaxy Tab 10.1 kétféle színösszeállításban kapható, ezek közül manipulatív módon a pure white az amivel összehasonlítod az Apple által beterjesztett soft black változatot.

Valamint az UI mindössze egy szoftveres megoldás, amit a Samsung akármikor megváltoztathat, fennállhat a veszélye annak, hogy a Samsung az Apple által használttal azonos UI-t fog alkalmazni a közeljövőben a Galaxy Tab-en, valamint a felhasználók is képesek lehetnek ezt az UI-t akár az Apple eszközein alkalmazott UI-kkal azonosra alakítani.

A legfőbb probléma, hogy a felhasználók összetéveszthetik ezeket a termékeket, és eredeti Apple készülékek helyett azok klónjait, Samsung, LG, Motorola vagy HTC termékeket vásárolhatnak, ebben az esetben mind őket, mint az Apple-t anyagi kár éri.

(;-))

"valamint a felhasználók is képesek lehetnek ezt az UI-t akár az Apple eszközein alkalmazott UI-kkal azonosra alakítani."

o_O én Linuxon is be tudom állítani, hogy laikus szemmel nézve kiköpött OS X/Windows _kinézete_ legyen. Béreljek jogászt az Apple ellen? Ne vicceljünk már...

"eredeti Apple készülékek helyett azok klónjait, Samsung, LG, Motorola vagy HTC termékeket vásárolhatnak"

Miért lenne az Apple eredeti, a többi meg klón? Jézusom!

Úristen mi lesz akkor :(.
Dacr manipulálja a Hup-ot valami képekkel amin valami különbbségek vannak, a felhasználók összekeverik majd a tampont a borotvahabbal, szörnyű idők jönnek.

Nézd, 2010-ben egy forradalom történt, Steve Jobs akkor végérvényesen megváltoztatta a történelem menetét. Szerinted Isten mit szólt volna ha a tíz parancsolatot tartalmazó kőtáblákat a Samsung és a Motorola az antikrisztus nevében eltérő vésetekkel rendelkező kőtáblákra cserélte volna? Éppen az ami a XXI. században történt a tabletekkel, lévén Steve Jobs Jézus reinkarnációja.

Hiszek abban, hogy Steve Jobs megszabadít minket az antikrisztustól, ezért kezdett bele nemrég egy Apple főhadiszállásnak álcázott interdimenzionális térkapu kiépítésébe, amin keresztül az antikrisztust egy a mindenségtől távoli régióba száműzhetjük.

:)

Így már értem. Először azt hittem, hogy napszúrást kaptál. :)

szerintem trey-el egész jól elsörözünk majd a pokolban ;)

Hú a mindenit, a Samsung oldalán a termékfotók közt csak ez volt, most mi lesz....
A lényeg nem a színeken, hanem az arányokon van.

ja, ez már vicc. A keretbe foglalt kijelző engedély nélküli felhasználása lenne a perdöntő bizonyíték?
A Samsung itt nyerni fog, ha csak be nem dobja a törölközőt...

Szerintem meg szépen megegyeznek peren kívül. Túl sok pénz folyik be a Samsunghoz az Apple-től ahhoz, hogy dobja, mint partnert és vica versa.

A német bíróságok kicsit másként működnek. Ha Németországban kiderül hogy bizonyítékot hamisítottak akkor szerintem a német ügyészség is hirtelen bekerül a képbe.

Na most abban a dokumentációban állítólag többször is szerepel a Tab 10.1. Minden más esetben az eredeti formájában, kivéve ezt az egy képet. Nem hinném, hogy szándékosságot fog bizonyítani az ügyészség, inkább egyszerű tévedésként fogják kezelni, még ha nem is az volt. De majd kiderül, hogy neked, vagy nekem lesz igazam. :)

Hogy lehet tevedesbol kepet maninpulalni? "Biro ur, tevedesbol, veletlenul modositottuk a keszulek aranyait. A grafikus macskaja veletlenul megbokte a kezet, az meg veletlenul modositott a keparanyon. Total veletlen volt."

Adott három ügyvéd, meg hat grafikus, aki ezen dolgozott. Az egyik ügyvéd/grafikus túlbuzgó volt, a többiek meg "nem figyeltek". :)

Ha ez igaz, az elegge rotfl.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Vajon ez igaz lehet?

http://i.imgur.com/huWri.jpg

--
trey @ gépház

Dehogy. Az iPad olyan okos, hogy realtime alakítja át az épp lejátszott filmet :)

Tudod mit? Ha realtime tud elfogadható liquid rescale-t, akkor megveszem :P

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Ez csak szomoru ha van valosagtartalma.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Úr iSten, montírozott a reklámfotó, mi jöhet még?! :)

montirozott bizonyitek...? oh wait

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek

Egy ideje un-szimpátiában az Apple az új MS.

Csak azt nem értem, hogy ezt miért nem a Samsung képviselője vette észre. Vagy lehet, hogy ez annyira mellékszál, hogy nem akart e mentén frontvonalat nyitni és egy fontosabb szálra koncentrált?

nem kizárt, hogy ők vették észre, de jobban jön ki egy bíróság előtt, ha valaki más szájából hangzik el, mert így nem bizonyítvány magyarázkodás, hanem figyelemfelhívás.

En bizony sutyiban csinaltam volna, es egy szot sem szoltam volna a 25-i meghalgatasig... Igy van idejuk az Apple ugyvedeinek felkeszulniuk, es talan ahogy az lenni szokott, mindent rakennek egy kis senkire, hogy bizony O rossz dokumentumot adott be es mind az O hibaja es mar ki is ruktuk es milyen szemtelenseg hogy a nevukben egy ilyen dokumentum kerulhetett be "veletlenul" evvel rontva az O jo hiruket blab... bla... bla... Az igazi fas*opok meg elnek tovabb, mint...

Ha bizonyíthatóan manipulált képet adott át az Apple bizonyítékként, akkor a bíró helyében a további felesleges időpocsékolás helyett egy mozdulattal utasítanám el a keresetét.
Nagyon-nagy király lett az Apple, mi?

már emlékmű is épül Steve Jobsnak.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Mauzóleum?

:D

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Reszecskegyorsito? iLHC? :)

Az epül leépül...

Subscribe

Elég látványos a hamisítás az Apple részéről.

Sokba fog ez kerülni nekik, szerintem. (Remélem.)

A Ferrari is beperelhetné a Lamborghini-t, meg a Porche a Ferrari-t (vagy viszont, érteni ugyan nem értek hozzájuk, de a német bírósággal szemben nekem nem a tabletek, hanem az automobilok tűnnek teljesen egyformának).

Meg az autóiparban általánosan mindenki mindenkit.

Szemét Apple! Akárhogy erőlködik akkor se fogok Galaxy Tab-ot venni. iSzutykot meg pláne nem. Meg semmilyen tabletet, mire is használnám?
Nem veszek.
Nem veszek.
Nem veszek.
Ommm.

Mennyibe is fog kerülni a Galaxy Tab?
XD

Már 2 generációnyi Galaxy Tab ott van a polcokon, egyébként 80 ezer és 130 ezer Ft közötti összegbe kerülnek.

Gyere Pityu, perelj be!

kép

Ami meg durvabb, hogy ez az egesz EUs Community Design ugy szar ahogy van. OSNews-on van egy jo cikk errol. Ezek elnagyolt kepek mindenfele termekekrol, amit senki sem nez at, es automatikusan meg kell adni. Ami alapjan most kitiltottak a Samsungot az egy az iPad megjelenese elott 6 evvel (igen akkor meg iPhone sem volt) beadott teglalap-ra vonatkozo Community Design. A birosag pedig nem is vizsgalodhat, hanem ha valaki benyujt egy ilyen keresetet akkor az alapjaraton megadjak, meg a perelt felet sem kell ertesiteni. Es mivel a nemet birosag elfogadta, egybol az egesz EU-ra ervenyes. Ha a Samsung majd megnyeri a pert akkor az Apple-nek ki kell fizetnie a kart amit okozott, de gondolom ez nekik meg sem kotyan. Plusz elorantanak majd megegy Community Designt a 1000-bol, amit ujra invalidalhat a Samsung.

http://www.osnews.com/story/25056/The_Community_Design_and_you_Thought_the_USPTO_Was_Bad

Elfogyott a mézesbödön kerülete.
Sokan vannak körülötte, jöhet a pereskedés.
Az utolsó oltsa le a villanyt.

Kábé olyan ez, mintha egy alaplapgyártó bejegyezte volna a "lekerekített sarkú fekete PCB-t".

Jól látom, hogy a galaxy tab APPS screen, és az ipad HOME screen van összehasonlítva?
---
Where there is a shell, there is a way.

igen, mókás, hogy az appdrawer szerintük a home screen :)

Felháborító. Már az időben is visszamennek azért, hogy korábban koppintsanak valamit, mint az elkészül!