21 év után elhagyja a Microsoft-ot a Windows Phone 7-ért felelős egyik igazgató

Charlie Kindel, a Windows Phone csoport egyik legismertebb arca, akinek mostanában az volt a dolga a Microsoft-nál, hogy a fejlesztőkkel megszerettesse a Windows Phone 7-et, 21 év után úgy döntött, hogy elhagyja a redmondi szoftverfejlesztő vállalatot. 1990 óta számos területen dolgozott a Microsoft-nál, így köze volt a Windows NT, IIS, COM, Windows Media Center, Windows Home Server termékekhez is. Kindel marad Seattle környékén és saját vállalkozásba kezd. A váltást blogján közölte a nyilvánossággal, ahol közzétette kollégáihoz intézett levelét is. Utolsó napja a vállalatnál 2011. szeptember 2.

Hozzászólások

Vicces levél.

"The real reason I’m leaving Microsoft: At the last partner meeting Dave Alles didn’t ask SteveB a question."

[...]

"To my kids: No, just because I don’t work at Microsoft anymore you may not use Google. Remember, every time you use Google, a puppy dies."

--
trey @ gépház

"Remember, every time you use Google, a puppy dies."
Szerintem csak ugy engedtel el az MS-tol, ha ezt kiblogolja :)

Ennek ellenere szerintem az MS az egyik leginnovativabb ceg, de eleg rossz volt az utobbi idoben a marketingje.
Mi lehett az a kerdes, amit fel kellett volna tenni Steve Ballmernek?
"miert nem mondott meg le?"

De, jó kufárcég.

(Jelzem a fenti lista nem teljes, én laikus is látok benne hiányzó tételeket. És akkor még vegyük ide a sokat emlegetett, ámde nem a Microsoft által fejlesztett, hanem licencelt "innovációkat", mint például a Veritas Volume Manager).

Talán ez is hozzájárul az olyan "tréfák" megszületéséhez, mint ez.

--
trey @ gépház

Azért valahol mókás, ahogy "kiderül" hogy nem épp az innováció bajnokai az elhangzottakkal ellentétben, egyből jössz mutogatva, hogy tuti mások se -- szó sem volt eddig másokról

De ha már így szóba került, nekem eddig a legjobban az az innovációjuk tetszett, amikor rájöttek, hogy a sketchup használható, gyorsan megvették a truespace fejlesztőjét.

Hol derül ki? Alma és körte a két dolog.

Semmi összefüggés nincs a felvásárolt cégek mennyisége és a házon belül végzett kutatások és fejlesztések között.

Hogy mennyire innovatívak azt pedig meglehet nézni a Microsoft Research oldalukon megtalálható anyagokban és azokban a független tudományos publikációkban, amelyeken ott figyelnek a kutatóik nevei a microsoft.com-os email címeikkel.

Valahol azért kezdem már felfogni, hogy mi a különbség most, hogy mondod. Mesélj még, iszom a szavaidat. Leginkább arról, hogy ti miért hoztátok fel a guglit/"másokat" _egyből_, amikor a ms research prospektust egyből kilapozgathattátok volna a legelső mondatban. Ezek szerint elsőre "ti sem tudtátok megkülönböztetni a két dolgot"...

:)
Érzelmek, végre

Teryanyukámat ne bántsad, mert elszomorod_unk_, mivel ez a vita önmagában kb olyan komoly alapokkal rendelkezik, mint ahogy a szál indító hozzászólása is mutatja. Mindenesetre ugyanazt a csoportosítási elvet használtam, mint te -- remélem nem jogdíj köteles ;]

Közben próbálom megtalálni a párhuzamot a légyszarbeli zümmögés, és a ms innovációi közt

szerk: ohh most látom, hibáztam: "mások" != "hasonló kaliberű cégek". Így jár az ember ha nem tud olvasni a sorok közt

Az képzavar egy fórumban azt gondolni/mondani valakiről, hogy karót nyelt?
Különösebben mondjuk engem nem zavar, ha zajlik a dolog, max nem reagálok, mert határidős melóm van, aztán havaj, és epekedhet a válaszomért egy hétig kétségek közt, hogy végre 100%osan hüjének érezzen akár mindkettőnket.

Szóval máskor légyszíves ne rángassál bele a marhaságaidba, mert tudod bár én mindig készpénznek veszem, amit mondasz, de most már kezd egy kicsit ciki lenni ez a blama, hogy már megint neki van igaza, és a ms egy igazi vérinnovátor -- pedig én úgy akartam volna, hogy ne lenne az. És ráadásul még az innováció sem ugyanaz, mint az akvizíció. Na ;]

A szabadalmi rendszer mindig is a szívem csücske volt, szeretek róla beszélni. Arról is ahogy pl a ms-nak is érdekesen alakul a véleménye vele kapcsolatban.

Mindenesetre az szokott lenni a megmondás, hogy see: szabadalom=tudás/innováció, sok szabadalom=technológia úttörője/önzetlen vérinnovátor.

Valószínűleg te ezt nem fogod megérteni, de attól még, hogy a Google jó bevásárolócég, az az állítás is igaz, hogy Microsoft jó bevásárlócég. Nem én jöttem azzal az állítással, hogy a Microsoft mekkora innovátor, de hasonlót Google-lel kapcsolatban sem állítottam.

--
trey @ gépház

Nem. A MAPI-t szépen kitalálta és olyan amilyen, de hogy nem képes még mindig rendesen implementálni az IMAP-ot, az már whúúúúúúú, igen gáz. :)
A címtárnak nehezen hívható AD-ról meg ne is beszéljünk. Körberöhögés tárgya lehetne. Jó az csak AD-nek, ne nevezzük címtárnak semmiképp.
És így tovább és tovább. :)

Igen, az akviziciok soran sikerult nekik nagyon sok tudast, ami a kulso cegeknel volt, felhalmozni es ujrakitalalni Windows alapokon :)
Azt nem mondom, hogy nem volt innovacio bizonyos teruleten. Hiszen az Exchange -szerintem- az egyik legjobb, ha nem a legjobb, levelezo kornyezet, csak egy pelda... a jatekaikat is szeretem, de, hamar innovacio akkor nekem inkabb az Apple jutna eszembe.

"a jatekaikat is szeretem"

Ja, például az Ensemble Studios (amit a Microsoft felvásárolt, majd később szétkergetett) által fejlesztett (majd a Microsoft által kiadott) Age of Empires sorozat milyen jó volt!! Vagy a szintén felvásárolt Lionhead Studios által készített Black&White, illetve a Fable sorozat (mindegyikkel játszottam annak idején).

:))

--
trey @ gépház

Mármint a tények száraz közlése. :D

(Siratni ne sirasd. Lehet, hogy pont az ő távozása kellett ahhoz, hogy a WP7 megtáltosodjon. Normális ember, ha rábíznak valamit és az nem megy, le szokta vonni a konzekvenciákat, mielőtt kirúgják és inkább távozik. Mondjuk ez igaz akkor is, ha dolgozna, de ellehetetlenítik a munkáját. Akármelyik is igaz, a távozással csak nyert valaki. Az első változattal a Microsoft, másodikkal Kindel.)

--
trey @ gépház

Jó referencia. 21 év a microsoftnál, részt vett az NT, IIS és windows mobil 7 fejlesztésben... Ellenségemnek se kívánnám ezeket!

Lehet utálni ezeket a technológiákat, meg biztosan sok velük a gond a maga módján, de azért lebecsülni így nem helyénvaló.

Önmagában vicces lehet azt látni, hogy doktori deszertációk születnek az IIS függvénynevek magánhangzó eloszlásából, tehát emberek olyan morzsákat dolgoznak fel újra, amit esetleg egy ködös reggelen te választottál ki hírtelen ötlettől vezérelve.

Raadasul a Windowst lehet utalni ezer dolog miatt, de maga a kernel az abszolut top technologia. Aki ilyen szintu fejlesztesekben vesz reszt, az valoszinuleg mas OS fejlesztesben is megallna a helyet (valszeg Linus is hasznos lenne a Microsoftnak, de biztos, hogy a Linux kernelesek is orulnenek egy tapasztalt NT kernelfejlesztonek).

Azt kell latni, hogy mig a forumokon megy egymas es az ellenseges (?) OS anyazasa, szakman belul ezek az emberek (kulonbozo OS-fejlesztok) jellemzoen jo baratok, osszejarnak konferenciazgatni, szakmai vitakat folytatni, satobbi. A vilag azok szamara fekete-feher, akik nem ertenek a dolgokhoz, jellemzoen.

----------------------
while (!sleep) sheep++;