Napokon belül érkezik a Dell Android-os tablet-je, a Streak

 ( trey | 2010. május 25., kedd - 14:11 )

A Dell hivatalosan bejelentette, hogy a jövő hónap (június) elején érkezik az Egyesült Királyságba a Dell Streak névre hallgató, Android-ot futtató 5 inches tablet gépe.

Dell Streak

Első körben a készülék kizárólag az Egyesült Királyság-beli O2 és a The Carphone Warehouse kínálatában lesz elérhető. Később a Dell.co.uk-n keresztül is, de a gyártó azt tervezi, hogy a nyár folyamán piacra dobja az Egyesült Államokban is.

Jellemzők:

  • 1GHz-es Qualcomm Snapdragon processzor
  • 3G + WiFi + Bluetooth
  • 5 megapixeles kamera dual LED vakuval
  • 32 GB-ig bővíthető MicroSD-vel
  • Android operációs rendszer (az év folyamán érkezik hozzá az Android 2.2 w/ Flash 10.1 "over-the-air" frissítéssel)
  • Google Maps - turn-by-turn navigációval
  • stb.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kivancsi leszek ra.

5 inch? szerintem az pda-nak, telefonnak (zsebben hordozni) nagy, netbooknak, tabletnek (netezni, filmet nézni, stb) meg kicsi.
de ne legyen igazam.

+1
Ez szerintem bukta. Vagy lenne 3,5"-os telefon, vagy lenne 10"-os tablet!

némá ezt a fura szekeret, annak hogy az embert vigye, nagy, hisz vagy öten is beleférnek, csak zabálja a szénát feleslegesen amikor egyet visz
annak meg hogy vigye a szénás szekeret, kicsi
halálra ítélt egy találmány ez a kocsi :D

netbook is 7"-el indult. Majd kialakul.

Mert akkor pont akkora volt egy occó LCD panel. Most a legoccóbb a 8.9". Vagy már ez sem igaz. ;)

retikülbe, oldaltáskába tökéletes. Az iPad nekem szerintem túl nagy lenne ahhoz, hogy a laptopomat kiváltsa, telefonon meg nem a legjobb netelni, már csak hardverszempontból sem.

B verzió: a tabletet arra szánták, hogy a laptop és a telefon között legyen. Akkor ezt meg a tablet és a telefon közé tervezték :P

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Nekem tökéletes lesz, a telefonból úgy is megtartanám az egyszerű kis vackot, ha okostelefont vennék pda-nak, ezen meg mégis csak jobb lesz olvasni. 10 colt meg cipelje akinek két anyja van, akkor már vihetek szubnotit is. Ez meg befér bárhova.

Vehetnél subnotit is 10" tablet helyett. De hogy azt fele olyan kényelmes tartani fekvés közben, vagy buszon, vonaton ülve, az is fix. A 10" tablet meg kb. egy könyv mérete, teljesen jól használható.

ez így ebben a formában nem fedi a valóságot – notebookomat (15") itthon leggyakrabban háton fekve használom. Más kérdés, hogy a notebook esetében az embereknél már kialakultak a megoldások azokra a problémákra, amelyekre a tablet megoldást kínál :)
Egyelőre ha én választhatnék, akkor kihajtható kijelzős subnotebookot vennék ilyen célra – a billentyűzet nem ok nélkül való, akármilyen marketinggépezet mondhatja nekem, hogy mennyivel jobb, hogy eltüntettük, de most már legalább a képernyőn foglalja a helyet.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A következő noteszem subnoti lesz, vagy max 13.3-as. Meg mellé egy ilyen 5"-ös tablet. Az a trükkje a dolognak, hogy a 10-es tablettel ellentétben a notit nem kell tartani, mert megáll magában, az 5-ös meg épp negyed akkora.

Csak így tovább. Várom, hogy legyen 10" és akkor majd veszek, de én nem adnék érte többet, mint 100e huf bruttó.