A HP felvásárolja a Palm-ot

 ( trey | 2010. április 29., csütörtök - 7:49 )

Az elmúlt évtized nagy részében küszködő Palm úgy fest mentőövet kap. A Hewlett-Packard bejelentette, hogy egyezségre jutott a Palm Inc.-del, amelynek értelmében a vezető hardvergyártó felvásárolja a mobilgyártót részvényenként 5,70, azaz vállalati értéken körülbelül 1,2 milliárd amerikai dollárért. A tranzakcióra - amely várhatóan a HP harmadik, július 31-gyel lezáruló pénzügyi negyedéve alatt befejeződik, - áldását adta mind a HP, mind a Palm vezetése. Jon Rubinstein, a Palm jelenlegi vezérigazgatója várhatóan marad a vállalatnál. A HP bejelentése itt olvasható. A Palm részéről néhány szó itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

facepalm


suckIT szopás minden nap! iPhone-ból iPad olcsón, házilag

xD

Ezt úgy olvastam, hogy "A HUP felvásárolja a Palm-ot" :D

/need kávé

----------------
http://infszabopeter.blogspot.com

kave != sleep

Az utobbira lenne inkabb szukseged nem a kavera. Jobban jarsz. :)

If !get(sleep) then kávé++;
Work(57600);
Sleep(28800);

----------------
http://infszabopeter.blogspot.com

Hmm...

while (work == true)
 {
   sleep++;
 }

;)

Az életbe fel nem fogsz ébredni :D

Munkahelyet kell valtani kerem. :D

(Minden esetre hulye hely az ahol tuldolgoztatjak az embert. A kavetol alapbol veszitesz a produktivitasbol hiszen kesobb agyilag hulla leszel, noha a tested meg birja. Nem erre talaltak ki. A nem eleg alvas + kave meg rosszabb, dog vagy, irod a kodot de kesobb raeszmelsz mekkora sz.rt irtal es javitgatod, vegul 2-3x tovabb tart megirni a programot/reszt.

Legjobb ha kipihent az ember, nem faradt. Ezt sok nagy cegnel ujra feltalaltak, nagyon jol. Google-s kepek errol peldaul jo tanubizonysagot adnak, bar lehet kamu, dunno~~)

most mondanam, hogy van aki mar rutinbol jo kodot ir, de akkor megkapnam, hogy arcolok :))

Meg lett mondva. A PHP-sok sok LOC-t irnak. A Java EE-sek csak napi 5-ot. De az az 5 nagyon jo LOC. :D

(Egyik Facebook/HipHop for PHP fejleszto blogjan olvastam.. :) >> http://terrychay.com/ .. egyelore ugynezem rm -rf volt >.>)

Nem mindenki dolgozik tesztalanyként egy altató gyárban :D
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

BeOS rajongók tuti örülnének, ha a HP szíve meglágyulna ;)

A BeOS nem a Palmé, hanem az ACCESS CO.-é, mint ahogy a PalmOS is.

Akkor le vagyok maradva, elnézést :)
Én ott hagytam abba a követését, hogy a Palm felvásárolta a Be-t.

Ez jo! A webos alapvetoen nagyon jo kis ketyere, kar lenne veszni hagyni.
Bar tartok tole, hogy a HP-t jobban erdekelte a palm patent-portfolioja, mint a mobiljai.

A HP régen erős volt a PDA piacon, ami manapság már a smartphone piac.
Én el tudom képzelni, hogy komolyan építenek a WebOS-re.

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

A sajtótájékoztatón elhangzott hogy komolyan akarnak építeni a webOS-re, szó volt róla hogy a webOS-t táblagépekre és netbookokra is tervezik. Nem biztos hogy nyerő stratégia, mert hiába jó az OS, ha senki nem fejleszt rá és nincs mögötte egy appstore tele alkalmazásokkal. Az Apple és a Google jelentős előnyben van és a Microsoft pozíciója is erős az új Windows Mobile-al (sok fejlesztő van akik már ismerik a platformot). Miért fejlesztene bárki webOS-re, ami ráadásul csak HP eszközökön fut?

Az első webOS alapú HP gép szerintem csak jövőre jelenik meg, addigra már tele lesz a piac Androidos és Chrome OS-es eszközökkel. A HP-nak meg kellene nyitnia a webOS-t, hogy más cégek is építhessenek alá eszközöket, de még ez sem lenne elég, mert továbbra is ott van az üresen álló appstore kérdése.

Ha figyeled a webOS és a Palm utóbbi 1,5 éves történetét, az nagyjából abból áll, hogy egy innovatív de elég zárt, korlátozott lehetőségekkel bíró platformot sorra tesznek egyre használhatóbbá és a fejlesztők számára egyre nyitottabbá. Eleinte szinte semmihez nem fértek hozzá a fejlesztők, most meg végre már a kamera és mikrofon is elérhető lesz. Szóval akár Skype vagy más Voip szoftver is fejleszthető lesz rá ami nagyon megnyomná a népszerűségét. (Ha eleve így kezdik sokkal nagyobb siker lehetett volna.)
Emellett az Ares projekt eléggé megkönnyíti a fejlesztést Palm-ra.

Szerintem még nem teljesen halott ügy, de meglátjuk. Én szívesen használnám más gépeken is a rendszert. Főleg, hogy a homebrew appokkal tovább bővíthető. (X, Qt, igazi shell, ...) S ehhez nem kell törni a telefont, csak feltenni két programot.

S egy kis befektetéssel és pozitívabb hozzáállással az appok száma is növelhető lenne. Na meg egy kis marketinggel.
Sokat sírtak, hogy itt a UK-ben siralmasak a Palm eladási számai, de hogy lennének jobbak, mikor sehol nem láttunk egy hirdetést sem. Az Apple a legkisebb szar kiegészítőből is tömeghisztériát csinál a Palm a Pre bevezetését is majdhogynem titokban vitte véghez. Így nem lehet eladni egy terméket. Reméljük a HP segít ezen.

Üdv: Tamaas

Yay yay yay! Minden vallalat sajat gyarakt/cegeket vesz meg. Ez lett most a divat. (Apple trendet teremtett :D)

Nem-nem! A Palm komoly suopóágra került a WebOS alapú telefonjaival és csőd közelben voltak. Az elmúlt hetekben emlegettek még pár nagyobb nevet, mint potenciális vásárlót. Szóval nem a HP csillapította az étvágyát a Palmmal, hanem a Palm kínálta magát tálcán, hogy elkerülje a csődöt.

Ah ertem. Azt hittem kovettek a trendet.. :))

A becsődölés is egyfajta trend követés. :)