Új magyar helyesírási szótár az OpenOffice.org-hoz

A Szabad magyar szótár OpenOffice.org 3.2-ben megjelent 1.6-os kiadása az utóbbi évek legnagyobb mértékű szótárbővítését tartalmazza. A mai, főleg hibajavításokat tartalmazó 1.6.1-es kiadás Kass János grafikusművészről is megemlékezik az új Kass szóval.

A szótár honlapja példákat hoz az új szavakra, valamint összefoglalja a szótár egyéb változásait is, mint például az Unicode f-ligatúrák támogatását, amivel tipográfiailag igényesebb szövegek ellenőrzését is lehetővé teszi az OpenOffice.org-ban.

A délutáni kiadás Tímár Andrásnak köszönhetően bekerült már az OpenOffice.org magyar szótári kiegészítőjébe (frissíthető az OpenOffice.org-ban az Eszközök→Kiterjesztéskezelőn keresztül is, l. még Openscope dokumentáció), valamint a Mozilla AMO-jába (elbírálás után lesz elérhető, ill. automatikusan frissíthető) és forrásfájába is, ahonnan a Firefox 3.5, 3.6 és Thunderbird 3.0 következő kiadásának része lesz.

Hozzászólások

Eddig is, ezután is a legfőbb érvem volt a M$ Word és társai ellen a helyesírás "alultámogatottsága". Itt, a munkahelyemen is vannak jónéhányan, akik rákényszerülnek a "gépi tudásra" (amolyan gépesített mankó formájában), s még így is rengeteg a rossz helyesírással születő iromány, stb.
Van, aki pont emiatt kedvelte meg az OO.o-t. :)
Legalábbis a Writer szövegszerkesztőt mindenképpen, ja, meg lehet vele, úgye, M$ Word és M$ Works formátumba importálni/exportálni is...

Csak így eldugva kérdezem, mert nem vagyok biztos a helyesírásomban. Miért nem fogadja el a helyesírás-ellenőrző a következő szavakat: legvégéről, helyiérték?