Dreamlinux 3.5 Final

 ( SCD | 2009. március 1., vasárnap - 14:23 )

A meglehetősen hosszúra nyúlt RC periódus után tegnap este megjelent a Dreamlinux 3.5 végleges verziója. A Debian Lenny alapokra építkező, de annál sok esetben frissebb csomagokat szállító kiadás továbbra is a könnyű kezelhetőséget tartja szem előtt.

Az alapértelmezett telepítésből kikerült a GNOME desktop környezet. Ennek telepítésére utólag, modulként vagy a DVD verzió letöltésével van lehetőség. Ez utóbbi már olyan alkalmazásokat is tartalmaz, mint az OpenOffice.org 3.0, a SoftMaker Office 2006 vagy az XBMC.

Továbbra is elérhető az EasyInstall funkció, amellyel könnyen telepíthető számos további - Midori, Picasa, Google Earth, Skype, Acrobat Reader, stb - program.

Részletek a projekt honlapján.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tapasztalatok?

Eltekintve par dologtol majdnem Debian de szerintem gyorsabb. Amennyire lehet klikkelgetosre van elkeszitve de ott a lehetoseg a cfg heggesztesre is. A nagyon barna, nem kapkodos ubuntu nagyon kek, gyors valtozata mar ami a konnyu kezelhetoseget illeti. Ez utobbi termeszetesen velemeny.

3 kulonbozo gepen (+1 virtualison) gnome dvd kernelpanikon kivul mast nem volt kepes produkalni. (unable to move root). Asszem ez nagyjabol mindent elmond a stuffrol.

Szar a DVD. md5sum? Ha annyira magatol ertetodo volna a hiba akkor a forumon ezrek sirnanak emiatt, de nem teszik.

Furcsa mod a gnome iso mar nem letoltheto az oldalukrol, az xfce (ezt nem probaltam ki mondjuk) iso pedig mashonnan jon (22k helyett 1.6M-val) mint ahonnan anno lehuztam es az md5-je is mas. Mondjuk nekem ugy tunik masnak is volt hasonlo gondja...

Lenovo 3000 N100-ason zsírtutkerály ;)

"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) /* (c) written by W. Shakespeare. */

goggle -> google

--
\\-- blog --//