Sam Ramji elhagyja a Microsoft-ot

Sam Ramji, a Microsoft nyílt forrással kapcsolatos stratégiájáért felelős vezetője, "open source guru" öt év után elbúcsúzik a vállalattól. Ezt Bill Hilf, a Windows termékekért felelős igazgató jelentette be a Port25 portálon. Ramji a hónap végén távozik és a részben a CodePlex Foundation elnöki teendőit fogja ellátni, részben pedig egy indulófélben levő, cloud computing-gel foglalkozó vállalat vezetésével fogja idejét tölteni Kaliforniában. A Microsoft most az utódját keresi, mert úgy érzik, hogy szükség van a vállalaton belül egy olyan személyre, aki erősen képviseli a nyílt forrást. A részletek itt. Sam Ramji blogbejegyzése itt.

Hozzászólások

"belülről mindig egyszerűbb bomlasztani az ellenséget:)"

Ennek egészen pontosan addig van értelme, amíg kívülállók szemében még hiteles vagy. Nekem a Hyper-V kódok GPL-essé tétele körüli balhé után kezdett Sam Ramji pozitív képe mellett megjelenni egy kis árnyék.

"azt a nyílt forrású igehirdető kifejezést én megigazítanám kicsit..."

Bármikor lehet bármi helyett bármit javasolni. :)

--
trey @ gépház

"Bármikor lehet bármi helyett bármit javasolni. :)"

Akkor egy pici off: A mindenféle sűrűn megjelenő hibajavító verzióknak nem lehetne valami külön helyet találni (Firefox, Virtualbox, stb.), pl. külön oszlopba, blokkba oldalra, oldal aljára, stb? Hasznos, meg minden, de szerintem lehetne jobban is (pl. valami elkülönített helyen, rövidebb felsorolásban, így akár több programot is lehetne figyelni, ha van rá érdeklődés).

----------------
Lvl86 Troll

A követésre elég létrehozni egy Freshmeat RSS dobozt (gyakorlatilag benne van minden, Firefox, VirtualBox stb.), de ettől még a cikkfolyamban is meg fognak jelenni ezek a hírek. Az az oka annal, hogy ki fogom tenni, hogy így megjelenik a RSS csatornában, azon meg több mint 4 ezren lógnak. Napi hírlevél, van aki csak RSS-en olvassa az oldalt, Twitter, Identi.ca, stb.

--
trey @ gépház

Pazarolni kell a villannyal, a vízzel és minden mással, ami feltűnés nélkül elkövethető, így kevesebb pénzük jut fejlesztésre. Ilyen szabotázs akciókkal apránként fel lehet morzsolni az anyagi bázisát és akkor már a sztárügyvédek seregét se tudja fenntartani. Ekkorra már sebezhetővé válik, amit majd az ellenségei ki tudnak használni. :)

Ilyenkor mindig azt hiszem, hogy valami Pókemberes/Gonosz halottas hír következik. :)