Júliusban érkezik Magyarországra az iPhone 3G S

Címkék

"Worldwide Developers Conference rendezvényén az Apple bejelentette az iPhone új változatát, amely az iPhone 3G S nevet kapta. A telefon elődjénél gyorsabb, memóriája nagyobb, jobb kamerát is kapott, külseje azonban változatlan maradt."

"Az Egyesült Államokban, Kanadában valamint néhány nyugat-európai országban már júniusban kapható lesz a készülék, de Magyarországra csak júliusban jön. Külsejét tekintve az iPhone 3GS semmiben sem különbözik az iPhone 3G-től, továbbra is fekete és fehér színben készül, az olcsóbb, 16 gigabájtos változat 199 dollárért, a 32 gigabájtos pedig 299 dollárért lesz kapható. Az iPhone 3G 8 gigabájtos változata megmarad a kínálatban, ezt 99 dollárra árazta le az Apple.

[...]

Az Apple a gyorsabb hardver és a korábbinál több képesség ellenére az iPhone 3G-nél hosszabb akkumulátoros üzemet ígér, az iPhone 3G S-szel 9 órán át lehet Wi-Fi-n internetezni, 10 órán át lehet videót nézni, a beszélgetési idő pedig 12 (2G), illetve 5 (3G) óra."

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

hmm a régi modell elég olcsó lett

No rainbow, no sugar

Az a július 9 nem inkább 2009 júliusát jelenti? Egy helyen - talán a beszmeken? - elrontották és mindenki átveszi. :-D
Csak az iCal a kilencedikét nem '09-nek mutatja. LOL.

Ave, Saabi.

nem ismerem ki magam az apple üzletpolitikájában és nem tudom, hogy tudnék egy szolgáltaótófüggetlen gépet vásárolni. 2 hét múlva utazok amerikába és vennék egy ilyet, de gyanítom nem fog menni az itthoni pgsm hálózaton. ha valaki eligazítana, megköszönném!

Üdv!

Elvileg a szlovák Orange és T-mobile forgalmaz szolgáltató független iPhoneokat, valamint egy bizonyos összeg ellenében van lehetőség a magyar T-mobilenál is a függetlenítésre. Múltkorában futottam bele ebbe az információba a T-mobile oldalán. 20 ezer forint körüli összegre emlékszem.

Fkoppany

T-Mobile általános előfizetéses díjszabása [PDF, 1,35 MB]

15. oldal: Hálózati korlátozás feloldása 9600 Ft/alkalom/készülék
Kisbetűs hivatkozás a 32. oldalon:
(9) Az akció során igénybevett kedvezmény visszafizetésén felül.
--
"my mind had skipped town and left me behind to pay the rent"

Üdv!

http://212.51.115.83/egyeni/tarifak/domino/tobbletszolgaltatas.shtml

Az egyéb díjak táblázatban található: Hálózati korlátozás feloldása/alkalom 20000 Ft.
A feloldáshoz személyesen kell az ügyfélszolgálaton jelentkezni, számla vagy jótállási hegy kell hozzá. Ha havidíjasod van és nem járt le az előfizetés akkor a havidíjat a fennmaradó időre ki kell fizetni, tehát a dominós függetlenítés olcsóbb lehet.
Ezután a szolgáltató elküldi a Applenak a termékkódot, és néhány napon belül az iTunesra csatlakozva csak restore és utána már független is. Előfordulhat hogy ottmarad a t-mobile logó, de ettől még a sim kártyához tartozó hálózatot használja.

Fkoppany

Osszefutottam multkor egy ilyen hirdetessel:
http://hardverapro.hu/apro/turbo_sim_fuggetlenites_pillanatok_alatt/hsz…

Valami kis chipet tartalmazo folia, amit a simre raragasztva valahogy atbassza a vendor lock-os telefont. Nem tunik veszelyes/visszafordithatatlan muveletnek (mar a kartyabol sem kell levagni). Raadasul eleg olcso. Mukodik elvileg IPhone-al is.

Valakinek van vele tapasztalata esetleg?

Az Apple oldalon tegnaptól 99$ áron lehet hozzájutni a "régi" 3G-hez. Számomra a 3GS nem rendelkezik olyan tulajdonsággal, amiért érdemes lenne megvennem. Elképzelhető, hogy az itthoni T is hamarosan ( legkésőbb júl. 9. ) után lejjebb viszi ( esetleg megfelezi ) a 8gb-os iphone 3G árát?

Jah igen a 990Ft-os iphone, viszont ott az előfizu horror. Én arra gondoltam, hogy az XY 200-as csomaghoz ( ami havi 4990 Ft ) tartozó két év hűséges iphone ami most ~63E lesz jobb esetben a fele.
Ennek ellenére úgy gondolom, ha bejön a 3GS valamilyen formában kell csökkenteni a 3G árát, hogy piacképes legyen.

Feltehetően a 3G-t kifuttatják és átveszi a helyét az új. Ez az ár valószínűleg azt szolgálja, hogy a készleteket kisöpörjék. Nem hinném, hogy olyan nagy raktárkészletek vannak itthon, hogy ebből sok embernek lenne olcsó iPhone-ja. Vagy a terv az, hogy marad a régi 3G is a 3G S-sel párhuzamosan?

--
trey @ gépház

Elsőre nekem is ez volt az ötletem, hogy kimegy és jön a 3GS, de az USA-ban futni fog a kettő, remélem itthon is így lesz. Ebben az esetben, ugyanolyan áron nem mehet a kettő ill. az sem megoldás, ha a 3GS drágább lesz, mint most a 3G, szóval én bizakodó vagyok. Ha előbb nem is, július 9.-én kiderül!

Hát igen, ha kell leleményes a magyar :). Viszont olyat is hallottam/olvastam, hogy amikor a Apple kiírta a pályázatot, arról, hogy melyik szolgáltatók árulhatják a készüléket (országonként 1) akkor abban "talán" lehet kikőtés arra is, hogy kövessék le az ilyen változásokat is és hagyják meg a 3G-t.
Igazat megvalva, fogalmam sincs...

Azt mondotta Phil a WWDC-n, hogy megtartják a fekete 8GB-s Iphone 3G-t a 3GS mellett. És csak a 8GB-s verziót emlitette $99-os áron. (2 év hűség, horror előfizetési dij by AT and T)
Szerintem nem nagyon fogja csökkenteni ezt az árat a T-mobile, csak majd a drágábbik verzió helyét átveszi a 3GS, egy kicsivel többért pedig 32GB-s verziót kapsz.
Remélem tévedek :)
-------------
I don't want to achieve immortality through my work... I want to achieve it through not dying. - Woody Allen

Nem tudom, hogy ki mit gondol erről, de pár hete elég nagy kő esett le a szívemről fejlesztőként, amikor megtudtam, hogy nagyjából ugyanolyan lesz a vas és nem fog fragmentálódni az iPhone hardvere. Kíváncsi vagyok meddig marad ez még így. Remélem egy-két év még van ezekkel a paraméterekkel és csak a sebesség és a plusz feature-ök jönnek!

A video lejátszás annyira nem érint, bár persze kérdéses, hogy össze tudjuk-e kötni valamilyen módon a textúra kezeléssel. Nem hiszem, de erre most nem tenném a nyakam. A OpenGL ES-nek meg még nem volt időm utánna nézni (crunch-time van éppen nálunk), de nem te vagy az első, aki ezt pedzegeti. A "régi" MBX valóban nem tudott shadereket, mert az ugye OpenGL ES 1.0-ás. Gyorsan utánna is nézek, hogy a 3G S valóban 2.0-ás OpenGL ES chipet és implementációt tartalmaz-e. Ha esetleg találsz info-t, akkor oszd meg velem is, légy szíves! Bár gondolom a 3.0-ás SDK-ban is van rá utalás bőven. Csak lenne már a nap 48 órás! :)

Szerk.: na szóval! Több forrás szerint is OpenGL ES 2.0 kompatibilis a 3G S. Ezek szerint lassan mégis beindul a fregmantálódás. Az új játékok nem fognak futni a régi 3G-ken. Mondjuk szerintem ahogy mi sem, úgy más cégek sem fogják még egy darabig veszni hagyni az a 40m+ usert, aki a régebbi vasat használja. Főleg, hogy itt a $99-os 3G.

A video lejátszás annyira nem érint, bár persze kérdéses, hogy össze tudjuk-e kötni valamilyen módon a textúra kezeléssel. Nem hiszem, de erre most nem tenném a nyakam.

Nem lajatszasrol beszeltem, az mar regota van benne, hanem valosideju rogzitesrol. :) 640x480-as felbontast 30fps-sel nem rogzitesz ARM-on szoftverbol.

Amugy maradjunk annyiban, ossze lehet hozni gond nelkul, bar nem hivatalosan, de nem tema atverni az Apple "minosegellenorzesen" :-)

A OpenGL ES-nek meg még nem volt időm utánna nézni (crunch-time van éppen nálunk), de nem te vagy az első, aki ezt pedzegeti. A "régi" MBX valóban nem tudott shadereket, mert az ugye OpenGL ES 1.0-ás. Gyorsan utánna is nézek, hogy a 3G S valóban 2.0-ás OpenGL ES chipet és implementációt tartalmaz-e. Ha esetleg találsz info-t, akkor oszd meg velem is, légy szíves!

Reggel megneztem tok mas dolog miatt a 3.0-as SDK-t, ott a 3.0 b5 vs. 3.0 GM diff-ben szerepelnek a szukseges konstansok.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Az mar biztos, h uj CPU lesz benne (egy armv7-es), valoszinuleg uj GPU is (hacsaknem egy javitott MBX-rol van szo, ugyanis csak az AppleMBXDevice IOKit interfacet talaltam meg). OpenGL ES 2.0-val lesz kompatibilis, tehat vertex/pixel shader kepbe kerult.


aeon:PrivateFrameworks pontscho$ ls -1 | grep 2D
MBX2D.framework

Egyre valoszinubb, h csak egy felturbozott MBX lesz benne.

Valamint a H264H1 es MPEG4 dekoder melle bejott a H263 es a H264H2 es a H264M2 dekoder is. Valamint bejott a H264H2, H264 es a JPEGH1 hw encoder is.

Bocsi, fel ora alatt ennyi info jott ossze a GM-bol.

Elkezdodott a vas fregmentalodasa, eleg jelentos valtoztatasokkal. Viszont bejott az egyseges voice chat interface, gamekit (gondolom ez egy szabvanyos picker api lesz a nyomokbol kiindulva), satobbi.

---
pontscho / fresh!mindworkz

"Egyre valoszinubb, h csak egy felturbozott MBX lesz benne."

A PoverVR-nek van 2.0-ás chipje. Biztos ezt kapta meg a 3G S.

"Bocsi, fel ora alatt ennyi info jott ossze a GM-bol."

Ne viccelj! Köszönöm, hogy megosztottad! A részleteket meg majd kibányászom magam. Csak fejezzem már be a jelenlegi játékot! ;)

[OFF]
Még egy dolog jutott eszembe a WWDC kapcsán. Ez a $29.99-os Snow Leopard update lehetőség félig meddig nyílt hadüzenet az MS-nek. Tudom, hogy ez egy Windows 7 felhasználót sem csal át MacOSX-re, de nagyon az az érzésem, hogy ez egy fricska akart lenni az MS orra alá, hogy mi még ezt is megengedhetjük a felhasználóinknak. Meg persze egy nagyon komoly gesztus a userek felé.
Nem flame-et akartam generálni, csak hangosan gondolkodtam. Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
[/OFF]

A WWDC-n egy pár percig beszéltek a Vistáról és a Win7ről is - lényegében csak feltüzelve a közönséget a rég várt snow leopard bejelentéséhez. Az Apple sportot űz az MS fricskázásából, és jogosan teszi : ügyes reklámfogás, illik a felfogásukhoz, a "Mac person" képhez.
Persze ettől még nem lesz akkora a Mac piaci részesedése, hogy fricskánál több legyen.
Elgondolkodtató viszont, hogy a Snow Leopard már CSAK Intel alapú rendszeren fut.
-------------
I don't want to achieve immortality through my work... I want to achieve it through not dying. - Woody Allen