Psystar: az Apple elleni antitröszt per továbbra is folyik

Címkék

Noha egyes internetes oldalak és blogok arról számoltak be az elmúlt napokban, hogy a Psystar és az Apple kész tárgyalni egy békéltető eljárás keretein belül a köztük folyó perben, a Psystar egyik ügyvédje arról adott tájékoztatást, hogy az általa képviselt klóngyártó által az Apple ellen indított antitröszt per továbbra is folyamatban van.

Az a tény, hogy a felek aláírtak a szövetségi bíróság előtt egy nyilatkozatot arról, hogy készek tárgyalni egy Alternative Dispute Resolution (ADR) (békéltetés) keretein belül nem hírértékű, nyilatkozta Colby Springer, a Psystar-t képviselő iroda egyik ügyvédje. Az illetékes kaliforniai bíróság előírja, hogy a felek próbálják meg első körben békéltetéssel megoldani a vitájukat. Az ügyvéd szerint ugyan ezt nem minden amerikai bíróság írja elő, de egy bevett és egyre nagyobb számban alkalmazott eljárás. Az ADR nem követeli meg, hogy a felek megegyezésre jussanak a tágyalások befejeztével.

Az ügyvéd szerint nem valószínű, hogy a békéltetés eredményre vezet.

A részletek itt.

Hozzászólások

Addig ugrálnak, amíg felvásárolják őket. :)

nem értem... antitröszt pereket nem több cég ellen szoktak lebonyolítani? a másik, hogy nem hiszem, hogy az Apple monopólium lenne, az meg nem monopol helyzet, hogy OS X csak az ő gépeikre telepíthető (legálisan), legalábbis szerintem. Vagy csak nem találtak mást, amivel visszaperelhették őket?... hmm...
---
www.haiku-os.hu

Antitröszt pert akkor indítanak, amikor egy bizonyos piaci szegmensben egy vagy több cég visszaél piaci súlyával és olyan feltételeket hoz létre amik megakadályozzák ugyanabba a szegmensbe más cégek belépését. Az Apple esetében azért kényes a szituáció, mert az OSX-et és a Mac-eket külön szoftver és hardware termékként forgalmazza. Egy szoftvertermék esetében nem kötheti ki, hogy csakis az ő saját hardware-termékére telepítheted az ő saját szoftvertermékét, mert ezzel a külső cégeket kizárod a piacról. A
z Apple ez ellen csak úgy védekezhet, hogy megszünteti az OSX különálló forgalmazását, és azt mint a Mac-ek részeként (pl. firmwareként) árusítja. Viszont ezt nem teheti meg visszamenőlegesen, tehát a Psystar béka ugyanúgy béka marad.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "