"Branding" helyeket értékesítene a Sun az OpenOffice.org-ban

 ( trey | 2008. november 15., szombat - 15:42 )

Azzal egyidőben, hogy a Sun nemrég megállapodást kötött a Microsoft-tal arra, hogy terjeszti annak MSN eszköztárát a JRE-vel, Jonathan Schwarz-nak újabb ötlet pattant ki a fejéből. A Sun Microsystems első embere blogjában arról ír, hogy vállalata "branding" helyeket értékesítene az egyre nagyobb népszerűségnek örvedő OpenOffice.org irodai programcsomagban.

Schwartz szerint az OOo 3-at több mint 3 millióan töltötték le az elmúlt napokban. Ebből arra következtettek, hogy jelentős felhasználói bázist tudnának elérni a szoftvercsomagon keresztül. Azt saccolják, hogy e bázis nagysága számszerűleg 150 millió és 200 millió közt lehet valahol. A vezető szerint egy aukció van folyamatban, hogy kiderüljön, hogy ki működne együtt a Sun-nal úgy, hogy beintegrálja "üzletét" és "brand"-jét (azaz vállalatának vagy termékének márkanevét, logóját, stb.) a Sun bináris termék disztribúciójába. Schwartz szerint a lehetőségek korlátlanok. Majd egy homályos utalás: az emberek hajlamosak arra, hogy kinyomtassák, elfaxolják, lemásolják, kivetítsék azokat a dokumentumokat.

Hogy most arra gondolt-e, hogy a felhasználók által készített dokumentumokkal kerülne kapcsolatba valami módon a branding, vagy egyszerűen csak az OOo-val terjesztene a Sun toolbar-okat és hasonló dolgokat, mint a Java-val, vagy lehetővé tenné külső szolgáltatóknak, hogy azok saját szolgáltatásokat integráljanak saját nevük alatt az OOo-ba, az egyelőre nem teljesen világos.

Schwartz megjegyzi, hogy "tudom, hogy ez zavarja a barátaimat a szabad szoftveres közösségben, de a "branding" lehetővé teszi számunkra, hogy többet invesztáljunk az OO.o közösségbe és a szolgáltatásokba, amiből mindenki csak profitál".

A részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tiszta jo..vegen mindenki maganak fog forditgatni OpenOffice-t hogy kiszedje belole ezeket. (Bar szerintem ez nem is annyira "open" mar..)
-----------
"Debian stalled (stable) in contrast to Debian may work (testing) and Debian broken (experimental)"

mi nem open? lehet forkolni barmikor.
amugy a mozillanak is abbol van penze, hogy a google fizet neki ugyanilyenert.

- Use the Source Luke ! -

a forkolas mar reg megtortent ha ugy veszed, es jelentos mennyisegu user (gyak. az osszes linux disztro user aki a disztro csomagjabol rakja fel az OOo-t) hasznalja is a "forkot"

lol
vö: "a Sun bináris termék disztribúciójába"

persze a hír is mókás. bár inkább szomorú. vagy fene tudja, lehet hogy a staroffice megérett arra, hogy a netscape sorsára jusson?

Talán igen. Az mindenesetre vicces lesz, ha a Microsoft Office idegesítő gémkapcsa után a Sun-féle Office-ban majd egy méretes fütykös veszi át a helyét, hogy szövegszerkesztési tanácsok mellett, "garantáltan hatékony pénisznövelő szereket ajánljon a tisztelt office felhasználó figyelmébe".
:-))

Remek ötletei vannak... :/

Akit zavaz, úgyis kiszedi majd a Gentoo-ból az antipeccselt verziót és átpakolja $Favourite_distro -ba :-)

legutobb mikor neztem ok is gyakorlatilag vanilla ooo-buildet hasznaltak, tehat ooo sztempontjabol nemnagyon van kulonbseg a kulonbozo disztrok kozott. :)

Tudsz jobbat?

Én se tudok tojást tojni, de azt bármikor megmondom, ha záp :P

Az nem sok.

openoffice.org-shareware-30days-gatorsupport edition (valójában a reklámhelyek eladása se áll már ettől távol... szánalom)

Azt azért nem nehéz látni, hogy ebből sok pénzt nem lehet csinálni (amit lehet azt is néhány néhány évente egy-két alkalommal).

Inkább az nem világos, hogy miért nem a céges világ felé mozdulnak el, egyedül nekik tudnak hosszú távon is eladni valamit. Pl. az OO-val csinálni valamilyen dokumentumkezelő megoldást vagy csinálni egy free és egy többet tudó céges verziót, stb.

A StarOffice is látjuk, szárnyal. Az volt tudtommal a 'többet tudó céges'.
Már éppí rni akartam, hogy látjuk, hogy szárnyal, de akkor eszembe jutott, a hugim Eee-jére is rá van telepítve gyárilag, ergó azért fellelhető erre-arra:)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Annál csak jobbat tudok, hogy röhögés tárgyává teszi a céget egy héten belül másodszor. Nézd meg ezt a hírt: ha lett volna Sun részvényem, akkor ennek hatására fejvesztve rohantam volna eladni, mert ez már nevetséges. Ezek a hírek bennem nem azt az érzést keltik, hogy mennyire határozott jövőképe és jó stratégiája van a Sun-nak, és érdemes ebbe a cégbe fektetni, hanem épp ellenkezőleg: kapkodnak ész nélkül össze-vissza. Toolbar a Java mellé, Adware az OpenOffice-ban... Komolyan, ez valami vicc? Spyware-t is kapunk majd?

A Sun-nak az elmúlt 10 évben semmilyen marketing stratégiája sincs. Össze-vissza csinálnak mindent. Eleinte nekem úgy tűnt, hogy ez a Schwartz gyerek majd rendberakja a vállalatot, de az utóbbi időben vannak kételyeim.

--
trey @ gépház

ugyan már... :)

Valahol mintha emlegették volna, hogy katonai megrendelései vannak... Ha ez igaz, és nem vállalati piacra termel, akkor milyen szemmel látható marketingre van szüksége?
Talán lekötésre játszik?

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A sun legnagyobb vásárlója a Google. A Google legnagyobb befektetője Andy Bechtolsheim.
Ez is egy stratégia...

elrontod a conspiracy theorymat :(
btw nem hiszem, hogy olyan mértékű részesedése lenne, ami a google vásárlásait szignifikánsan befolyásolná.

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

A Johnathan Schwantz lassan megfelelőbb név lenne. :))

--
Q: What's the difference between Lem's Solaris and Sun's Solaris?
A: One's an alien presence that drives all who encounter it mad, and the other one's been made into a movie by Andrei Tarkovsky.

(szolíd mosoly)

Ezt itt kevesen értik.
Mellesleg nekem mostanában erről a névről mindig a maffiavezér macska jut eszembe a Mocskafogóból.

Engem az elbocsájtások és az önkéntes távozások híre aggasztana inkább, ez a bohóckodás inkább csak elvonja a figyelmet ezekről.

open source adware/spyware/xware? biztos hülyére keresi majd vele magát a sun

azt már megtette;)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Korabban ugy gondoltam, hogy a Sun strategiajarol egy dobokocka dont, amivel minden heten dobnak egyet. Lassan kezdem azt hinni, hogy a Sun irodaiban engedelyeztek a kemenydrogokat. Ennyi hulyeseget James Joyce se tudott osszeszedni..

--
I don't always dress in a T-shirt and jeans. Sometimes people give me awards, and I dress like a penguin instead. - Linus Torvalds

+

Szerintem elérkezett az idő, hogy minden GPL iránt elkötelezett egyén szerte a világon rohanjon Sun részvényeket venni. :)

Valahogyan penzhez kell jutnia olyan cuccaiert a sun-nak amelyekert jelenleg nem nagyon tud penzt beszedni - szvsz jelenleg rajottek arra, hogy az foss cuccokban van penz, csak arra nem jottek ra, hogy hogyan lehet ebbol szamukra penzt kinyerni. Most egy ilyen megoldast is latunk, s nem hiszem, hogy valakinek ebbol olyan kulonosen hatranya szarmazna.
Eladja a kulonbozo feluleteket, es akit zavar az tovabbra is tud maganak buildet kesziteni. A jellege ugyanugy megmarad az openoffice-nak. En ebben nem nagyon latok problemat. Ha esetleg azt mondana, hogy gyerekek ezentul csak a mi zart forraskodu cuccunkat hasznlhatjatok a mindenfele toolbarokkal, es hirdetesekkel termeszetesen felszisszenek, de igy, hogy barmikor kiszedhetem, atirhatom stb. mi a gond?
Mindenki szeretne a munkajaert valamit kapni. S leginkabb a penz az. Ceg eseteben meg meg inkabb fontosabb a penz :).
S abba is azert erdemes lenne belegondolni, hogy a SUN-nak tul kellene elnie, mivel mostanaban eleg sok cuccuk van, amelyek minket segitenek.

>> rajottek arra, hogy az foss cuccokban van penz, csak arra nem jottek ra, hogy hogyan lehet ebbol szamukra penzt kinyerni

:D imádom a fanyar humorod

Mi ebben a fanyar humor?

Irigykedsz mi? :)

jóindulatú próbáltam lenni

Most nem azert, de en tenyleg ezt latom. Lehetseges, hogy nagyon rosszul latom a helyzetet, de folyamatban mindenfele olyan donteseket hoznak velemenyem szerint, amelyek igazabol lehet, hogy jok lennenek, de ugy latszik megsincs teljesen atgondolva az egesz tortenet.

Állítólag a Sun szerverekre pedig ezentúl Eduscho matrica kerül majd...

A Solaris 11 kódneve pedig babkávé.

Java is java.

A pénzügyi válság keltette pánik lecsapódása a SUN-on. Előbb a M$ megállapodás, majd ez az apróhirdetéses pénzkeresés.
A bajba került bankok jó ügyfelei lehettek a SUN-nak is, ezért talán esetükben jogos a sötét szemüveg.

igy van, a wall street-en a sun hagyomanyosan piacvezeto volt, illetve most is az, csak nincs penzuk a bankoknak

Hmm, kinancsi lennek akkor mi lenne a fejukhoz vagva ha pl kirugnak az altaluk alkalmazott office fejlesztok, mondjuk azt a szot hasznalva oknak, h "valsag".
Jonnenek a kommentek, h "ezt nem tehetik" :)))
Kocsog dolog, h az embereknek fizetest kell adni, es azt elo kell teremteni (mondjuk otletnek egyetertek, h ez bena).

Mindenesetre ez baromira minden, csak nem ervagas.

--
B+ - http://pozor.hu