Jobban fogyott az Államokban 2009Q1-ben a Blackberry Curve mint az iPhone

Címkék

Az NPD Group felmérése szerint az Egyesült Államokban 2009 első negyedévében nem az Apple iPhone volt a legtöbb példányban megvásárolt "consumer smartphone", hanem Research In Motion (RIM) által gyártott BlackBerry Curve 8300.

Az iPhone a második helyet foglalja el a listán. Az Apple készülékét ismét két RIM termék, a Blackberry Storm és a Blackberry Pearl követi. Az eladási lista ötödik helyét a T-Mobile által forgalmatott Android-ot futtató G1 foglalja el.

Az iPhone második helyre csúszásának több oka is lehet. Egyrészt a RIM készülékek jól eltalált "buy-one-get-one" promóciója, másrészt egy ideje pletykák cirkulálnak egy új, jobb iPhone verzió érkezéséről. Szintén a RIM malmára hajtja a vizet, hogy a Blackberry készülékek az összes amerikai szolgáltatótól elérhetők, míg az iPhone csak az AT&T-től.

A PC World cikke impresszívként jellemzi az androidos G1 ötödik helyét, ami valóban nem rossz helyezés, tekintve, hogy azt csak az Államokban körülbelül 32 milliós ügyfélkörrel rendelkező T-Mobile árusítja.

A részletek itt és itt olvashatók.

Hozzászólások

Nemrég volt szerencsém megtapasztalni, hogy tényleg mindenki Blackberry-vel rohangászik... Lassan már az óvodások is.

/me wonders Obama közismert Blackberry-rajongása mennyire interferál az eladásokkal...

Nekem is volt egy Blackberry-m nekem nagyon tetszett. Ezt ai iphonet is próbáltam az sem rossz, de szerintem egy blackberry egy telefon ami alkalmas kisebb nagyobb számítógépes feladatokra (szóval pda), az iphone, pedig egy olyan videójáték, amivel lehet telefonálni is.

"jól eltalált "buy-one-get-one" promóciója"

egyet fizet, egyet kap? wow, hol tart már a tudomány :)