Két kijelzős Thinkpad a Lenovo-tól

Címkék

A Lenovo szokatlan notebook megoldással állt elő. Egy olyan "desktop helyettesítő" monstrumot jelentett be, amely ugyan tömegét tekintve kétszer olyan nehéz mint az átlag laptopok (és körülbelül ötször nehezebb napjaink netbookjainál), de belepasszíroztak mindent, ami belefér. Kezdve a két kijelzővel...

Lenovo két kijelzővel

A ThinkPad W700ds valószínűleg minden idők első laptopja, amely nem egy, hanem két LCD kijelzővel rendelkezik. A "mobil munkaállomás" - ahogy azt a Lenovo hívja - egy 17 hüvelykes elsődleges és egy 10,6 hüvelykes másodlagos kijelzővel bír. Craig Merrigan, a Lenovo egyik alelnöke szerint a stuff egy erőgép, egy "nitró égető drag racer".

A gép az ügyfél által választott quad-core Intel Core 2 processzorral, 128 magos NVIDIA Quadro mobil GPU-val érkezik. Továbbá max. 8GB-nyi DDR3 memóriát, és két darab merevlemez/SSD fiókot tartalmaz, amelyekbe egészen 960GB-nyi tárterületet biztosító háttértárak tehetők.

A stuff 3 600 amerikai dollárért (~ 681 500 HUF) lesz kapható várhatóan januártól.

A részletek itt.

Hozzászólások

Na végre, régóta keresek dupla monitoros masinát.

Haverom pl. most keres a 12-es subnotebook helyett valamit, ami nem nagyobb, mint egy Eee900-as.

Mert a 12-es gép külön táskában lakik, az Eee meg beférne az aktatáskába az iratok mellé.

Azt mondja, a 904-es már túl nagy (4 centivel nagyobb), az már nem fér be a táskába.

Szóval azt nem tudja a 12"-es noti, hogy túl nagy.

Hát nem tom, az egyik nálam vásárolt 904HD-t az ügyfél (hölgy) a saját női aktatáskájában hordja az eredeti védőtokba csomagolva. Az aktatáskáját kívülről szemlélve, számomra még az is kétséges, hogy egy A4-es irat belefér, az eee viszont vígan lakik benne.
Végső következtetésként én is a táskacserét javaslom :)

Hehe :-)

Nem tudom, mennyibe kerül egy táska. :-)

Gondolom arról van szó, hogy ha mindenképp vesz valamit, mert a 12"-es túl nagy, akkor miért ne olyan gépet vegyen, ami be is fér a mostani táskába.

Nekem volt olyan samsonite laptop táskám, amibe a laptopon kívül baromi sok papír befért, kilóra több papírt vittem gyakran, mint a gép.

De... most már nem szívesen mászkálnék nehéz oldaltáskával, inkább hátizsákot viszek.

A haverom egyébként ügyvéd, sokat mászkál ide-oda nap közben, szerintem ő mondjuk ha bíróságra megy, az aktatáska az OK, de mondjuk egy hátizsák nem lenne megfelelő.

Egyébként nem tudom, én már azt se értem, miért akar mindenképp hdd-t, én magamnak hdd nélkülit vennék.

G

Hogy csak egy egyszerű példát mondjak: ha prezentációt tartok kivetítőn akkor jó, ha közben esetleg a laptop saját kijelzőjén a jegyzeteimet látom. Két monitornál hasonló ha az egyiken maga a munka van, a másikon a "kellékek". Nem mindig praktikus ha lapozgatni kell.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Mondok jobb példát:
GIMP, toolbar jobbra ki, maga a kép mehet fullscreenben, nem kell alttabolni miközben nyomod a Ctrl-t valamelyik toolhoz vagy olyan helyre kattintani, ahol esetleg valami egzotikusat csinál a ctrl+shift+click :-)

Vagy ISE webpack-et olyan szélesre húzod, hogy a reportok átkerülnek jobbra, így a pl a timing reportot tudod nézni, miközben javítod a kódot.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nah, többek közt ezért volt 3 monitor a gépemhez.
Gimp: Középső monitor 1600x1200-ban jobb oldalon a többi sallang, bal oldalon a referenciakép.
Cinelerra: Jobb oldalon a preview, középen a timeline, bal oldalonaz effektek.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

mert? beadandó írás közben téged zavar?

Részletezd, kérlek, hogy miért nem jó, ha másik monitoron szimultán tudsz követni egy videót? súgok, hogy pl a Xilinx trainingjei videóban vannak fenn. Amit meg LÁTNI(!!) kell, miközben gyakorolsz.
Zenét sem szabad hallgatni munka közben? Bocs.
Óóó, látom a net is le van tiltva nálatok, csak az msdn jön be meg az expertxchange.

Az a plusz 10"-ra sincs szükség, tényleg... nem produktív, ha egyszerre mindkettő fontos ablakot látod, és az egeret át tudod húzni rá...
Hidd el nekem is az az álmom, hogy 1280-ban nyomorítsak egymás mellé 2 IDE-t, debuggert és egy böngészőt. Hiszen nem is kell nekünk a két monitor...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nos, ha neked a videóról ilyen szövegkörnyezetben a training anyag jut eszedbe, akkor te egy igazán kiváló személyiség vagy, komolyan!

Sajnos el kell, hogy keserítselek, mert a poszt, amire a reakció született nem tartalmaz olyan szavakat, hogy "IDE", "debugger". De tartalmaz olyat, hogy "osztott képernyőn programozás és dokumentáció", amiből én balga mód merek arra következtetni, hogy a szóban forgó úr/hölgy (legyünk politikailag korrektek) a plusz 10"-et erősen luxus felhasználásra szánná, ugyanis az említett alkalmazások az effektív munkavégzéshez nem igazán szükségesek, sőt erősen elvonják a figyelmet. Alt+tab, tudod. Kicsit régi feature, de néha hasznos...

Msdn, azmi?

playlist alatt tényleg zenére gondoltam, videó alatt konkrétan van néhány android oktató videó meg egy csomó c# oktató videóm, a dolgozást meg te hoztad a képbe, én tanulok, és hobbifejlesztek.
És a dokumentációt is ki lehetne rakni a plusz 10"-ra. (Gyk Dokumentáció MSDN vagy netes HowTo-k vagy bármi egyéb, adott nyelvhez vagy feladathoz kellő leírás)

Még az előző munkahelyemen, amelyik nem egy gazdag multi volt, így a saját PC-men dolgoztam a gépemen három monitor volt:
kettő normális, egy hercules

Utóbbin futott a fontosabb gépek syslogja. Akkoriban jelent meg a Matrix, és tényleg az volt az érzésem néha, hogy odafigyelés nélkül észleli az agyam, ha baj van, és ha valaki rosszalkodott, már rajta is volt a szemem.

Persze a mai pár terabájtnyi loghoz már lehet, hogy kevés lenne a monitor sávszélessége (vagy csak jól kellene szűrni). :)

Én melóztam már laptopon reptéren is meg pl. anyósomnál éjjel a konyhában.

Más kérdés, hogy én nem vennék ilyen gépet, mert jó ugyan a két monitor, de ezért nem cipekednék.

Márpedig én inkább az a típus vagyok, aki mindenhová viszem a gépet. Inkább legyen könnyebb, legfeljebb ablakot váltok.

De elméletileg van értelme.

G

A hozzáállás a részemről az, hogy természetesen ebben a vagány világban akármikor kellhet dolgozni, de ha addig eljutunk, hogy viszed magaddal az egész irodádat (telefonod már megy veled, megy veled az irodai anyagokhoz a hozzáférésed) de még az is, hogy a szék asztal, számítógép is menjen és ez benne van a tervekben az túlzás.
Nem nonszensz több monitor a: munkahelyeden, és ahol dolgozol vele, hasznos és használják is az emberek (én is, bár nem annyira mint a kollégák). Még az is oké, hogy rendszeresen előfordul, hogy otthon kell melózni, oda is vesz a cég vagy te monitort. Viszont arra felkészülni, hogy nyaralás, udvarlás, etc közben is ugyanez a környezet fogad az teljesen nonszensz. Nekem a noteszemnél a minimális kompromisszummal megvalósított hosszú üzemidő, kis súly, maximális csatlakoztathatóság a szempont. Ez a két monitor bárminek ellentmond (nagyobb energia felhasználás nagyobb súly, kevesebb hely..

engem az erdekel hogy majd default milyen oprendszerrel fogjak adni ami lekezeli a 8gb ramot ;)
---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Elvileg igen, a 64bites oprendszereknek illik sokkal többet is. Nálam 8Gb RAM van, linux látja is (64 bit). Bátyámnál szintén 8Gb, ő 64-es Vistával megy, szintén mindet látja. Ellenben van a gépemben egy kis IDE-s régebbi vinyó, XP-vel (32bit). 3.5Gb-ot lát a 8-ból (egy program pedig max 2Gb-ot tud kezelni, nem fedheti le a teljes szabad memóriát). PAE-vel nincs tapasztalatom.

A két monitor elvileg kényelmes, de ami a ennek a gépnek a második monitorát illeti: meglehetősen gagyi.

Ha a jótündér ilyesmivel megajándékozna, könnyen lehet hogy ki se húznám a főmonitor mögül, mert nem éri meg a fáradtságot.

A notebook LCD képernyő egyébként is kicsi, a második képernyőre egy darab normális alkalmazás nem fér fel. Nem úgy írták a programokat, hogy 400x400 ponton fussanak.

Miért nem két 10 colos panel van? AZ egyik a jobb a másik a bal oldalon. Kicsit íveltre véve a sint amiben csúsznak, pofás panoráma kialakítást lehetne elérni. Arról nem beszélve, hogy ez lehetne az első 20 col feletti monitorral rendelkező notebook...

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerintem Te feltaláltad a melegvizet. :) De komolyan. Szerintem írj az 1ik általad favorizált laptop gyártó cégnek. :)

--
Charlos

-- http://www.uvegcsont.hu -- / -- http://ganyikaroly.net --
Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán érdekes, az a szemnek láthatatlan. - by A Kisherceg

Egyrészt megértem a 2 vagy több monitorra vágyó embereket, másrészt nem. Én egy mindössze 17"-os LCD monitort nyúzok, napi 6-8 órában, mégis elégnek érzem. Sőt még a 10"-os képernyő sem gáz annyira. Én pl. az MSI Wind-emen az elmúlt hetekben egy komplett weboldalt építettem fel. Szóval a titka az egésznek a virtuális munkaasztal. Linux Desktop Environment-ek alapból szállítják (KDE/Gnome), Windows XP/Vista rendszerhez is létezik biztosan ilyen alkalmazás.

Én így dolgozok: 1. asztalon a böngésző, MSN, Claws-Mail. 2. asztalon mplayer (általában a zene szól), FTP kliens, és a többi... Így még mindig van 2 üres asztalom, amit bevethetek.

--
Charlos

-- http://www.uvegcsont.hu -- / -- http://ganyikaroly.net --
Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán érdekes, az a szemnek láthatatlan. - by A Kisherceg

Aki a gépet fő munkaeszközként használja (pl. programozó, grafikus, kiadványszerkesztő), annak nincs elegendő méret és monitorszám. Én pl. programozok és nagyon jól tud jönni, ha minden szükséges ablakocska egyszerre kint van, átlátom a kódot, futás közben a szükséges adatokat, és még a dokumentációt is látom. Valaha eldolgoztam 1024x768-on is, de a kétszer 1680x1050-en kényelmesebben tudok dolgozni és szerintem produktívabban is.
Ez nagyon hasonló a merevlemez mérethez.

Nem akarja valaki Trey-nek megszponzorálni? Biztosan értékes teszteket kaphatnánk a Főnöktől!

:-)

Biztos köztudott és csak én vagyok tudatlan, de elmondod mi miatt nem? Ígérem, én biztos nem fogok ezen flamelni veled, csak érdekel. :) Sejtésem szerint nem feltétlen a céggel vagy a termékeivel van gondod, inkább valami személyes lehet (mondjuk szervízből valakikkel, vagy ár/érték arány, ilyesmi), de lehet, hogy tévedek. :)

HP-vel foglalkozom lassan 10 éve. Nekem ez vált be. Igen. Elfogult vagyok. Igen, volt IBM laptopom. Elcseréltem egy kollégámmal egy no name-re. Igen, megfordult a kezem alatt sok 10 IBM szerver. Nem szeretem őket. Igen, voltak (nem csak nekem), hanem kollégáimnak is rossz tapasztalatai IBM termékekkel.

--
trey @ gépház