FLOSSzine - I. évfolyam 3. szám

Címkék

Örömmel jelentjük be, hogy megjelent a FLOSSzine (Free / Libre / Open Source Software fanzine) harmadik száma.

Letölthető innen.

Kellemes olvasást minden kedves érdeklődőnek!

a FLOSSzine csapata

Hozzászólások

De teljesen jogos. Ez egyszerűen ocsmány. A tartalom a helyén van, de a színvilág, a háromcentis csatornák, a rosszul elhelyezett képek stb. teljesen élvezhetetlenné teszik az olvasást, nem ártana egy lektor sem [nem csak nyelvi]. Tipográfiát, arculattervezést vállalok [ingyen, csak ehhez!]. Elérhetőségeim alább.

:: by BRI.
:: config :: Acer TravelMate // Ubuntu Intrepid
:: tothab [a] gmail [pötty] kom
:: black rose immortal's weblog

Szinte élni nem tudok nélküle, hihetetlen jó:) Köszönöm a szerzőknek, a FUll Circle mellett ez a másik kedvenc magazinom.

Köszönjük szépen! Hasznos dolgok vannak benne.:)

Csatlakozom a hálálkodók táborához és egyben 0rs-től szeretném megkérdezni, hogy a sűrűbben megjelenő, csak programozással kapcsolatos írásokat tartalmazó kiadás (amiről talán a linuxportálban beszéltetek) megvalósult vagy még megvalósulás előtt áll, esetleg dobtátok az ötletet?

A választ előre is köszi!

Elsőként minden tiszteletem és köszönetem a Magazinért!

Másodsorban lenne 1-2 észrevételem:

  • Az új kinézet nagyon sűrű, egy kis "levegő" sokat javítana rajta. Tudom ezzel nőne az oldalszám, de komolyan ez lényeges?
  • A 2 hasáb között is kevésnek tűnik a szabad terület, teljes oldalszélességben (kis túlzással) majdnem egybeér a 2 hasáb,
  • A "színes oldalhátterek" engem kimondottan zavarnak. A 2. és az utolsó oldalon esetleg maradhatnának, de a tartalmi részben jobb lenne a sima fehér háttér.

További sok sikert és kitartást nektek a Magazinnal kapcsolatosan!

Nem utolsó sorban BUÉK mindenkinek!
:-)

Minden elismerésem, nagyon jó lett ez a szám is. Én csak azt nem értem, ha már Free/Libre Fanzineról van szó, akkor miért proprietary játékok vannak benne? Most a Hexen II, ami még csak nem is ingyenes, előző számban a Warsow, ami csak ingyenes, és nem szabad. Az első évfolyam első néhány számaiba még bőven lehetne találni teljesen GPL-es játékokat, pl. Nexuiz, OpenArena, Wesnoth, Glest, Hedgewars, Teeworlds, stb...

amennyiben tudom folytatni a munkát, akkor megoldom a dolgot (jelenleg már most komoly csúszásban vagyok, és a kedvem sem az igazi sajnos, időm is szűkös).

viszont ami az utóbbi másfél évben benne volt a Linuxvilág-ban, az biztosan felejtős lesz egyelőre (openarena, glest stb). ezeket majd fejlettebb verzióikban megpróbálom ismét elővenni később.

--
senki földjén, senki fia

Majdnem, az engine (QFusion) nyílt forráskódú, a játékban található média (mappok, modellek, textúrák) nem azok. A FAQ szerint: The media is copyrighted, and will remain artist’s property unless we abandon this project. In that case, we will ask the artist for their permission to make the media GPL. Ilyen pl. a Smokin' Guns, Urban Terror és a World of Padman. Tehát nem minden részét módosíthatod GPL szerint, mert van benne jogvédett tartalom, ezért csak Free as in beer. De persze ezek a játékok is iszonyatosan jók, és ajánlom mindenkinek, de ha van szabadabb játék, akkor azok is kapjanak helyet.

A tartalomhoz gratulalok az elozot is orommel olvastam. A megjelenest en is kritizalnam, egyben ha kell akkor szinten szivesen segitek.

Most jelent meg a FullCircle 19. számának fordítása is, Ti is egy remek számot adtatok. Köszönöm!