A Google a HTC mellé áll az Apple elleni küzdelemben

 ( trey | 2011. július 21., csütörtök - 13:00 )

Mint ahogy arról már korábban szó volt, az ITC-nél az Apple jelenleg nyerésre áll a HTC ellen indított ügyben. Végleges döntés decemberre várható. Sokakban felmerült a kérdés, hogy a Google miért nem áll a HTC mellé és miért nem próbálnak meg együttesen fellépni az Android-ot támadók ellen. Úgy tűnik, hogy a Google arra készül, hogy segítséget nyújt a HTC-nek. Legalábbis erre utalnak a Google korábbi vezérigazgatójának, jelenlegi ügyvezető elnökének, Eric Schmidt-nek szavai.

Schmidt egy, a Google által Tokióban tartott, Mobile Revolution nevű konferencián azt mondta, hogy az Apple Android ellen indított perei a féltékenységen alapulnak és azzal a céllal születtek, hogy lekapcsolják a leggyorsabb ütemben növekedő riválist.

Schmidt szerint a múlt év legnagyobb híre az volt, hogy Android készülékek berobbantak a piacra és erre a versenytársaknak válaszolniuk kellett. Mivel - mondta Schmidt - innovációval nem tudtak válaszolni, válaszoltak perekkel.

A vezető azt is mondta, hogy a Google segíthet a HTC-nek a perben és biztosak a sikerben. Schmidt azt nem fejtette ki, hogy a Google pontosan hogyan segítene.

A részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Végre.

végre (sorry snq-) :-(

:\ messze a legkedvesebb gpl-violatorom

a google jócég, neki szabad.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

- ezt nem vitatva - nekem a <3 htc <3 a kedvencem

:-) az én jelenlegi kedvencem annyira noname androidos eszköz, hogy még a firmware-ben is üres a manufacturer string és a device belsejében sincs bekarcolva semmi...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Made in China.

mint az osszes tobbi :D

Nem azok kozott van made in Malaysia is.

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Azért van különbség. :)

Mint az összes többi :)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

dobule post, not my bad

Egy masik temanal is mar betettem:
http://youtu.be/CW0DUg63lqU

Tudom, majd jonnek az emberek, hogy o nem az Apple-re gondolt, hanem, hogy mindenhol ez megy.

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

"az Apple Android ellen indított perei a féltékenységen alapulnak"

szerintem meg a hatályos jogszabályokon, de YMMV


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Kedvelem az Apple-t és a holosiralomtól is már a falra tudnék mászni. De: szerintem meg a holocaust is a hatályos jogszabályokon alapult.
Szóval ez nem érv. Egy jogszabály is lehet rossz, hibás. Nincs egyetemes igazság talaján álló világjogrend. Eu-ban nincs hatályos jogszabály szabadalom-troll perek indításához.

1., a holokauszt mai napig törvényes lenne, ha a nácik nyerik a második világháborút.
2., nem is az EU-ban akarja egyik cég sem megfingatni a másikat, hanem az USA-ban, ami úgy nagyjából a piac 50%-a.

Gyakran írod, hogy a piac 50% Amerika. Ez sacc vagy szilárd tény?
A japánok legalább annyit költenek kütyükre mint az amcsik. Ők több mint harmad annyian vannak mint az amcsik. Európában nem vásárolnak annyi kütyüt mint az amcsik vagy a japánok, de kétszer annyian laknak Európában. Furcsállom, hogy Európa és Japán nem nagyobb piac mint USA egyedül.

Lehet, hogy a szoftver bevételek mondatják csak velem, mivel nálunk is és a mobil fejlesztők nagy részénél az USA adja a bevételek 50%-át. De én hardver oldalon is ilyesmi számokra emlékszem. Megpróbálok előásni egy kimutatást.

Tehát ha valami erkölcsileg nem felel meg neked, akkor nem érv mellette az, hogy jogszerű? Mondjuk manapság az ilyen jellegű érvelés nagyon népszerű, tele van vele a sajtó. ;-)


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

[joslas]dontetlen lesz, max penzbuntetes, mindket ceg ugyvedjei meggazdagodnak, ennyi[/joslas]

reason: Apple vs. Nokia per azert ennel komplikaltabb volt (Nokianak tobb mas ceg is nem veletlen fizetett K+F penzt pl.), es annak sem volt komoly kovetkezmenye, piacrol kitiltas vegkepp nem lesz szerintem, elsosorban (halistennek) csak nagy cegeket kis cegek vedelmeben szoktak szabadalmak miatt bunteni a multbeli statisztikak szerint

Fogadhatunk a vegso vegeredmenyben :) Egy lada sor, esetleg 3 hupmeme? (ha az Apple termeket probalnak meg igy kivonni a forgalombol, ugyanez lenne a velemenyem)

A cikk címe és tartalma kissé ellentétben áll egymással.
"A Google a HTC mellé áll az Apple elleni küzdelemben" vs "A vezető azt is mondta, hogy a Google _segíthet_ a HTC-nek a perben és biztosak a sikerben. Schmidt azt _nem fejtette ki_, hogy a Google _pontosan hogyan segítene_."

Miként állnak a HTC mellé, ha eddig csak feltételes mód hangzott el, segíthet - nem fejtette ki, pontosan hogyan.

mindenesetre valamit nagyon gyorsan ki kell találnia, mert ez messze nem csak a htcről szól

photocopiers will go bankrupt!

Gyakori eset, hogy a védelem nem teregeti ki ütőkártyáit. Főleg nem egy konferencián. Mindenesetre nem kizárt, hogy blöffölt. Állítólag az Oracle elleni perben már hajlandóságot mutatott a Google a fizetésre.

--
trey @ gépház