Újabb prototípust mutattak be a TechCrunch linuxos web tablet-jéből

 ( trey | 2009. június 4., csütörtök - 19:54 )

Április elején már volt szó itt a HUP-on a TechCrunch főszerkesztője által megálmodott, olcsó, Linux-ot futtató, webezésre alkalmas tablet gépről. Kezdetben a terv ilyen volt. Ezt követte az első, a második, majd a harmadik prototípus. Most itt a negyedik, amely a weboldal szerint nagy lépés a végső felé.

 
TechCrunch CrunchPad
 

Az áprilisban bemutatott verzió óta sok minden történt. A Fusion Garage tovább csiszolta a szoftvert. Most újabb képek láttak napvilágot a Linux-ot futtató, WebKit-alapú "böngészőbe bootoló" eszközről.

Hogy a készülékből mikor lesz - ha lesz egyáltalán - piacképes termék, azt nem tudni. Mindenesetre júliusban lesz egy speciális, a sajtó és a felhasználók számára rendezett esemény, ahol a készítők publikusan beszélnek majd a CrunchPad-ról.

A részletek képekkel itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És ez miben jobb, mint egy netbook, azon kívül, hogy jól néz ki? (meg ötletes a neve)

Touchscreen?

+ nagyobb 12'' screen, még a legnagyobb netbook is csak 10''. ha atom helyett arm processzor kerülne bele, aksiról is jóval tovább bírná.

Gigabyte árul touchscreen-es netbookot.
Létezik 12"-es netbook.
Sajnos a kettő együtt még tudtommal nem.

Ezen viszont nincs billentyűzet...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee."
-- Ted Ts'o

Nem tom miert kell erre ilyen bongeszobe bootolo linuxot csinalni, miert nem lehet ratenni egy rendes disztribet. Sokkal hasznalhatobb lenne szerintem. Meg frisithetobb, meg varialhatobb stb.
De egyebkent udvozlom a dolgot, en is nagyon szeretem a TC1000 -esmet, a ceruzaval nagyon jol lehet vele dolgozni , netezni.
Sajnalom is, hogy nem lehet manapsag olyat kapni, ugyhogy ennek örülnék. Remelem ez is elektromos ceruzas es nem erintokepernyos. Ilyen meretben mar szerintem nem az igazi.

Mert ez egy elektronikus újság, amit az ember belead az informatikai analfabéta öreganyja kezébe, aki a hintaszékben üldögél. Semmi szükség arra, hogy ezzel mást csináljon. Ez egy céleszköz.

--
trey @ gépház

Szerintem ez fotosoppolt kép, és az oldalukon levő összes többi is.
Ha ebből nem lesz termék, az az ára miatt lesz, illetve az LCD minősége miatt. Valószínűleg az aktuális (megfizethető) LCD-ikkel nem tudnak olyan szép weblapokat rajzolni, mint amilyeneket fotosoppal csinálnak. Enélkül pedig soha nem leszi piacképes termékük.
Korábbi fényképeken látszik, hogy az LCD-nek nem nagyon van se fényereje, se kontrasztja, és még a háttérvilágítás sem egyenletes. Manapság már elég nehéz olyan laptopot venni, amelyiknek nincs ennél sokkal jobb képe. És ha az emberek azt szokták meg, akkor ezt nem fogják megvenni.

Én simán megvenném ezt a cuccot. Majd ha megjelenik és lesznek róla review-k, esetleg ki lehet majd próbálni boltban, akkor alkotok róla véleményt. Egy fotó alapján azt mondani szar az lcd, hát... minimum hamariság :)

Ha már fölhoztátok ...

CrunchPad Dead? Delayed By Higher-Than-Expected Costs?
Na ugye, hogy na ugye!

Fúúú....vazze. Nagyon bukok az ilyenekre. Vennék ilyet a "magányos helyekre".

nyugi, 1-2 év és google/apple megcsinálja

(előbbi a chromium (os), utóbbi a hw/fasari nyomatása végett is érdekelt)