Frissítve: HUP tagok e-mail címei

Címkék

Gyakran előfordul, hogy az egyik HUP tag privát üzenetet küld egy másiknak. Az is elég gyakran előfordul, hogy az üzenet nem jut célba. Az ok: nem létező e-mail cím van beállítva annak a tagnak a profiljában, akinek az üzenetet címezték. Ez probléma. Probléma, mert aki üzenetet küld egy ilyen tagnak, nem tudja, hogy miért nem kap választ. Probléma, mert az üzenetek hozzám pattognak vissza. Ez az állapot senkinek sem jó. Ezért a következőt kérem:

Minden olyan tag, aki a profiljában engedélyezte a kapcsolatfelvételt, ellenőrizze az e-mail címét!

Két hét türelmi idő után felfüggesztem annak az accountját, akitől a neki küldött e-mail visszapattan.

Lehetőségek azoknak, akiknek jelenleg nem működő e-mail cím van a profiljában:

  • vagy beállítasz egy működő e-mail címet a profilodban, vagy ha ezt nem akarod
  • letiltod az üzenetküldési lehetőséget

A beállítás módja:


saját adatok -> szerkesztés -> "Személyes kapcsolatfelvételi űrlap"

Akinél egyik sem történik meg és mostantól számítva két hét eltelte után visszapattan hozzám neki küldött e-mail, letiltom az account-ját!

Továbbá - noha nem kötelező valós e-mail címet beállítani - annak is le fogom tiltani a hozzáférését, akinek nincs ugyan engedélyezve a kapcsolat, nincs valid e-mail-je, de valami _viselkedésből adódó_ dolog miatt kapcsolatba akarok lépni vele és visszapattan a levél.

Akinek működő e-mail cím van beállítva a profiljában, kérem hagyja figyelmen kívül ezt a kérést.

Köszönöm!

Hozzászólások

Köszi, hogy ezt megosztottad, megváltoztattam (rám is vonatkozott).
Régebben -vagy csak én emlékszem rosszul- aktiváló mail ment a régi postafiókra, ami meg ugyebár nem élt.
Jól emlékszem?

szürkehrteg
azenoldalamponthu

Esetleg küldd a küldő profiljában lévő e-mail megadásával:o

Ja, azt is le fogom tiltani, akinek nincs ugyan engedélyezve a kapcsolat, nincs valid e-mail-je, de kapcsolatba akarok lépni vele _bármiért_ (mondjuk nem megfelelően viselkedik) és visszapattan a levél.

--
trey @ gépház

És honnan tudható az, h "bármiért" kapcsolatba akarsz lépni valakivel?
(Amúgy mivel ez a post teljesen üti a témanyitót, jobb lenne, ha valahogy jeleznéd annak, aki elolvasta azt, aztán megnyugodott, h teljesítette amit kértél, és nem olvassa a reakciókat. Csak szólok, bár engem pl. nem érint. Jó kis hupos mélcímem van. :))

Nekem semmi problémám sincs. Látszólag ez nem mondható el az oldal minden tagjáról. Ma elgondolkodtam bizonyos dolgokon és azt kell mondjam, hogy ha 100%-ban nem is értek egyet, van benne igazság.

Éppen ezért - nehogy ebből később félreértés legyen - közöltem bizonyos szabályokat.

(jegyzem meg halkan semmi extrát sem kérek, hiszen az oldalra regisztrálás feltétele mindig is valid e-mail cím megléte volt)

--
trey @ gépház

Egy normális országban 3 -tól 5 évig terjedő szabadságvesztés :))

(anno üzemeltettem egy portált és más portálok üzemeltető felkínálták nekem eladásra a felhasználói adatbázisukat [mármint mail címeket, de akár IP -t is] változó áron, de ált. 2-8 Ft / mail áron... mondanom sem kell, ilyenkor hányingerrel vegyes érzések környékeztek, főleg, hogy adott portálokra mézes-mázas szöveggel csalogatták a felhasználókat és ők erről mit sem sejtettek)

De erről nem kell flamet indítani, a HUP az egyetlen oldal, ahová regisztráltam a "mindennapos" mail címemmel (máshová van "regisztrálós-lesz@rom-csak a megerősítő maileket várom" mail címem) és nem kapok egyetlen spamet sem; abszolút korrekt, megbízható. (láttam a smilet, tudom, hogy poénnak szántad, de azért írtam, hogy ne értse félre más)

Őőőő.. Lehet hülye kérdés, de nem mind1, hogy PM-ben/topicon belül nem válaszol neked, vagy mailben?? Ugyan úgy figyelmen kívül hagyhatja a mailt, mint bármi mást, a végén meg lelki nyugalommal mondja azt, hogy "nem kapta meg, biztos a szolgáltató smtp-je cseszett el valamit"
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

http://hup.hu/cikkek/20090622/hup_tagok_e-mail_cimei#comment-795974 - Murphy sose alszik, ezt te is tudhatnád..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Q: Mi tortenik, ha valaki nem valaszol N napon belul a figyelmezteto levelre?
A: Ki lesz zarva a forumbol.

Q: Es akkor mi van, ha rajta kivul allo oknal fogva nem tudott a levelre valaszolni?
A: Szepen leirja trey-nek, hogy ez meg az volt a gond, iletve hogy megfogadja a figyelmeztetest, es trey unbannolja.

Mindjárt más, minthogy "váltas szolgáltatót, vagy tanulj meg konfigolni SMTP-t" :)) Azt hiszem ez már tekinthető normális válasznak a kérdésemre :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Jó ötlet. Én is mostanában szembesültem ilyen gonddal, hogy nem ment el az üzenet vagy csak nem foglalkoztak vele.
--
Kodály Zoltán azt mondta: "Legyen a zene mindenkié". Én inkább neki hiszek mint az ASVA-nak.

kicsit tulreagalod a dolgot, nem?
csinalj egy rule-t a kuldore, es told a /dev/null-ba.

t

De most nem sokkal egyszerűbb az, hogy mindenki beállítja az éppen aktuális mail címét az adatlapján? Sőt, valakinek nem is kell csinálni semmit, hisz
1, nincs vele gond
2, a most beállított mail címe működő és valós
________________________________________________
http://kronosz.sinuslink.hu

Ne kezdjük el a bikeshed-et. Kértem valamit. Nem kötelező betartani, de aki nem tartja be, az viselje a következményeit.

Egyébként volt már arra példa, hogy valaki beküldött egy cikket, amihez lett volna kérdésem, abban az állapotban nem tettem ki (forrás nélkül semmit). Írtam levelet, hogy tisztázzam a dolgot, a levél meg pattant vissza. Ezután a félig kész cikk nem került ki, a reklamáció meg jött, hogy miért nem. Ez megszűnik.

--
trey @ gépház

Már körvonalazódik magam előtt az alábbi forgatókönyv :)
"Folyamatos kitiltások a HUP-ról!" címmel jelenik meg egy cikk poliverzum tollából ( ha már írói véna kell ide), miszerint Trey folyamatosan bannolja a HUP usereket, mert nem rendelkeznek valid mail címmel.. A történet hátterében vélhetőleg Üzbegisztáni crackerek állnak, akik valamilyen módon megszerezték az illetők jelszavait ( a logok átvizsgálása még folyamatban), majd gonoszul átállították azok mail címét,, és elkezdték szakmai kérdésekkel bombázni őket.. Mivel a gyorsan megnövekedett visszapattanó levelektől az oldal adminját gyorsan elszakadt a cérna, így kíméletlenül röpültek a kérdéses userek.. A pánik fokozódik, Stay tuned!*

*Kövesse az eseményeket twitteren a http?//twitter.com/gogolinux4ever oldalon keresztül!"
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Szerintem jogos, hogy legyen mindenkinek működő e-mail címe, aki regisztrált. Aki ír, azt el is lehessen érni. Aki meg nem ír, annak bőven elég, ha csak olvasóként van jelen, úgysincs semmilyen korlátozás az olvashatóságra.

Első dolgom az volt, hogy ráböktem a saját beállításaimra, és megnéztem, mi van e-mail címnek beállítva -- nem hiszem, hogy egy rendszeres hup-járónak ez olyan komoly teher lenne... Szerintem teljesen korrekt a kérés, illetve a felvetett szankció lehetősége -- vannak játékszabályok, (amiket sajnos néha szigorítani szükséges) ezeket be kell tartani és kész.

Egy kérdés vetődött fel bennem: akinek nincs valid email címe és nem engedélyezi a személyes kapcsolatfelvételt (az ugye nem lesz törölve, nyugodtan maradhat a kiírás szerint), _de ő ír egy másik HUP tagnak_ (a másik HUP tag kapcsolatfelvételi lapján és a másiknak van valid emailje), akkor a másik tag egy nem valid emailt lát feladóként. Jól tévedek? (FIXME, pls)

Kössz Trey a figyelmeztetést, én bűnös voltam. Mostantól lehet
nekem levelet küldeni, bár nem hiszem, hogy túl nagy
fantomforgalmam lett volna.

Akik válaszra vártak, azoktól elnézést kérek.

Üdv: meditor

> Sol omnibus lucet.

Hello,

ha a két hét múlva esedékes teszt során épp-perpill szarakodik az adott ingyenes levelező szolgáltatás (akár gmail, akár freemail, vagy bármi), akkor az hiba? Nem kötözködöm, csak reggeljek valahol máshol addig...? :)

a.

Nem lesz teszt. Mint ahogy eddig sem volt. Valamit félreértettél. Azt írtam fent, hogy ha nincs érvényes e-mail címed és viselkedési problémák vannak veled, de nem tudok veled kapcsolatba lépni, akkor fel fogom függeszteni az account-ot.

Ha van érvényes e-mail címed és a kapcsolatfelvétel engedélyezve van,

vagy

ha van érvényes e-mail címed, de a kapcsolatfelvétel nincs engedélyezve

vagy

nincs érvényes e-mail címed, de nem viselkedsz úgy, hogy az másokat zavar

akkor nem kell tartanod attól, hogy felfüggesztésre kerül az account.

Mindegyik opció járható út, de én az első kettőt preferálom, mert van az úgy, hogy valakivel valamiért kapcsolatba kell lépni.

--
trey @ gépház

Rajzoltam folyamatabrat Visio-ban, de eleg szar lett.

Helyette itt van ez:


ROLE ; PUBLIC; VALID; RESULT
user ; no ; [no] ; fail
user ; no ; [yes]; fail
user ; yes ; no ; fail/report
user ; yes ; yes ; msg
admin; [no]; no ; ban
admin; [no]; yes ; warn/msg
admin; yes ; no ; ban
admin; yes ; yes ; warn/msg

szerk: a PUBLIC es a VALID ertelemszeruen a mailcimre vonatkozik

[zarojelben az 'elhanyagolhato' kimenetek]

Akinek nem inge, ne vegye magára, de olyan ez a izé, mintha idiótának néznéd a júzerek nagy részét.

Ami azt illeti néha vannak olyan beszólások, ami túl megy az "ignorálom, majd csak észreveszi magát" kategórián.
Ráadásul általában nem veszik észre magukat, sokan meg reagálnak a hülyeségre..

Úgyhogy én megértem.

- - - - -
Tagadom a Microsoft Windowst. Szerintem ilyen operációs rendszer nincs és nem is volt soha. A létezése nem igaz, meg sem történt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy van. Nem hiszek a létezésében és abban sem, hogy ilyen.

Teljesen jogos. Nekem a profilomban mind az e-mail, mind az MSN cimem valos, igy a problema szamomra nem letezik. Hogy a regisztracios email anno hova ment ki - na azt viszont nem tudom.
--


()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Ha jól értem, a következő a helyzet:

Ha két hét múlva megszüntetem az e-mail accountom a szolgáltatónál, és elfelejtem itt is átállítani az újra, te pedig el akarsz érni t+1 hétre rá, akkor ki vagyok csukva, minden figyelmeztetés nélkül. Most azt gondolod, hogy te akartál figyelmeztetni, csak nem tudtál. Dehogynem! Ez nem e-mail fiók, nem ez a fő funkció. Ha valaholcsúnyát mondok, akkor ott tudsz reagálni, hogy kerestél volna emiatt mail-ben, de nem ment, szóval intézkedjek. Ugyan ez igaz a többi felhasználóra is, hányszor látunk ilyen post-ot: "PÜ ment!" HA erre sincs válasz, akkor van gond.

Szerintem akkor lenne jogos az account bannolás, ha itt a hup-on keresztül sem tudnád elérni -ahogy most sem lehet-. Kellene egy üzenetek fal, ahol tudod értesíteni a felhasználót. Így lenne korrekt. Mert ha erre sem reagál, akkor nem látogatja az oldalt, ne reklamáljon, ha egy ideig bannolva van.

Egyébként semmi bajom az e-mail-el, én érvényeset adtam meg egyből -mindjárt ellenőrzöm is-, csak a mikénthez volt pár szavam.

Kodmen
-------------------
...a Linux filozófiája: "Keresd a veszélyt". Hopp! Nem így van. "Csináld magad!" Ez az! (Linus Torvalds)

"Szerintem akkor lenne jogos az account bannolás, ha itt a hup-on keresztül sem tudnád elérni -ahogy most sem lehet-."

Te itt valamit csúnyán benézel. Nekem nem _kellene_ sem levelet írnom, sem szólom emiatt. Hogy ezt esetleg megteszem, az csak a jó lelkemnek köszönhető :)

--
trey @ gépház

#!=/bin/bash
#
A="ü"
B="y"
#
echo "Persze, egyértelmű, csak bátorkodtam kiindulni abból, hogy szólni akarsz -ezért is jött létre ez a szál-. Mondjuk ha nem lennél ilyen rendes, úgy járhatnál mint az egyszeri rendszergazda, aki a rendszer maximális biztonsága érdekében kiiktatja a legfőbb veszélyforrást a renszerből: a felhasználót... Irogathatnál magadnak... mennyi időd felszabadulna, nem kellene a h$Al$Beségeinkre reagálnod! Fontoldd meg! :-)" 2&1>/dev/null

Kodmen
-------------------
...a Linux filozófiája: "Keresd a veszélyt". Hopp! Nem így van. "Csináld magad!" Ez az! (Linus Torvalds)

Ez az egész kiküszöbölhető lenne egy belső privát üzenő rendszerrel. Én speciel jobban is szeretem, ha nem emailban kell olvasgatnom a mások által küldött privát üzeneteket.