"A Mozilla egy vezetője a Bing használatát javasolja"

 ( trey | 2009. december 11., péntek - 14:24 )

"A Mozilla közösségi fejlesztéseket koordináló igazgatója arra buzdítja a Firefox felhasználókat, hogy váltsanak a Microsoft keresőmotorjára, mivel az jobban védi magánszférájukat. Asa Dotzler veterán Mozilla igazgató blogján fakadt ki, miután a Google elnök-vezérigazgatója, Eric Schmidt a CNBC-n Maria Bartiromónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az embereknek talán nem kellene olyan dolgokat csinálniuk, amelyekről titkolózni kell. Bartiromo a személyes adatok védelmével kapcsolatosan megkérdezte, helyénvaló-e, hogy sokan úgy kezelik a Google-t, mintha a barátjuk volna."

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tehát, vagy a google-t használod vagy a binget. Arra esetleg nem tudna valamelyik nagyokos biztatni, hogy olvassak vagy menjek el könyvtárba? Vagy arra, hogy menjek el sörözni a barátaimmal? Ki a ********* akar mindig gép előtt ülni és keresni!?


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

? Ezt szerinted a Mozillának kellene csinálnia? Vagy mi van?

Mennyivel jobb lenne, ha első induláskor megkérdezné, hogy "Nem akarsz inkább egy könyvtárba menni...", nem?


-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Miért nem állítod ezt be magadnak?

Nekem a könyvtárról/nyomdáról mindig ez jut eszembe:

Az öreg székelyhez egy újságíró látogat le falura, hogy riportot készítsen kisiskolások részére.
- Kérem mondja el egy napját!
- Hát édes fiam, reggel felkelek, megeszek egy fél oldal szalonnát. Megiszok rá 4-5 pálinkát...
- Na de bátyám, ezt így nem lehet, mondja inkább hogy könyvet olvas.
- Jól van fiam. Tehát felkelek reggel, megeszek egy fél oldal szalonnát. Elolvasok 4-5 könyvet, aztán addig dolgozok kinn a szántón, amíg olyannyira megnő a tudásszomjam, hogy 5-6 könyvet ismét el kell olvasnom. Bele is szédülök a sok olvasásba, ezért lefekszem, pihenek egyet. Mikor felébredek, megeszek egy jó nagy darab csülköt 1 vekni kenyérrel. Ebéd után elmegyek a könyvtárba. A Pista már rendszerint ott vár. Együtt elolvasunk vagy 12-t, egészen addig, amíg a könyvtár bezár. Utána meg átmegyünk a Józsihoz, mert neki meg nyomdája van!

Akkor most mindenki torli a Mozilla termekeket a geperol? :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Aha, most hogy már megjelent linuxra is a chrome, már váltok is. ;-)
Csaba

En mar par napja valtottam :) Mintha ereztem volna elore ;) :)
--
The worst or stupidest ideas are always the most popular.

Nem most.

Miért? Mától nem működik benne a Google kereső?

--
trey @ gépház

ne kérdezz hülyeségeket ha valamit nem tudsz, google a barátod...
:B
:P

Results 1 - 10 of about 31,200,000 for google doesn't work in firefox.

:))
Ördögi kör.

Költői kérdés volt. Ha nem tudod mi az, Google-zd ki :D

--
trey @ gépház

Ha a Microsoft ügyesen csinálja, a bingózás mást fog jelenteni pár éven belül :)

pontosan ez jutott eszembe

Eleg furcsa lenne, hogyha az MS dobja az IE -t es Firefoxszal szal szembe a Google-vel.


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

A Bing nem tárolja el az adatokat?

Googlen ki lehet kapcsolni az adattárolást. A főoldalon van olyan, hogy internetes előzmények, oda kell belépni. VAgy ha ezt kikapcsolom, akkor is tárolja?

Illetve a Bingen csak nálam nincs olyan, hogy mikozben írom a kifejezést, felajánl kifejezéseket (search assist)?

De nálam a Bingen nincsen automatikus javítás sem (ha elírok egy szót, felajánlja a helyesen írt változatot), és hirdetéseket sem látok. Nem értem.

Imho ha az MS/Bing/stb megnone akkorara mint a Google, tok ugyanez lenne a helyzet ott is. Akkor mar a novekedest csak ugy lehet tovabb csinalni, ha tobb adattal rendeleznek, es arra is probalnak meg epiteni dolgokat. Vagy hasonlo :)

Azért ez az Eric Schmidt beszólás tényleg elég durva és cinikus. Nem is értem, hogy engedhette meg magának. Az viszont figyelemreméltó, hogy a google tényleg elérte, hogy az emberek jelentős része a barátjának tartja...

-----------------------------
http://aftermodern.hu

De miért is volt durva? Ezt mondta: "Ha valaki olyat tesz [az interneten], amiről nem szeretné, hogy más is tudjon, akkor talán az lenne a leghelyesebb, ha meg se tenné". Szerintem ez teljesen vállalható, erkölcsnek hívják.

+1

edit: bar.. ha rakeresel h gy*r*k porno, nem feltetlenul jelenti azt hogy pedo vagy...:)

Kérlek értelmezd a mondatot.

A "nem szeretném, hogy más is tudja", az nemcsak illegális dolog, hanem pl. nem szeretném, ha más is tudná, mennyi pénzem van, milyen betegségeim voltak/vannak, milyen honlapokat látogatok stb.

Ja és ki dönti el, hogy mi a helyes és helytelen? A helyzettől függ, hogy mit tudnak felhasználni ellened. Pl. alapból ártalmatlan, hogy elmentik a keresési szokásaid. De ha megvádolnak X bűncselekménnyel alaptalanul, akkor máris fel tudják ellened használni az eddig ártalmatlan dolgot, hogy lám ilyen és ilyen kifejezésekre keresel rá.

+1

Ilyen szempontból is helyeselhető, hogy elmondta azt, hogy rájuk (is) vonatkoznak a jogszabályok, pl. a Patriot Act, ami ott tényleg lehet kellemetlen, de engem Magyarországon nem érdekel.

Ezenkívül pedig be lehet vállalni, ha a punci.hu-ra keresek a neten... :)

és ha mondjuk a munkáltatód tudná azt, hogy eltitkolt ilyen-olyan nyavajád van? Amitől egyébként el tudod látni a munkádad, de tudod, hogy ettől kirugnának?

Itt nem az a gond, hogy gyűjti az adatokat, hanem az, hogy kérésre sem törli... mint egy levakarhatatlan exbarátnő.

És még erre nyilatkozta azt, hogyha valamit nem akarsz, hogy megtudjanak, azt ne tedd meg. A kijelentés első hallásra morálisan helytálló, sőt, dícsérendő, de a mögöttes tartalom, miszerint "ha felfordultok sem töröljük a rólatok beszerzett adatokat" már kevésbé.

Ha megbízol a Google/MS/...-ben (gondolom, nem), akkor mindegyn hogy törlik-e, mert bízol benne, hogy nem használják ellened. Ha nem bízol meg bennük, akkor ha azt állítanák, hogy törlik, akkor se tudnád ellenőrizni, tehát nem bízhatnál meg benne, hogy tényleg törlik - innentől ugyanaz a helyzet, mint ha nem is állíthják. Titkos adatokat nem szabad megadni nekik.

Titkos adatokat nem szabad megadni nekik.

Ez jó ötlet. A következő jutott eszembe:

Az egyik szakmai kamara abban a kérdésben, amely arról szólt, hogy a webáruházak a vevő átvételtől számított 8 napon belüli elállása esetén vajon miért kötelesek a kiszállítás, illetve banki átutalás költségét is visszafizetni a vevők felé, noha ezeket a bevételeket nem az érintett shop-ok kapták meg, a következőt ajánlotta:

Célszerű a webáruháznak olyan kiszállítót, illetve pénzintézetet választania, amely vevői elállás esetén az általa felszámított díjakat és költségeket visszatéríti a webáruház számára.

Na ja, célszerű.

Teljesen igazat adok neki. Ha en az X cegtol veszek valamit, de nem a megfelelo arut kapom es elallok tole, akkor nem az en dolgom megoldani, hogy azzal az n+k db. ceggel, akikkel X szerzodesben all, leugyezzem a dolgot. Oldja meg o a beszallitoival, akik szamara bizonyos tevekenysegeket outsource-olt. O a szolgaltato, szolgaltasson nekem, ne en tegyek neki szivesseget, ha vevo vagyok. O akar belolem elni, nem en akarok mindenaron tole vasarolni.

Ha a Vodafone-nál dolgozna, már rég kirúgták volna...
:)


suckIT szopás minden nap! Hogyan csináljunk kevesebb, mint 500 ezerből 115 milliót?

majd keressetek rank ;)

Úgyérted álszentnek kellett volna mutatkoznia? A valóság az, hogy a Google olyan dolgokat tud rólunk, amiket a legjobb barátainknak sem mondunk el.

A bankod is.

Meg a mobilszolgáltatóm (már amikor működik, de majd csörögjenek rám ;)

Viszont ha belém mászna egy alien, azt először a Google tudná meg. Mint ahogy hitelfelvételi szándékomról is hetekkel-hónapokkal hamarabb értesülne, mint a bankom. Valamint a bankom, a mobilszolgáltatóm, a választóim, és a gyermekeim sem tudnak az oroszlánmarcangolós pornó iránti elkötelezett rajongásomról. Ezt a mondatot csak példának írtam, igazából nem vagyok politikus!!! :)

jó, nem vagy politikus... de szereted az oroszlánmarcangolós pornót? :P

valahogy így gondoltam viccnek szánni a tagadási prioritást :)

Úgy engedte meg magának, hogy Google ezek szerint tényleg dobni készül Mozillát, ami pénz nélkül meghal.

Eddig valahogy a blobgyártó Mozilla korporejtednek nem voltak semmilyen aggályai. Most sincsenek, amikor MS pénzére kezd acsingozni.
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Amennyiben a kijelentés csak Mozilla-felhasználókhoz jutott el, igazad van. Egyébként szerintem általánosságban hitelrontó, függetlenül attól, hogy ki mit használt.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Én pedig a Firefox-felhasználóknak javaslom a mielőbbi Chrome-ra történő váltást.

Cseberbol vederbe ? :D

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nem értem mit akarnak kicserélni. A firefoxban már most is be lehet állítani, melyik kereső szolgáltatást preferálod. És ennél többet nem is kellene eldöntenie egy szoftvernek az én felhasználási szokásaimról, különben kidobom a francba. Ha nagyon akarják, tegyék be a binget is a keresők közé, a többi meg szerintem felesleges vita (már a böngésző szemszögéből, privacy szempontból, meg ki kéne hagyni magát a szoftvert a játékból).

smartkártyád van?

mindenhol statisztikáznak minket ez van, ha nem kapok rola spamet hogy most ma 10x kerestem a lókuki szóra és ajánlanak nekem egyet

akinek nem tetszik költözzön ki a mezőre birkát legeltetni ott nem fogják checkolni mit néz

Dehogynem, rajta leszel a Google Mapson így is :D

egy nagy „F.ck U Google” feliratot viselő napernyővel kell mászkálni :D
(és jó sokat gyártani belőle, hogy ne lehessen beazonosítani…:))

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

ez is jo amit ott linkeltek egyik kommentben:

http://scroogle.org/
https://ssl.scroogle.org/

Több pénzt akarnak a Google-től? Esetleg az MS-től?

Talán ezért?
http://href.hu/x/auax

--
ρjФ†г@chariot

A Google egyébként pontosan ezeket tárolja rólad:

https://www.google.com/dashboard

Google account kell hozzá, hogy megnézd.

Honnan tudod, hogy mást nem?

+1

És honnan tudod hogy hogyha kitörlöd akkor eltávolítják őket? Szerintem egy ekkora adatbázisnál, vagy inkább adattárháznál nem úgy megy ez hogy lefuttatják a kaszkádolt törlést az elmúlt 10-20 évre + vannak adatmegtartási kötelezettségeik is.

Az intelligens mosópor pedig eltávolítja a vörösbor- és kávéfoltot, ráadásul sokat spórolhatsz rajta. Persze. Ébredj fel, Neo.

Én pl. a Luke, az apád vagyok kifejezésre szoktam évek óta, naponta többször rákeresni, az előzmények pedáns törlése ellenére is folyamatos Vader nagyúrnak dedikált V8 motoros lélegeztető készülék ajánlatokat kapok. Mit tegyek? Kérem a földi közösség segítségét :)
--
Chiquita Brands International Inc.

Kérem keresse fel Leonard McCoyt úrat vagy vesse alá magát Mark I (EMH) vizsgálatnak. :)
--
http://opensolaris.org/os/project/indiana/
http://www.opera.com/browser/

Ó a jó öreg Leo, mióta visszavonult a csillagflottától már csak árnyéka önmagának, nem hiszem, hogy segíthetne...:)
--
Chiquita Brands International Inc.

Ez nem ugy van helyesen, hogy valtsanak Bing-re, mert azzal jobban vedik a MASOK maganszferajat? Ezzel csak azt akartam kihozni, hogy megfeleloen fogalmazott faszsagrol van szo, amely igy is eleri a kivant hatast (?)

Pedig pont a Google-hoz van egy ilyen add-on:
http://www.customizegoogle.com/hu-HU/

--------------------------------------------------------------------------
"Az egyetlen bajom az életemmel, hogy nem valaki más vagyok" (Woody Allen)