OpenOffice.org 3.3 RC4

 ( trey | 2010. november 13., szombat - 18:06 )

Augusztus közepén jelent meg az OpenOffice.org 3.3 béta kiadása. Az első kiadásra jelölt változat október 18-án jelent meg, majd azt követte október 25-én az RC2, november 1-én az RC3. Most pedig itt a negyedik kiadásra jelölt verzió. Ezt - a kiadási ütemterv szerint - követi majd még egy RC. A végleges verzió kiadásának dátuma egyelőre még "TBD", azaz, még nem eldöntött. Az OOo 3.3 RC4 elérhető tesztelésre innen. Az újdonságok listája itt.

Magyar: [ exe | rpm x86 | deb x86 | rpm x86-64 | deb x86-64 | dmg x86 | dmg PPC | pkg x86 | pkg SPARC ]

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A Windowsos telepítő másnál sem működik, vagy csak nálam van a hiba?
A telepítő indítását követően azt írja, hogy: "Hiba: 1606.A következő hálózati helyet nem sikerült elérni: OpenOffice.org 3.".
Van újra meg mégse gomb. Az újrára megkapom újra ugyanezt, a mégsével meg végetér a telepítés.

Nagy Péter
www.konquer.org

töröld az előző telepítést, ha úgy sem megy akkor a nyomait is

Köszönöm, ez megoldotta a problémát. Remélem a véglegesben ez már nem lesz így, munkahelyen kb 90 számítógépre van telepítve jelenleg, és jó lenne, ha egy kattintással lehetne frissíteni őket, nem kéne mindenhol letörölni az előzőt.

Nagy Péter
www.konquer.org

Az OOo 3.2.1 FSF a win registry -be beletette: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\OpenOffice.org\Layers_"
e helyett:
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\OpenOffice.org\Layers"
Ez okozta 1606 hiba jelzést.
Ha az utóbbira módosítod akkor tudod telepíteni a 3.3.RC4-t.
Ha nem módosítod akkor ezt a problémát kezeli majd a az RC5.
Részleteket lásd itt: http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=115376

Ez az Oracle-s OpenOffice.org, ugye? Fsf.hu ha jól látom már a LibreOffice támogatója. LibreOffice-ból csak béta van, ugye? timar felhasználó hozzászólása nagyon érdekelne...

A LibreOffice gondolom nem lesz gyors menet, mert sok hátralékot kell ledolgozni. Sok minden pluszt most tesznek bele, amit eddig a céges vezetés mellőzött.

Tudsz mondani valamit arról hogy milyen új feature-ök vannak tervben?

Nagyon nem mentem bele, de 'timar' hozzászólásaiból annyi leszűrhető volt, hogy sok nyelvi specialitás várható elsősorban a kisebb nyelvek esetében. Ez a terület eddig háttérbe volt szorítva, nem tartotta a cégvezetés fontosnak. Pedig talán pont ez lehet az egyik fő erőssége, főként ha ezeket a részeket anyanyelvi fejlesztők készítik.

Ez az Oracle-s OpenOffice.org, pontosabban az az OpenOffice.org bináris, amit a hamburgi release engineering ad ki (akik Oracle-alkalmazottak). Az FSF.hu sosem támaszkodott a hamburgiak által kiadott OpenOffice.org binárisokra. Eleinte azért, mert nem csináltak magyart, aztán pedig azért, mert nem tettek bele mindent, amit szerettünk volna. Amiből az FSF.hu az utóbbi években dolgozott, azt ma úgy hívják: LibreOffice. Az, hogy korábban ennek is OpenOffice.org volt a neve, ma meg más a neve, az technikai értelemben nem jelent változást, viszont sok félreértést eloszlat a jövőben. Jobban elkülöníthető lesz, hogy ki mit használ, melyik fejlesztőcsapat miért felel. A LibreOffice-ból még csak béták vannak. A beta2 a legutolsó, de az már elég régi, azóta sok minden történt.

Azota mar van beta3. :)

hol?

Már meg van taggelve a gitben.

jahogyja.

Én az FSF-t használom. De most OOo-ból lesz magyarított, vagy akkor már csak a Libre lesz?

--
GPLv3-as hozzászólás.

Nem tudom, hogy a hamburgiak újítanak-e a szokásaikon, de eddig az volt, hogy az általuk gyártott binárisok akkor kerültek ki a mirror hálózatra, ha a közösség elvégezte a QA-t. Erre van egy terjedelmes tesztsorozat, azt kellene minden platformon végigcsinálni, és ha nincs hiba, akkor jelenteni, és zöld utat kap a build.

A korábbi verziókhoz is jelentek meg magyar béták és rc-k, de a végleges magyar bináris nem, mivel senki nem foglalkozott velük és nem hagyta jóvá őket. Ezek után ezeket a binárisokat helytakarékosság céljából törlik is.

A legutóbb lementettem a 3.2.1-es upstream buildeket, hogy meglegyen a magyar bináris olyan ritka platformokra, mint Solaris/SPARC vagy Mac OS X/PPC, de pl. a mirrorokon a localized könyvtárban ezek nincsenek ott. Lehet, hogy ezt megteszem a 3.3-mal is. Komolyabban azonban csak a LibreOffice-szal foglalkozom.

SmartArtot Bele!