Beperelték az Apple-t az iPhone 3G telefon 3G problémái miatt

Címkék

Az iPhone 3G megjelentése óta a tulajdonosok egy kisebb csoportja egyre hangosabban panaszkodik arra, hogy a készülékek hálózatkezelése (bizonyos körülmények közt) lassú, eldobálják a hívásokat, stb. Az Apple és az AT&T eleinte próbálta bagatelizálni a problémát, de úgy tűnik, hogy a vásárlók nem hagyják magukat. Az AP hírügynökség szerint az Apple nemrég végül elismerte az iPhone 3G hálózati problémáit, megerősítve, hogy a napokban kiadott 2.0.2-es firmware-ben történtek változtatások annak érdekében, hogy javuljon a készülékek hálózatkezelése.

Közben beindult a pletykagyár, amely szerint az Apple ahelyett, hogy visszahívná a készülékeket, újabb firmware frissítés kiadására készül, mert a 2.0.2-es firmware nem orvosolta a problémát, sőt más jellegű problémákat is hozott. Szóval az Apple próbálja debug-olni a készüléket. Az új firmware várhatóan szeptemberben érkezik. Bár ki tudja mennyit fog segíteni, mert egyesek szerint a probléma a kiforratlan Infineon chipekben gyökerezik, azaz hardveres jellegű. Ha ez így van, akkor a szoftverfrissítés valószínűleg kevésbé fogja megoldani a problémát.

Mindenesetre úgy tűnik, hogy vannak akik úgy döntöttek, hogy nem várnak szeptemberig. A hírek szerint az Alabama-i illetőségű Jessica Alena Smith tegnap keresetet nyújtott be a Apple ellen "Defective iPhone 3G" tárggyal. A felperes szerint az Apple agresszív reklámkapmányában hirdetettekkel ellentétben új telefon teljesítménye és megbízhatósága elmarad az elvárható szinttől. A felperes reméli, hogy a per hamarosan class-action perré válik. A "class-action" kereset olyan jogi procedúra, amikor a felperes olyan ügyben kér bírói döntést és jogorvoslatot, amely nagyszámú embert érinthet egyszerre.

Hozzászólások

Ennyit a szódátlan szifon3gé tökéletességéről.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

mi lesz ha most Jessica miatt késik a magyarországi megjelenés? :P

"A very intelligent turtle, found programming UNIX a hurdle
The system, you see ran as slow as did he,And that’s not saying much for the turtle."

Engem az érdekelne, hogy ez a hibajelenség vajon csak az AT&T hálózatán jellemző, vagy globális. Nem értek a 3G hálózatokhoz, de ha globális lenne, akkor a többi elstartolt országból is jelezték volna a problémát, nem? Jelezték? Kinek mi erről a véleménye?

Nem tudom, milyen a hálózatuk, de nekem _minden_ telefonom dobálja a hívást,
főleg hídon a Duna felett, több szolgáltatóval is. 3G-vel meg pláne.

Akkor most kit perejek be? A Nokiát, Ericssont, FSC-t vagy a HTC-?
Esetleg a Pannont, Vesztelt, Ovodafont?

Vagy a Symbian Ltd.-t, esetleg a Microsoftot.....

Milyen jó az USÁ-ban pereskedésből élni ;)

---
/dev/sda1 has gone 49710 days without being checked, check forced.

Erről az jut ezembe hogy egy nő az USA-ban valamelyik nagyvárosban a metró elé ugrott, mert megunta az életét. Nem jött össze neki mert életben maradt. Ebben már nem sok örömet talál, mert nyomorékká lett. Ezek után még volt bőr a képén és beperelte a metrót üzemeltető társaságot hogy fizessen kártérítést a szenvedéseiért. A hülye bíróság vagy esküdtszék pedig neki adott igazat. Ennek hallatán már néhány ottani illetőségű értelmesebb ember is magához nyúlt.

<poén>Mit bánom én, még ha nem is működik. UNIX portál mellé UNIX telefon dukál. Még ha sz*r is. Mellette lesz a zsebben egy használható is arra az esetre, ha a divatphone beadná az unalmast. :D</poén>

Egyébként szerintem ha tényleg nagyon rossz hw bug, akkor visszak kell hívják. Vagy különben nagyon nagy blama lesz. Ha meg annyira gagyi amennyire mondják, akkor jó lesz a gyereknek. Elhasználja iPod-nak.

BTW: nekem egy relatív hosszú készenléti idejű, viszonlyag nagy kijelzős, hordozható internet device kell. A PDA-m is jó lett volna, ha nem csak 1 órát bírna bluetooth + mobiltelefon megoldásban.

Tudsz olcsón ilyet? Az iPhone még előfizetéssel is elég olcsó. Annyira csak nem rossz, hogy egyáltalán ne működne.

Hagytam magam rábeszélni, de most szólok. Ha beruházok egy ilyenbe és tényleg sz*r, akkor az Apple nálam teljesen és végképp elásta magát. ;)

--
trey @ gépház

Akkor vennem kéne egy új telefont, mert a mostani nem tud 3G-t. Plusz vennem kellene egy Nokia N810-et. Plusz horghatnék zsebben két koloncot.

Azt hiszem, hogy olcsóbban jövök ki a iPhone-nal. Már ha működik. De azért gyanítom, hogy a szolgáltató legalább egyszer bekapcsolta a magyar hálózaton is, mielőtt nekiáll forgalmazni... :)

--
trey @ gépház

"Páromnak non3g szifont vettem, majd' egy éve. Az alapján azt mondom, nem fogsz csalódni. ;-)"

Na, hát az az a telefon, amiért egy krajcárt sem adtam volna, nem hogy annyit, amennyiért kezdetben árusították. A 3G-nél is inkább az az előny, hogy elég jó csomagban adják a hivatalos verziót. Ha nem lenne hivatalos, biztos, hogy nem kellene.

"Következő lépés a Macintosh lesz, meglátod. :)"

Én ebben nem nagyon hiszek. :) Nem beszélve arról, hogy ha az iPhone csalódás lesz, akkor aztán még almát sem veszek többet a zöldségesnél, nemhogy Apple terméket :)

--
trey @ gépház

"Na, hát az az a telefon, amiért egy krajcárt sem adtam volna, nem hogy annyit, amennyiért kezdetben árusították."
Én 120k-ért vettem neki, 6 hónap cseregaranciával. Igazából ő választotta, én meg kb. ilyen összeget szántam neki telefonra. De majdnem vettem magamnak is egyet, annyira megtetszett, a 3G engem nem igazán érdekel. Számomra egy negatívum volt, hogy vezetés közben nehézkes egy kézzel kezelni, én meg sokat megyek, meg pár hónappal az előtt vettem magamnak egy E51-et (amit mára megbántam).

"Én ebben nem nagyon hiszek. :) Nem beszélve arról, hogy ha az iPhone csalódás lesz, akkor aztán még almát sem veszek többet a zöldségesnél, nemhogy Apple terméket :)"
Az a baj, hogy manapság valamilyen szinten minden termék gagyi. Az utóbbi két-három évben bármit vettem, mára majdnem minden tönkrement/elfüstölt/stb.
Kedvenc példám, hogy amikor bejött a Nokia 8800, akkor megtetszett, mert épp azokat a funkciókat tudja, ami nekem igazából kell (telefonálás+telefonkönyv), szép, fémházas, komoly, stb. Vettem is egyet 220.000+ÁFA árom, Nokia márkaboltban, egy szombati napon. A telefon hétfőre meghalt, se kép, se hang. Visszavittem, kicserélték (asztalcsapkodni azért kellett, garancia ide, háromnaponbelüli-kötelező-csere oda), 2 hónap múlva megnémult a hangszórója. GAranciában megjavították. Rá pár hónapra szétugrott a flip belső szerkezete. Megjavították. Nemsokára alaplapos lett. Kicsrélték az alaplapot. Aztán lejárt a garancia, de lett megint valami baja, és most ott fekszik a fiókomban használhatalanul a k. drága, elvileg "prémium" telefonom.
Most ebből a storyból arra akartam rávilágítani, hogy minden tönkre fog menni, még a leendő iPhone-od is. Nem hiszem, hogy az apple megbízhatóbb hardvert csinál, mint más, én inkább a felhasználói "élményt" emelném ki, mint pozitívum.

Szerintem is az utóbbi években a műszaki cikkek állaga jelentősen leromlott. Érdekes, hogy pl. a gépemben van egy 3GB-os SeaGate vinyó, ebből tessék következtetni a korára. Mai napig semmi baja, igaz nem nagyon használom. (A /boot van rajta, meg egy régi dos.)

Viszont vettünk már úgy műszaki cikket, hogy a garancia lejárta előtt 1 héttel ment tönkre. Aztán cserélték, és az új készülék nagyjából ugyanennyi idő alatt adta meg magát.

Egyébként én azt vallom, hogy vannak gyártók, akiknek a termékeiben még nem csalódtam. Tehát ha bármit veszek, megnézem a gyártót. Ha tudom, hogy jó, akkor bátrabban veszek tőlük. De ha volt rossz tapasztalatom, akkor nem veszem meg. Ha nincs tapasztalatom, akkor utánajárok, másoknak mik a tapasztalatai.

+1, csak telefonnal.
Nokia 6310i. 2002-es gyártmány, 1998-as akksival, amit még a 6110-emből mentettem át. Hogy miért? A 6310i-t utángyártott akksival vettem. Annyit is ért. A régi akksival a mai napig 4-5 napot bír, pedig szeretek telefonon szövegelni. Plusz még jó a névjegyzéke, kellemes rajta sms-t írni. Ja, és céges flottás tarifával, 13 forintért telefonálok boldog-boldogtalannak (plusz flottán belül ingyen) Ha ezek után valaki előbányászik nekem olyan marketingest, aki engem valaha az életben rábeszél másik telefonra, netán szifon3g-re, annak sütök egy tortát. Bármilyet :)

UI: semmi bajom sincs továbbá a 25 éves Pioneer erősítőmmel, a 15 éves hangfalaimmal (és anyámék is imádják a család 18 éves Trabantját, de ez más kategória). A régi dolgok bírják a strapát, semmi kétség. Az újak meg... No comment. Fogyassz! Szenvedj!

Át nem lényegültem tőle. Sima telefon érintőgombbal. Semmi nagy "feeling" nincs mellécsomagolva. A pozitívuma a nagy kijelző és a viszonylag hosszú üzemidő. De hát erre is készültem, ezért is vettem :)

Ráadásul elég nehézkes használni. Ami másnak "iNTUITÍV", az nekem elmeroggyant logikátlanság. Csak megszokom.

--
trey @ gépház

Sokaig nekem is tetszettek az Apple cuccok. Persze eleg sokat tudtam rola, tetszett az OS X felulete, de hasznalni meg nem volt szerencsem. A hardware resze annyira mar nem tetszik, az ara meg kevesbe (sima PC, a szokasosnal gyengebb alkatreszekbol, horror aron). Aztan egyszer leultem egy ilyen gep ele 10 percre, es megtapasztaltam az OS X "kenyelmet". Akkor dolt el, hogy sose lesz nekem Mac-em.

----
'Give us seeds so that we may live and not die' (Gen 47:19)
Wow! Quoting the bible worked! -Eremal, piratebay
honlapkészítés

10 perc alatt nem is lehet megtapasztalni, hogy milyen is az OSX. Beállítod ahogy neked jó és aztán működik. csak idő kell, hogy megszokj néhány dolgot ami nem úgy működik mint a PCknél. Ez nem hosszú idő. Nekem már az a furcsa ha nem OSXet használok. Főleg ha winfost.

"Ami másnak "iNTUITÍV", az nekem elmeroggyant logikátlanság."

Pont igy vagyok/voltam az OSX-vel. Lehet, hogy logikus meg intuitiv, de en falra masztam a baromsagaitol.
Kivancsi leszek a velemenyedre :), nekem jovohetre igertek a HP-t.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

Picit off, de nekem nagyon tetszett. A masik Mac-es hirbe linkelt videon talaltam ra.
Betiltott szifon reklam. :)

----
It doesn't take a rocket scientist to program a computer, it takes a programmer.
honlapkészítés