Tablet-re várva: történelmi csúcson az Apple részvényeinek árfolyama

 ( trey | 2009. december 28., hétfő - 13:52 )

Tablet, tablet, tablet. Ettől hangos mostanában újra a média. Az Apple-lel kapcsolatban is régóta keringenek pletykák arról, hogy tablet géppel fog előállni. Valahol. Valamikor. Noha az Apple sosem erősítette meg azt, hogy ilyen eszköz létezik az útitervében, mégis óriási várakozással tekintenek egyesek januárra.

Az ünnepek alatt a pletykák újra megerősödtek az Apple tablet gépével kapcsolatban, miután bizonyos forrásokból kiszivárgott, hogy a Cupertino-i vállalat lefoglalta a San Francisco-i Yerba Buena Center for the Arts központot, ahol állítólag a vállalat nagyobb termékbejelentésre készül.

A pletykák hatására december 24-én, csütörtökön az Apple részvényeinek árfolyama történelmi magasságban, 209 dollár fölött zárt.

A lelkesedést William Lefkowitz, a New York-i vFinance Investments munkatársa azzal magyarázza, hogy izgatottak a befektetők az Apple tablet előre jósolt érkezése miatt.

A tablet bejelentés - ha valóban lesz - január 26-ra várható. Erre a keddi napra bérelte ki az Apple a San Francisco-i helyszínt. Az Apple természetesen nem kommentálta az értesüléseket.

Mégis milyen lesz az Apple tablet, ha egyszer valóban megjelenik? Erre is vannak találgatások.

A találgatások szerint egy nagyobb iPod Touch-ra vagy iPhone-ra hasonlító, 7-10 inches, érintőképernyős készülék, amely valahol 500 és 1 000 amerikai dolláros áron lesz majd elérhető. Az elemzők szerint ezzel a készülékkel az Apple az iPhone és az olcsóbb MacBook-ok közti rést töltené ki. Pozicionálását tekintve feltehetően a manapság sikeres netbookok versenytársa lehetne.

Az egyik kutatócég elemzője szerdán azt írta egy kutatási jegyzetben, hogy 50% a valószínűsége annak, hogy az Apple egy tablet géppel áll elő januárban. Egy másik elemzőcég munkatársa azt nyilatkozta korábban, hogy a készülék márciusban érkezhet a piacra.

Tovább erősíti a pletykát a digitimes.com, amely Apple beszállítói forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a tablet gépek érintőpaneljeit a Foxconn Group egyik leányvállalata, az Innolux szállítja majd. Ebben az értesülésben 10 inches kijelzőkről van szó. A forrás szerint az Apple tablet-jét a Foxconn gyártaná.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én örülnék neki, ha jobban kezdenének terjedni az ilyen eszközök, szóval hajrá!

Én inkább annak, ha a 12 colos kategóriában lenne értlemes áron tabletté fordítható noti.

----------------
Lvl86 Troll

10"-os méretben már xarért-.gyért van touch panel.
Afölött még picit drága, bár az Apple volumenek ismeretében lehet, hogy ez sem lenne akadály.

12"-s normális procival, merevlemezzel, memóriamennyiséggel és normális felbontású kijelzővel szerelt notebookra gondoltam, nem 10"-s játékgépre. Netbook az maximum arra jó, amire kitalálták, de nekem notebook kellene.

----------------
Lvl86 Troll

thinkpad x61 tablet vagy x200 touch?

"50% a valószínűsége annak" ???
Ebben mi az elemzes? Vagy igen, vagy nem?

A kérdés lehetséges válaszai és a válaszokhoz rendelt valószínűségek nem ugyanazok. Lehet 0.1 és 0.9 valószínűséggel is igen vagy nem. Egyébként Ő azt írta: "50% a valószínűsége annak, hogy az Apple egy tablet géppel áll elő januárban", azaz akár az is lehet, hogy 0.5 a valószínűsége annak, hogy előáll ezzel, 0.3 a valószínűsége annak, hogy bejelenti, de nem áll elő vele (nincs készen), 0.19 a valószínűsége annak, hogy nem mond róla semmit, és 0.01 a valószínűsége annak, hogy azt mondja, hogy soha nem csinál ilyen terméket.

"hogy az Apple egy tablet géppel áll elő januárban", vagy többel, vagy eggyel sem.
Tehát 1/3 a valószínűsége, hogy valamelyik állítás ezek közül igaz.
A cikk meg 50%-ról beszél, ami ennél jóval magasabb. :))

lef

ok

50% a valószínűsége hogy így van ahogy írod.

Figyelembe véve, hogy hülyeséget oktattak az egyetemen, vagy hogy rosszul van a könyvben, közel 100% a valószínűsége, hogy úgy van ahogy írom. ;)

Segítek. :) Annak 50% a valószinüsége, hogy januárban jelenik meg. A megjelenés ténye meg ettől sokkal magasabb.

Ha már számolgatunk:
" Other recent reports, including a research note by Piper Jaffray analyst Gene Munster, who said there is a 75 percent likelihood that Apple will have an event in January and a 50 percent chance that it would be held to launch the Apple Tablet,..."
Tehát (az elemző szerint) 75% a valószínűsége annak, hogy lesz egy Apple rendezvény januárban, és 50% a valószínűsége, hogy ez a rendezvény az Apple Tablet bejelentése miatt lesz. A kettő együtt feltételes valószínűség:
37,5% a valószínűsége annak, hogy januárban lesz egy Apple rendezvény az Apple Tablet bejelentésére.
37,5% a valószínűsége annak, hogy januárban lesz egy Apple rendezvény, ahol nem jelentik be az Apple Tabletet.
25% a valószínűsége annak, hogy janárban nem lesz Apple rendezvény.

-----
Dropbox tárhely igénylése: https://www.getdropbox.com/referrals/NTI2MzM2MjA5

Csak halkan merem megjegyezni, hogy a matematika "statisztikai" valószínűségekkel foglakkozik, nem egyszeri események bekövetkezésének elemzésével. Aki tanult valószínűségszámítást az talán még emlékszik rá, hogy miről is beszélek.

Az elemező(?) valahonnan előhúzott számokat rendelt bizonyos események bekövetkezésének valószínűségéhez, és ezeket a számokat itt többen is félreértették.
Én csak az elemző által mondottak helyes értelmezését irtam le. A kiindulási adatok helyességét nem vizsgáltam.
Másrészt az, hogy egy esemény egyszeri, attól még a bekövetkezéséhez lehet hozzárendelni valószínűséget.
Valószínűségszámítás <> Statisztika. Van közük egymáshoz, de ez még nem jelenti azt, hogy a 'matematika "statisztikai" valószínűségekkel foglalkozik'.

-----
Dropbox tárhely igénylése: https://www.getdropbox.com/referrals/NTI2MzM2MjA5

"Másrészt az, hogy egy esemény egyszeri, attól még a bekövetkezéséhez lehet hozzárendelni valószínűséget."

Úgy tűnik, te nem tertozol a "tanult valószínűségszámítást" kategóriába. No problem :)

szerk.: bevezető

Micsoda felesleges szalat generaltam :)

És mekkorát fog esni, ha mégsem? ;-)

A megjelenéstől számítva mennyi idő, mire azt gondolják a népek, hogy az Apple találta ki a tablet fogalmát?

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

5. (5, 4, 3, 2, 1)
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.