A Sony eltávolítja a PS3-ból Linux futtatási képességet

 ( trey | 2010. március 29., hétfő - 20:16 )

Ahogy arról több helyen is beszámoltak, a Sony korábbi ígéretével ellentétben a 2010. április 1-én érkező 3.21-es firmware frissítéssel eltávolítja a vastag Sony Playstation 3-ból az "Install Other OS" opciót. Ezzel megszűnik a Linux futtatásának lehetősége.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Régóta rosszul megy a "ferdeszemű" cégnek (pl. TV készülékek), de ez miért zavarja őket?
Ez is, az is piac, de ezek szerint ezt ott (Tokió és környéke) még nem ismerték föl!
Én a helyükben azon munkálkodnék, hogy minél többet el tudjak adni akármelyik termékükből...

Azert mert befostak, most hogy torik a hypervigyort. Bar nekem speciel tokmindegy, eszembe nem jutna linuxot rakni a PS3-amra.

>Azert mert befostak, most hogy torik a hypervigyort.

hat azert ezt a konszumereknek se nagyon teccik ...

Kétlem, hogy ennyi lenne az ok. Eleve nem kevés munkát fektetett bele az IBM és a Sony, hogy egy használható Linuxot hozzon a PS3-ra össze, és az első időkben meg merem kockáztatni, hogy mérhető mennyiséget adtak el egyetemekre és hasonló helyekre (nálunk is van 16, és még tudok egy laborról, ahol van 32).

Felmerül persze, hogy ezzel a lépéssel akarják a lehetséges vásárlókat a BladeCenter-ek felé hajtani, bár ennek sem látom sok értelmét, hiszen az IBM leállította a Cell fejlesztését...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

No de erted, akinek arra kell hogy kihasznlja a Cell-t, azt nem fogja erdekelni hogy nemfog tudni PSN-re csatlakozni meg jatszani rajta mert eddig se tette es soha nem is fog. Magyarul nem frissit. A FW-nek vajmi keves koze lesz a linuxhoz sztem (bar tevedhetek is).
Csak erdekessegkepp: nalatok a legfrissebb FW van rajtuk?

Nyilván nem, de ha a jövő hónapban vennék még 16 PS3-at, akkor azon vajon milyen firmware lenne? Ki tudná garantálni nekem, hogy nem a legújabb?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Ez azért nem igaz, mert a készülékből többet eladni nem érdekük, mivel az mindig veszteséges állítólag, hanem sw-ből kell sokat. Ehhez persze készülék kell, de sokkal nagyobb veszély az esetleges linuxos törés, vagy akár az, hogy linux által kevesebb fizetős sw-t tudnak eladni, mint az, hogy pár usertől elesnek.

Es akkor arrol meg szo sincs, hogy meg mindig nem lehet warezolni PS3-ra, azaz nem aktualis a fenyegetettseg.

Na ne! Több mindenért vettem PS3-at, az egyik indok a Linux futtatási képessége volt. Szerettem volna Cell procát programozni rajta. Pár nap múlva vége az álomnak. :(

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Slim-en már most nincs Linux futtatási lehetőség.

Köszönd meg szépen George Hotz-nak. Igaz ha sikerrel jár, akkor lesz custom firmware, amivel futtathatsz Linuxot továbbra is.

Nem o veszi ki belole, o csak megmutatta, hogy nem kijatszhatatlan ez se. Meg csak fel se torte "teljesen"...

Azért én nem értem, hogy gondolja ezt a Sony... Nem vagyok jó jogból, de nem lesz ennek valami következménye?
Ez kb olyan, mintha vennék egy új telefont, mert tökjó ezzel már lehet mms-t küldeni, aztán később bejelentik hogy bocs jövő héttől nem használhatod mert csak.

+1

+1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Windows 7 fejlesztoiben felmerult a kerdes, hogy belerakjak a kde 3.5.10-et. De Bill Gates ezt valaszolta: "Majd ha fagy"

+1

Egyszer mar eljatszottak ezt a ps2 emulacioval. Ahelyett, hogy egyre tobb feature kerulne bele inkabb kivesznek.

Az egy egyszerű üzleti fogás volt, ami (a Sony szemszögéből nézve) egy logikus lépés volt. Amikor a ps3 megjelent, akkor még viszonylag kevés játék volt rá, de a ps2-es emuláció miatt rendelkezésre állt a ps2-es játékok teljes kínálata is. Illetve az új gépre váltóknál előnyt jelentett, hogy a váltáskor nem veszett el a korábbi játékokba befektetett pénz sem. Amikor már elég sok ps3-at vettek, akkor rá kellett venni az új tulajdonosokat, hogy új játékokat vásárojanak, mert a játékok eladása termeli a hasznot. Így előbb jött a szoftveres emuláció (, és ezzel a hardver is olcsóbb lett), majd az is elmaradt.

-----
Innen most töltsünk tiszta vizet a nyílt kártyákba: ...

logikus csak nem etikus :)

Hol van a pénzhajhászásban etika? :-/