A Safari 4 beta-val első alkalommal került 10%-os piaci részesedés fölé az Apple a böngészőpiacon

Címkék

Annak ellenére, hogy egyes vélemények szerint a Safari 4 beta felhasználói felülete katasztrófa, a böngésző mégis hozzásegítette az Apple-t, hogy első alkalommal átléphesse a 10%-os piaci részesedést a böngészőpiacon.

Egy felmérés szerint az Internet Explorer megőrizte vezető pozícióját és magabiztosan uralja a böngészőpiacot a 68,17%-os (-0,01 százalékpont) részesedésével. A Mozilla Firefox 21,96%-os (+0,21 százalékpont), a Google Chrome 1,16%-os (+0,03 százalékpont), az Opera pedig 0,70%-os (+0,02 százalékpont) részesedést könyvelhet el.

A legnagyobb változást az Apple élte meg, amely a napokban állt elő Safari 4 böngészőjének beta kiadásával. A Cupertino-i vállalat böngészője 10,91%-os (+1,88 százalékpont) részesedét tudhat magáénak a globális böngészőpiacon.

A Safari 4-nek négy nap kellett ahhoz, hogy több mint 1%-os felhasználói részesedésre tegyen szert. Összehasonlításképpen a Microsoftnak 6 hónap kellett ahhoz, hogy Internet Explorer 8 beta böngészőjével elérje az 1%-os küszöböt. A Firefox 3 beta-nak ehhez hét napra, a Google Chrome-nak pedig majd' 1 hónapra volt szüksége.

A részletek itt.

Hozzászólások

Ezek a felmérések Észak-Amerika (USA-Canada) felhasználóinak azon részének szokásai alapján készülnek, akiknél a böngészőtípus egyáltalán vizsgálható bannerek és header adatok segítségével (nincs szűrés, tiltás, proxy, böngészőazonosítót küld, stb.).
Kb. ekkora a relevancia is.

>> A Safari 4-nek négy nap kellett ahhoz, hogy több mint 1%-os felhasználói részesedésre tegyen szert.

gondolom ezt a safari4 bétát is belepakázsolta a windowsba a gonosz ms, csak így magyarázható, hogy 4 nap alatt elérte azt, amit az opera 20 év alatt sem

Mégis szinte ez a dolog befolyásolja legjobban egy böngésző penetrációját. A Firefox is vért izzadva és pénzt "szórva" tudta nagy nehezen elérni, amit elért.

Miért te fizettél az Operáért? Akkor tetováltass "L" betűt a homlokodra. :)
Számomra szabadon használható a Linux, de nem az a MacOSX és a Windows, bár mindhármat használom valamilyen formában. Amiért fizetnem kellett és a license szerződése nem teszi lehetővé a másolását az nem szabadon felhasználható az én olvasatomban. De ennek mi köze van a nyílt forráskódhoz, amiről feltehetően te beszélsz? Bár ahhoz a Safarinak sem sok...

értem én, hogy a Közösségnek most a zárt forráskódú, adware múlttal rendelkező, inkább csak az it-bulvárban (óceán-átúszással és botrányperekkel) jeleskedő, torrentklienssel és egyéb rézfaszú baglyokkal felbloatolt (de talán már tud basicen kívül más proxyauthentikációt is, így az enterspájzoknál is musthave lesz) szoftver a szíve csücske, de attól, hogy a ms-nak apple részvényei vannak, még nincs s4 beta a "windowsba drótozva"

Most fordítottam le a Qt 4.5 böngésző példaprogramját. Azt használom épp most.

Ezt küldi magáról: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/527+ (KHTML, like Gecko, Safari/419.3) demobrowser/0.1

Mindjárt csinálok belőle egy "saját" böngészőt :-)