Nem lehet megbízni az iOS 4.1 ébresztő funkciójában

Címkék

Úgy fest, hogy ordas bug van az iPhone telefonok operációs rendszerének legfrissebb, 4.1-es verziójában, mégpedig a nyári-téli időszámítás és az ébresztés környékén. A probléma legutóbb itt, Európában jelentkezett. A hétvégén ugyan az iPhone-ok órái átálltak az új időszámításra, de az ébresztőfunkció ezt a váltást nem tudta megfelelően lekövetni és bizonyos beállítások mellett nem jelzett a kellő időben.

iOS 4.1 ébresztő FAIL

Az Engadget szerint a probléma már korábban előjött. Hetekkel ezelőtt, amikor az új-zélandiak és az ausztrálok átálltak. Az ZDNet Australia szerint az Apple tudott a problémáról, mégse adott ki javítást az európai óraállítás előtt (sem). Az Apple fórumán már régóta panaszkodnak az ügyfelek. Remélhetőleg az észak-amerikai átállás (november 7) előtt javítják a hibát.

A részletek itt.

Hozzászólások

marmint nalam is fennall az a problema, a francba

Kellemetlen az ilyesmi....
Nem flame,csak tájoékoztató jelleggel: Moto. milestone+android 2.1updt1 = nem volt gond
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Samsung Galaxy Spcia, Android 2.1-el: Hibátlanul vette a dolgot, sőt szombat este, mikor beállítottam a másnap reggeli időpontot, az ébresztésig hátralévő időbe beleszámolta a +1 órát is.

Almafon 3G iOS 4.1-el, nálam a probléma nem jelentkezett. Tegyük hozzá, hogy az átállás óta nem használtam az ébresztő funkciót csak most, hogy megnézzem tudom-e reprodukálni a jelenséget.
Teszt:
14:02-kor beállítottam az ébresztőt 13:03-ra, nem jelzett 14:03-kor. Átállítottam 14:04-re, jelzett 14:04-kor.

Nekem is sikerült reprodukálnom a problémát...
Szerkesztés után már jókor ébreszt.

--
Gábriel Ákos

Ahha... akkor ezért nem tapasztaltam még. Van egy minden nap ismétlődő alarm (bár így, hogy minden napra van beállítva, valszeg ennél sem fog jelentkezni a probléma), de a hétvégén nem volt rá szükség így teljesen lekapcsoltam és nem tapasztaltam semmilyen rendellenességet.

Ma reggel Bob Marley-t hallgattam, amit a saját ébresztőprogramom helyesen indított el :-).

Csak meg kell tanulni helyesen tartani alvás közben, oszt akkor majd ébreszt időben... :)

> BERUS
Motor: Linux Mint Debian Edition

2010 és az ember már egy ébresztőórát sem tud összerakni, "silányodik" a világ :)

Mielőtt még mindenki halálosan komolyan venné, csak poénkodok ezzel:

Hmm, látszik, hogy Steve Jobs csak innovatív fejlesztéseket rak az iPhone-ba és az Apple termékekbe, alapvető dolgokon nem javítanak, az túl egyszerű és átlagos. :-)
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Nekem szifonom van, és íg ynéz ki a reggeli kelés:
általában 6 és 7 között valamikor, attól függ, hogy másnap háynra kell és hol lennem.
Előfordul 5 és 6 közötti kelés is, ha esetleg reggel 8-kor mondjuk nem itt a szomszédban kell megjelennem, hanem kcisit távolabb.
Havit kb. egy alkalommal belefér egy 8 órás kelés is, akkor pedig akkor kelek.
TEhát azt mondod, hog ynem kelek időben? :)

Pár éve egy WM5 mobile felejtett ébreszteni 5:40-kor. A hely ahova parkoltam reggel hatig volt szabad, utána közútként funkcionált. 6:10-kor riadtam fel és rohantam le a kocsihoz, addigra elvitték. 154EUR volt a szállítás+bírság.

T-mobile Pulse, Android 2.1: nem kellett neki téli-nyári időszámítás sem, hogy a beépített órája több órával elállítódjon. Eleinte jó ötletnek tartottam, hogy az időt a szerverről szinkronizálja, aztán kiderült, hogy így az idő funkció (és ezzel az ébresztő) teljesen kiszámíthatatlanná válik.

Jó lenne azért, ha az okostelefonokon az alapfunkciókra is odafigyelnének. Okké, hogy Javascriptet futtat a böngésző és fészbúkra tölti fel a fényképeket, meg tudja, hol a legközelebbi pizzázó, de azért a pontos időt is illene mutatnia pluszminusz 1 perces pontossággal...

--
"Never trust a computer you can't lift."

Az emberek ido szamatisatol nincs agyon patcheltebb es idiotabb talalmany.

Unix Time (esetleg UTC) majdhogynem az egyetlen elterjedtebb, eleg jol hasznalhato ido forma. Van egy null pont es van egy ido egysege, pont azt tudja amit elvarok.

(Ha az ur utazas mindan napossa valik, akkor csak rosszabb lesz.)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.