JailbreakMe 3.0 - a böngészőalapú jailbreak visszatért az iOS eszközökhöz

Címkék

Emlékszünk még tavaly nyárra, amikor megjelent a JailbreakMe 2.0? Mindamellett, hogy egyeseknek jó mulatság volt a PDF exploit-ra épülő jailbreak megoldás, másoknak egy csomó időt és munkát spórolt azzal, hogy nem kellett bonyolult módszerrel jailbreak-elniük eszközeiket.

A hírek szerint a JailbreakMe 3.0-val - ismét egy Safari PDF exploit-ra építve (?) - visszatért az egyszerű jailbreak az iOS eszközökhöz:

A dolog pikantériája, hogy a jailbreak után a felhasználók telepíthetik azt a javítást, amely "befoltozza" az exploit által kihasznált biztonsági rést. Azaz, a JailbreakMe 3.0 használatával jelenleg biztonságosabbá tehetők az iOS eszközök egészen addig, amíg az Apple ki nem javítja a szóban forgó sebezhetőséget...

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

ipad 2, ios 4.3.3. hibátlanul működik. több eszközön kipróbálva :)

na, ipad2-n szintén megy, bár még annyira nem tudom hol fogom kiaknázni a JB-ben rejlő lehetőségeket..

Nekem a legjobban a RetinaPad és a FullForce tetszik. Az előbbivel megoldható, hogy az iPhone4-es retina kijelzőre optimalizált programok iPad-on a 2x zoomnál szépek legyenek. Alapból nagyon csúnya a zoomnál. A másik pedig átalakítja a programokat teljes képernyőre. Értelemszerűen a második nem mindig működik jól.

Ezenkívül jó még a Firewall IP nevű program, amivel szabályozni lehet, hogy mely alkalmazások milyen internetes erőforrásokhoz férjenek hozzá. Ráadásul menet közben felugró ablakban lehet dönteni, hogy engedélyezzük v. nem, soha v. mindig...

De lehet SSH-zni a készülékre, még Midnight Commander is van :-)

nekem ipad2 4.3.3-al nem megy, mindig azt irja, hogy invalid chechsum :(

A'rpi

Régi, talán 2. vagy 3, generációs, iPod Touch-on megy? MC-s model. Leírva nem láttam sehol egyértelműen és régen csak valami tethered ment rajta állítólag, kíváncsi lennék ez tethered nélküli megoldás-e. Eddig nem volt mókolva a gép.

Sziasztok,

Lehet buta kérdésem lesz, de nagyon nem foglalkoztam még a Jailbreak-el, viszont egyszer kétszer már belefutottam a témába... pl. openvpn telepites.
Nos, ha a fenti megoldást alkalmazom az iPhone 3GS-emen, akkor utána tudom tovább használni az Apple AppStore-t?

Köszi!