JooJoo néven dobja piacra a Fusion Garage a hajdani CrunchPad-et; A TechCrunch pert indított

 ( trey | 2009. december 14., hétfő - 17:57 )

Na, akkor foglaljuk össze elölről. Michael Arrington-nek, a TechCrunch weboldal főszerkesztőjének volt egy álma, egy olcsó, Linux-ot futtató, webezésre alkalmas tablet gépről. Elkészítették a prototípusokat, közben összeálltak a Fusion Garage névre hallgató szingapúri céggel és közösen fejlesztették az eszközt CrunchPad néven. Az együttműködés jól alakult egészen a CrunchPad premierje előtti napokig. Ekkor a Fusion Garage értesítette a TechCrunch-ot és Michael Arrington-t, hogy ők már nem vesznek részt a projektben. Arrington nem értette, hogy hogyan kerülhettek ki abból a projektből, amelyet tulajdonképpen ő talált ki. A Fusion Garage nem válaszolt Arrington leveleire, de közben egy bemutatót szervezett San Francisco-ba, ahol az eszközt bemutatta az újságíróknak. Erre Arrington pert helyezett kilátásba.

A Fusion Garage - hogy megpróbálja elkerülni az esetleges pert -, JooJoo néven igyekszik piacra dobni a CrunchPad-ot.

A JooJoo 1.6 GHz-es Atom processzort, 1 GB RAM-ot tartalmaz. 12.1 inches, 720p-es kapacitív érintőképernyője van, amely 1366x768-as felbontásra képes. ezen kívül rendelkezik beépített hangszórókkal, fülhallgató aljzattal, webkamerával, mikrofonnal, WiFi-vel, egy darab USB aljzattal és kártyaolvasóval.

Képek találhatók az eszközről itt.

A Fusion Garage egy weboldalt indított, ahol már előrendelést is felvesz a készülékre.

Közben Michael Arrington arról számol be a TechCrunch-on, hogy pert indított a Kaliforniai Szövetségi Bíróságon a Fusion Garage ellen. A cikkben olvasható egyebek mellett, hogy a Fusion Garage pénzügyi helyzete zavaros, ebből kifolyólag a sajtó akkor jár el helyesen, ha csak akkor linkeli be a JooJoo weboldalát, ha előtte erről tájékoztatta az olvasókat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bad juju

lol, látom ott is van gyerek :)

most már csináljanak valamit, mert nekem valami ilyenre szükségem lenne és inkább ez, mint egy apple tábla...

Pedig az erintokepernyoje egy szanalom. Nezted a demojat? Mire begepelte a google.com -ot, azt hittem kileveledzek...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

500 dolcsi... hm... Durván száz rongy. Ha azt veszem, hogy e-book olvasóként is lehet használni (kompromisszum ugye a TFT), akkor nem egy rossz választás.

Popcornérett történet.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

+1, pedig még csak most jön a java... Lehet hogy mindig csak az Arrington-féle verziót olvastam, de ha az igaz, akkor eléggé átb.szták őket és teljesen jogos a per.

A cuccal meg annyi a bibi, hogy anno a TechCrunch $200-300 körülire tervezte, ehhez képest az $500 elég sok. Ennyi pénzért már jóféle netbook-ot kapni, aminek van 1-2 kényelmi funkciója ehhez képest (rendes bill, több usb, hosszabb akksi-idő...).

Szvsz, TechCrunch alaposan elárazta ezt a cuccot. Egy ilyen felépítésű gépet, csak akkor lehet, nyomott áron, gazdaságosan előállítani ha kellő darabszámban tudod nyomni.
Viszont a bukta ott kezdődik, hogy 12"-os kijelzőt tettek bele, ami nem tömegárú ezért nagyságrenddel drágább mint a 10"-es (netbook) vagy a 15"-es (belépő szintű monitorok) panelek. Ugyanez vonatkozik az érintőfóliára is. Ahhoz, hogy ezeknek az árából faragni tudjanak, vagy megfelelő anyagi háttér (Apple fajsúly), vagy más azonos paraméterű tömegtermék jelenléte.
Árat lehetett volna csökkenteni, ha szolgáltatással együtt vetetik meg az emberrel. Ehhez brand és megfelelő hálózat kellett volna.
Sanda gyanúm, hogy jó open-source kommieként alaposan benézték a dolgot ott a Szilicium-völgyi szerkeztőségben, és a Szingapúriak léptek az ötlettel, mielőtt a befektetőik az ők golyóikra léptek volna.
Ezzel az emelt árral, azt tudják elérni, hogy az Apple táblagépe előtt tudnak egy játékszert adni a pénzes klienseknek, és rövidtávon megtérül a befektetés.
Nem szabad elfelejteni, hogy a netbook, iphone hype lecsengésével a piac epekedve vár egy "nagyképernyős", megfizethető táblagépet. Aki képes ezt a hullámot meglovagolni, az hatalmasat kaszálhat.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

amire én akarom használni, arra a klavi negatív funkció, nem kényelmi...
netbook, umpc elég böszme nagy, nekem nem felel meg erre.

Nem tudom melyik oldalnak van igaza, de pl. az engadget.com-on majdnem eljeneztek, amikor bedolt a Crunchpad, es Arringtont mindenfele kocsognek hivtak.

Fene tudja ott miert van ilyen negativ hangulat a techcrunch fele.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mert konkurencia?

sokallom az 1.1 kilot

mindegy kinek van igaza, egyiket sem ismertem korábban, most viszont lesz termék ;)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Hiába, vannak emberek, akiknek vastag bőr van az arcán.

--
Simplicitas Sigillum Veri

tipikus találmányos történet (ttt.) :) :(
-> amikor lenyúlható állapotba kerül az új szajré, hát le is nyúlják!
nem mintha amúgy nem keresték volna hülyére magukat..

az eddigiek alapján csúnya átba-tikolás történt. de nem ítélkezem, várom a folytatást...

Teljesen szokványos hogy kitalálsz valamit és ellopják. Mindenkire csak addig van szükség, amíg nélkülözhetetlen. Senki sem nélkülözhetetlen az üzletben.

De már elkezdték gyártani a Pixel Qi-s kijelzőket, szóval ha egy ugyanilyen cuccot készít vki az új kijelzővel, az sokkal jobb lenne. Magyarul ez a JooJoo már elavult.

a boltokban látható termékek 99%-a elavult, a maradék 1% meg nem eladó ;)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd