Újabb Android pert indított a Microsoft

 ( trey | 2011. március 22., kedd - 8:44 )

A Microsoft tegnap bejelentette, hogy jogi lépéseket tett a Barnes & Noble, Inc. és annak eszközgyártói - Foxconn International Holdings Ltd. és Inventec Corporation - ellen a International Trade Commission-nél és az egyik washingtoni bíróságon. A lépéseket a redmondi vállalat a Barnes & Noble márkanév alatt forgalmazott, Android-alapú e-Book olvasók és tablet gépek miatt indította.

Horacio Gutierrez, a Microsoft licenceléssel foglalkozó alelnöke, jogtanácsosa szerint az Android platform számos Microsoft szabadalmat sért. Az Android-os eszközöket szállítóknak és a gyártóknak tiszteletben kell tartaniuk a Microsoft ezen szabadalmakhoz fűződő jogait. A jogtanácsos szerint több mint egy éve próbáltak szabadalmai licencszerződést kötni a Barnes & Noble-lel, a Foxconn-nal és az Inventec-kel, de azok visszautasították, hogy licencet vásároljanak a Microsoft-tól. A Microsoft ezért pert indított.

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez kezd röhejessé válni. Srácok, gyerünk, tegyetek le valamit az asztalra inkább!

En majd azt "varom", hogy mi lesz itt, ha a Novell-t tenyleg megveszi majd az a "banda" (benne az MS is), akik - szvsz - csak a patent-ekre vagynak, hogy azzal tudjanak haboruzni. Gyoran el is kene torolni ezt a baromsagot (softwareszabadalmakat, marmint).

EU-ban nincsenek. USA-ban vannak csak. Amit itt olvasol, az mind USA only.

Csak a franya globalizacio miatt ha egy ceget beperelnek az USA-ban, es emiatt nem forgalmazhat ott egy termeket, akkor elvesziti a piacanak 20-25%-at (minimum), amit nem sokan engedhetnek meg maguknak.

Sajnos az a 20-25% az esetek 90%-ban inkább 50%.

Igen, ez már Gyurcsány-szint! :D

(Gyurcsány-fenomenon)

És még hogy az m$ a legetikusabb cég a világon, pfffff.

Hááát, ha tényleg egy éve próbálnak megegyezni, akkor én ezt (kivételesen) elég etikusnak hívom.
>>A Linux olyan mint az asszony, már fogalmad sincs miért választottad.<<

A jogtanácsos szerint több mint egy éve próbáltak szabadalmai licencszerződést kötni a Barnes & Noble-lel, a Foxconn-nal és az Inventec-kel, de azok visszautasították, hogy licencet vásároljanak a Microsoft-tól. A Microsoft ezért pert indított.

Más olvasatban:
Gipsz Jakab és Lakatos Dzsoki több, mint egy éven át győzködték a szórakozóhelyek tulajdonosait, hogy vásároljanak tőlük védelmi csomagot. Azok erre nem voltak hajlandóak, ezért a páros rákényszerült, hogy a tulajok arcberendezését átalakítsa.

Rákényszerült... ehehe, de szép megfogalmazás :D

+1

Ez valami Rejtő idézet?! Nagyon jó! :D

Rejtő?! Ez kérlek a rögvalóság bizonyos vidéken. :)

Te vagy nem olvastál még Rejtőt, vagy nagyon régen. Mindkét esetben egy megoldás van: (újra) olvasni. :)

A nevek miatt inkább szlengszótár.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

+9999999999

Érdekes, hogy nem a Google-nek vagy a Samsungnak vagy a HTC-nek (és lehetne még sorolni a nagyobb gyártókat) mennek neki... gondolom ők is érzik, hogy itt kisebbet bukhatnak, illetve a kisebb cégnek hamarabb fogy el a pénze a pereskedés közben.

--
Slapic
http://slapic.hu

A HTC-t már ráverték, hogy vegyen licencet.

"To facilitate that we have established an industry-wide patent licensing program for Android device manufacturers,” said Horacio Gutierrez [...] HTC, a market leader in Android smartphones, has taken a license under this program."

--
trey @ gépház

A HTC biztos vállalta cserébe, hogy minden ész érv és racionális megfontolás ellenére fog gyártani WP7 alapú mobilokat is :-)

--
Slapic
http://slapic.hu

Nem fog, hanem már gyárt.

Mert ugye a HTC még csak véletlenül sem a WinMo-s kütyüiről lett híres. Android előtt nem nagyon gyártott bármi egyebet, ami nem WinMo.

----------------
Lvl86 Troll

Bocs, de ezt elírtad. Nem híres, hanem hírhedt. Hasonló szavak.

--
trey @ gépház

Miért is?

----------------
Lvl86 Troll

Igaza van trey-nek.

(braaaains.)

+1
LOL!:)

Tovabbra is all a kerdesem: miert is hirhedt abbol az idobol, amikor indult es elkezdett a felsokategorias smartphone piacra winmo-s telefonokat kesziteni? (Lenyegeben a semmibol felkapaszkodva a mostani meghatarozobb pozicioba)

----------------
Lvl86 Troll

remek mobilok voltak, nekem is volt ilyen, csak éppen telefonálni nem lehetett velük:) nem a HTC, sokkal inkább a WinMobile hibái miatt. nem véletlen, hogy pár év alatt második helyről szinte semmivé olvadt a Windows Mobile piaci részesedése.

my personal favorite

Nálunk a WinMo utolsó bástyája akkor dőlt meg, amikor egy hónappal ezelőtt a vezérigazgató (örökös WinMo felhasználó volt) jött nagy örömmel, hogy nézzem mit vett. Egy Android-os HTC Desire HD volt a kezében. Azt mondta, hogy ha tudta volna, hogy ilyen a differencia a WinMo és az Android közt, már évekkel ezelőtt a kukába vágta volna a WinMo-t. Együtt örültünk. Amikor elment, hálát rebegtem, hogy megszabadultunk a WinMo istencsapásától. Mert ugye ő használta, de ha valami nem ment azon a retken, akkor szupportálni nekünk kellett.

--
trey @ gépház

Es mint ugye tudjuk, a HTC Desire (vagy az iPhone) is akkor jelent meg, mikor a WinMo hatan elkezdett meredeken felfele kapaszkodni...

Ezt hivjak ferditesnek. Egy szoval nem allitom, hogy a WinMo jobb lenne ma is, mint egy Android vagy egy iOS, csak eppenseggel nagyon nem egy idoszakrol beszelunk.

Ellenben a kerdes tovabbra is fennall: a HTC keszulekei mitol is lennenek annyira hirhedtek? (Bonuszkerdes: Es ha ennyire hirhedtek, fonokod miert ismet egy HTC keszuleket vett?)

----------------
Lvl86 Troll

"Es mint ugye tudjuk, a HTC Desire (vagy az iPhone) is akkor jelent meg, mikor a WinMo hatan elkezdett meredeken felfele kapaszkodni..."

Bocsánat, de a ki mikor merre kapaszkodott diskurzusotokhoz én nem szóltam hozzá. Én ahhoz szóltam hozzá, hogy "remek mobilok voltak, nekem is volt ilyen, csak éppen telefonálni nem lehetett velük:) nem a HTC, sokkal inkább a WinMobile hibái miatt."

"a HTC keszulekei mitol is lennenek annyira hirhedtek? "

Nem a HTC készülékei, hanem a HTC WinMo-s készülékei. Nagy kérés lenne, ha legalább azt elolvasnád, amit te írtál? Idézek _tőled_:

"Mert ugye a HTC még csak véletlenül sem a WinMo-s kütyüiről lett híres." Erre válaszoltam én.

"Es ha ennyire hirhedtek, fonokod miert ismet egy HTC keszuleket vett?)"

Mint azt felvázoltam, nem a HTC-vel volt baja, hanem a gagyi WinMo-val. Bár erre ő csak akkor jött rá, amikor mást is a kezébe vett. Hogy miért vett mit? Ezzel kapcsoltban én nem interjúvoltam meg.

--
trey @ gépház

emlékszik valaki a Sendo nevű cégre?
ez dicstelen történet ugyanis itt kezdődött. a Sendo volt a Ms első mobil partnere. a Sendo tette alkalmassá a WindowsCEt arra, hogy egyáltalán használható legyen mobiltelefon OSként, ilyen kompetenciája ugyanis nem volt a Microsoftnak. cserébe a Sendo a Microsoft stratégiai partnereként vezető WinMo gyártó lehetett volna, kb mint most a Nokia. majd a Ms gondolt egyet a "közös" fejlesztés eredményit ellopta és odalicencelte a HTCnek.
a Microsoft a Sendot később felvásárló Motorolat is a csőd szélére vitte a WinMo partnerségével, és a Palmnak sem hozott sikert a WinMo. a HP csak azért úszta meg a nagyobb bukást, mert a hatalmas IT cég más területeken sikeresen működik.

én külön netes simkártyával használtam HTC WinMot hosszabb ideig, gyakorlatilag mobilnetes PDAként. úgy egyébként használható volt, bár problémák akkor is voltak, upgrade funkció például soha nem működött, csak dísznek volt ott, a reset gombot is használni kellett. emellett volt egy másik mobilom csak telefonálásra. a Zaurusoknál már úgyis megszoktam a mobil+PDA kettőst. a WinMo rendszer stabilitása egyébként közelébe sem ért a Zaurusnak.
majd jött egy visszautasíthatatlan ajánlat a mobilszolgáltatótól, korlátlan internet, vezetékes mobilszám, plusz még sok lebeszélhető perc természetesen másodperc alapon, de egy sim kártyán. napok alatt kiderült, hogy telefonálásra abszolút alkalmatlan a WinMo. random nem csörög ki, néha elnyel SMSeket, máskor nem küldi ki azokat, borzalmas!

"random nem csörög ki, "

Ahahahah. Egy kollégám, miután WinMo-s szarra váltott, azt hitte egy idő után, hogy kevesebben keresik. Persze csak hónapok után jött rá, hogy ugyanannyian keresték, csak elfelejtett kicsengeni a készülék. Eladta, azóta is szidja mint a bokrot.

--
trey @ gépház

Idézet:
Ahahahah. Egy kollégám, miután WinMo-s szarra váltott, azt hitte egy idő után, hogy kevesebben keresik. Persze csak hónapok után jött rá, hogy ugyanannyian keresték, csak elfelejtett kicsengeni a készülék. Eladta, azóta is szidja mint a bokrot.

Ezt említettem volt én is egy másik topic-ban, ahol azt mondották vala, hogy ez nem lehetett így... :)

Pont ezek a tünetek voltak, valahogy elveszett a PDA és a mobil rész közötti kommunikáció, nem tudtam leveleket tölteni, és akkor derült ki, hogy telefonálni se. Aztán egyszer véletlenül kiderült, hogy hívtak, kicsörgött a hívó fél oldalán, nálam meg ült a telefon, mint akinek semmi dolga nincs.
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Bármikor tudok olyan csoportos látogatást szervezni a sörrel érkező kételkedőknek, ahol minimum 20 ember fogja tanúsítani, hogy ez bizony így van, hiszen közvetlen közelről átélték a kolléga kálváriáját. :)

--
trey @ gépház

Ez készülékfüggő is lehet, HP-t és HTC-t láttam szidni ezzel a hibával, de SonyEricsson-ra még nem hallottam panaszt (mondjuk abból csak 2 készülék volt eddig a közelemben huzamosabb ideig)

Egy kerekparozas alkalmaval kisse eltevesztettem a leterot (epp egy lejtos resz volt, es nem volt kedvem megallni ellenorizni), aztan gondoltam felhivom egyik haverem, hogy jojjon ertem kocsival. Probaltam vagy 3-szor is hivni, de nem valaszolt. Este kiderult, hogy a WinMo-s telefonja kisse ki volt akadva (HTC Desire HD2). De hogy mitol...

De vegul is orultem neki, mert igy legalabb letekertem 60 km-t :}}


Sic Transit Gloria Mundi

Nekem XDAII-esem volt és nem volt bajom a GSM moduljával. Senki nem panaszkodott, hogy nem tud elérni.
Tudom, ez is f*cking works for me, de hát tényleg nem volt baj... :)

nekem az xperia x1i volt ilyen, azon kívül hogy ritka szar anyagokból volt összerakva, nem volt vele bajom (az anyagválasztás rettenet siralmas, fél év után elkezdett szétrepedezni az egész, pedig le nem esett :))

Dupla volt, törölve.

Nyilván annyira jó a W7 mobil platform, hogy ilyen pitiáner eszközökkel kell megvédeni. Hö-hö...

Ha nem tudod növelni a market share-edet, akkor csökkentsd a többi gyártóét.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

pont hogy a tobbi gyarto emiatt majd elkezdi eroszakosan novelni, hogy ki tudja fizetni a perkoltseget :D

:-)

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

valamiert a Google-nek nem mernek beszolni, a kishalakat harapdaljak, akiknek nincs penzuk csilliardos ugyvedre

Ha nem jön be a win8(arm), akkor sztem pár éven belül komoly piacvesztést fog elszenvedni az m$ szinte minden területen...

--
"Windows... az mi?"

A Próféta szólna belőled :P
---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...

Szó szerint ugyanezt akartam mondani! :)


http://db.tt/Av0mBzR

remelem nem kell meg hozza megvarni a nickedben szereplo 4-gyel kesobbi X verziot ;) (just kidding)

:)

(Az X15 egy kísérleti repülőgép volt...)

---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...

A Windows is. :D

:D

Akkor az egész piacot beperlik... sőt a "piacvesztést" is, meg úgy általában mindenkit. Úgy viselkednek, mint a hisztis kislányok.

androbit.org - Informatikai portál és könyvtár

LOL

+1

ezt hívják úgy, hogy próbaper.

inkább foglalkozzanak a wp7-el, mert jelen állapotban úgy fest, hogy az nem váltja be a hozzá fűzött reményeket (az iphone szó szerinti temetése nagyképűség volt).

Valószínűleg a perből befolyó költséget a wp7 részleg éhező szoftverfejlesztőinek adományoznák.

Én inkább nem adnék nekik fizetést, amíg ki nem hoznak valami értelmest.

Bár nem olyan rossz a wp7. Első ránézésre nem is mondtam meg, hogy micsoda, pedig mw5-mw6.5 közti összes konyhai firmware-t testközelből voltam kénytelen megismerni ;)
---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...

Az megvan, hogy milyen szabadalmakról van szó?

Komolyan nevetséges...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Nem semmi, hogy ilyen szabadalmakból meg lehet élni! Most már értem, miért nem a nagy halakat perlik: azoknak van pénzük ügyvédre, akik képesek szétszedni ezeket a szabadalmakat.

"Most már értem, miért nem a nagy halakat perlik"

Volt már rá példa, hogy az Office miatt perelték az MS-t, mert egy "XML tanácsadó" cég úgy gondolta, hogy biztos jó buli lesz.

----------------
Lvl86 Troll

És ha jól emlékszem a végén az MS fizetett mint a katonatiszt.
Igaz akkoriban lehetett olyat is hallani, hogy az MS szerint rossz a szabadalmi rendszer.

Valahogy úgy van ez, hogy sokak szerint szarok a szabályok, de ha már vannak, igyekeznek azokat kihasználni.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Csak egy komment, ne gondoljuk, hogy a Barnes and Noble kicsi hal, több alkalmazottuk van, mint a Google-nek, a legnagyobb USA-beli könyvesbolt lánc. Kisebbek, mint az MS, de nem kis halak azért.

a texasi olaj és gázmezőkből jut bőven a könyves üzletágba is:)

Ez azért se áll meg, mert (ha a szabadalmak megtámadhatóak) a Google-nak akkor is érdeke (lenne) megsemmisítenie őket, ill. megvédeni az Android felhasználó cégeket, ha nem őt perelik be - azért, hogy kevésbé legyen kockázatos a cégeknek Androidot használni.

annyi ilyen szabadalom van, hogy a világ minden pénze nem elég ügyvédre, hogy megsemmisíttesd őket.

Nem is nevetséges ez hanem inkább siralmas...

A baj az hogy senkinek nem áll érdekében megváltoztatni a jelenlegi rendszert, mert akkor pontosan leírt szabadalmakat kellene benyújtani, és az sokkal nehezebb, mint nagy általánosságban leírni, hogy szabadalom tárgya: "tetszőleges anyagból készült egy irányban nyitott öblös tárgy mely más anyag/anyagok befogadására valamint, anyagától függően azokkal történő hőközlésre is felhasználható" - és akkor ez most ha akarom doboz, ha akarom konyhai edény, vagy esetleg olyan mázas cserépedény, mint azok akik ilyen szintű "szabadalmakkal" próbálnak érvényesülni a szoftverpiacon, ha már máshogyan nem megy...

----------------
(:> )B

"Nem is nevetséges ez hanem inkább siralmas..."

Inkább groteszk, úgy ahogy az összes többi hasonló per...