Gmail: alapértelmezett a HTTPS

 ( trey | 2010. január 14., csütörtök - 12:03 )

A Google 2008 közepén bevezette a "Kötelező a HTTPS használata" opciót. Akkor kiválasztható volt az opció. Most azonban a Google bejelentette, hogy nem csak kiválasztható, hanem alapértelmezetté vált mindenkinek a HTTPS-en keresztüli Gmail használat. Ha valaki nem kívánja, akkor kikapcsolhatja a megfelelő menüpontban:

Gmail: Kötelező a https használata

Gmail írta:
Még biztonságosabb a Gmail: HTTPS alapértelmezés szerint

A HTTPS-alapú titkosítás biztonságossá teszi az üzeneteket, miközben azokat a rendszer a böngészőtől a Gmail szervereiig továbbítja, így mások, akik esetleg kedvenc kávézójának nyilvános Wi-Fi kapcsolatán osztoznak Önnel, nem tudják őket illetéktelenül elolvasni. A bankok és a hitelkártyacégek ugyanezzel a protokollal teszik biztonságossá az online számlákat. A Gmail-fiók védelme érdekében mindenki számára bekapcsoltuk a 'Kötelező a https használata' opciót. Ez az újabb biztonsági réteg lelassíthatja egy kicsit a Gmail működését, ezért ha nem használ titkosítatlan vezeték nélküli kapcsolatokat, kikapcsolhatja ezt a beállítást fiókja Beállítások oldalán. A Gmail a bejelentkezési oldalt ebben az esetben is mindig titkosítja, hogy védje a felhasználók jelszavát. További információ

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Na vegre ideje volt mar.

Helyes.

Most ebben mi a nagy szám? Az a baj inkább, hogy ez eddig nem így volt.

Az ingyenes Google Apps-hoz igazán engedélyezhetnék a hardver kulcs használatát, mert most csak a fizetőshöz van ilyen opció. (vagy mondjul lehetne SMS aláíró kódszó is, újabban egyébként is olvasom, hogy mobilszámot kérnek google account regisztrációkor)

+1
Ugy kellett volna hivni a beallitast hogy "szeretnem terden loni magam es nem akarok titkositast. Sot jo lenne ha google.com/mypage21 link alatt mindenki hozzaferne a leveleimhez"

:)
+1

Nem mindenkitől kérnek mobilszámot.

Nem, de akinek van tobb google accountja attol igen. De elég egyszeru kijátszani, elég másik bongészobol regelni akkor nem kér. :P

akarod mondani elég törölni a cookiekat

protipp?

Van-e köze ennek ehhez a hírhez...? :)

most hogy igy mondod osszeallt a kep nalam is :)

amennyi a kínai maradéktételnek a szecsuáni uncle beans szószhoz


No rainbow, no sugar