Mint opcionálisan választható letöltést, MSN eszköztárt terjeszt a Sun a Java-val

 ( trey | 2008. november 10., hétfő - 22:40 )

A Microsoft ma bejelentette, hogy a Sun Microsystems-szel kötött terjesztési megállapodása értelmében a Sun az Egyesült Államok-beli Internet Explorer felhasználók számára opcionálisan választható letöltésként kínálja az MSN Toolbar-t, mikor azok letöltik a Java™ Runtime Environment-et (JRE™). A terjesztés a mai naptól indul.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sz.rul áll anyagilag a Sun. De ennyire?

--
trey @ gépház

"A Sun Microsystems 1,68 milliárd dollár veszteséget szenvedett el a harmadik negyedévben, mely első pénzügyi negyedéve. Ebből 1,45 milliárdot tett ki a cég könyv szerinti értékének kényszerű csökkentése a cég pénzügyi mutatóinak és tőzsdei kapitalizációjának hatására. A leírás nagy része a StorageTek három évvel ezelőtti, 4,1 milliárd dollárt értékű felvásárlásával megszerzett goodwillhez (eszmei érték) kapcsolódik. A rendkívüli hatások nélkül a cég folytatólagos tevékenységéből származó eredménye 65 millió dolláros veszteség, szemben a tavalyi 285 milliós nyereséggel."

Ökör hosszú link a HWSW-ről

Úgy látszik, ennyire.

Ja, ez ilyen költői volt.

--
trey @ gépház

Biztos jó ötlet ez a Suntól, de a veszteség lefaragásának azért egyéb módjai is lennének szerintem. Vagy csak én gondolom, hogy az image ilyetén aprópénzre váltása vissza szokott ütni?

Pecunia non olet, ahogy a történetírás szerint Vespasianus mondta...

igazán nem ártanak vele senkinek. azzal, hogy szabaddá tették a Javat épp eléggé nagy szolgálatot tettek a hackertársadalomnak. imho egy két ilyen marketingkeserű néha belefér:)
talán az EUnak érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy felvásárolja a SUNt a mostani nyomott árfolyamon. imho több értelme lenne, mint az X.edik pancser bankot megmenteni. kínának lassan teljesen független saját computerplatformja lesz, köszönhetően a nemzeti MIPS fejlesztéseknek. európában meg most dobta be a törölközőt az utolsó jelentős PC gyártó. saját európai hw platform még a tervezőasztalon sincs. pedig az ilyesminek stratégiai jelentősége lehet a nem is távoli jövőben.

Szerinted ez igy mukodik? (EU felvasarolni Sunt) Nezd meg hova es mit szallitanak, es rajossz, hogy nekik (amerikaiak) pont olyan cegnek szamit, mint amire te gondolsz. Sorra nyerik a nemzetbiztonsagi,katonai stb. tendereket, ettol meg a ceg allhat szarul a tozsden.

'kit érdekel, ha bedől a SUN?'
engem spec. a bankok jobban érdekelnek, valószínáleg gazdaságosabb megmenteni őket, mint annyi embernek kifizetni a garanciát, ha épp van is miből:)

Btw, mit kezdene EU egy Sunnal? Eddig úgy tudtam, hogy amit a Sun művel, az számára nem core competence... ;)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

En csak a JAVA-t feltem, mivel most tanulom. Remelem van/lesz még értelme.

Annyira sz@rul áll, hogy már hibátlan terméket sem tudnak gyártani.

dehat olyan nem is letezik:)

Már ők is elk*rvulnak? Pedig az eddigi OO.o reklám tök jó volt a JRE telepítőben. Persze lehet hogy az is marad, de akkor meg kicsit érdekes a kettő együtt :-)

Az OO.o reklámot sem értettem, amikor pénzért árulják a StarOffice-t (kiskereskedelmi forgalomban is).

Ez a toolbaros dolog valami járvány, mindenki szükségét érzi, hogy Yahoo/Google és most már MSN toolbart is hozzácsapjon a programjához. :(

Na igen, a vilag ertelmetlen programjai top10-ben egeszen biztos benne van (toolbar). Meg a "latomzetot" is csokkenti, hihetetlen idiota egy talalmany.

---
"A legjobb dolgok az életben nem dolgok."

OO.o reklám is fölösleges, nem oda való. Annyival jobb a Gatornál és társainál, hogy legalább nem spyware... Attól még rohadtul idegesítő.

k*rvak mindenhol vannak... :P

De nagyon utalom az ilyen toolbarokat.

(Faterom gepen meg ott feszit vagy 5 egymas alatt az explorerben)

az ég óvjon tőle!

Cserébe lesz OOo telepítési lehetőség az MSN telepítőben?

Nem, az Office 2007-ben lesz.

nem ertem mi a gondotok hiszen:
- opcionalis
- internet explorereseknek van
- windowsosoknak van
- javasoknak van

--
1&2

- amerikaiaknak van

Új lehetsz errefele! ;-)

Ave, Saabi.