Hajszálrepedésekre panaszkodnak egyes iPhone 3G tulajdonosok

 ( trey | 2008. július 31., csütörtök - 8:18 )

Furcsa hajszálrepedések kérdőjelezik meg a nemrég piacra dobott iPhone 3G hátlapjának minőségét. Az elmúlt napokban több olyan kép is felbukkant az interneten, amelyen második generációs zenefon hátlapja látható furcsa repedésekkel. A legtöbb problémát a 16GB-os, fehér iPhone 3G-vel kapcsolatban jelentették, de egyesek szerint, hogy a fekete modellekkel is fennáll ez a probléma, csak a szín miatt nehezebben fedezhetők fel a mikrorepedések. Az Apple Support fórum idevágó szála szerint az Apple üzletekben cserélik a problémás készülékeket. Akinek szerencséje van, az olyan üzlet közelében lakik, ahol ilyet cserélnek. Aki a tengeren túlról, vagy távoli országból hozatta a készülékét, annak kicsit nehezebb dolga lehet a reklamálással.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Úristen!!!!11 Itt a világvége!!!!1

--
Ruby takes the elegance and simplicity of Perl, and mixes it with the library support of Lisp.

Ennyi pénzért fára is mászhatna, szóval az a minimum hogy bírja a gyűrődést.

Lehet, hogy design feature. Ilyen régiesek ezek a repedések. :)

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Antikolva van, mint a bútor? :D
______________________________________
No God, no peace. Know God, know peace!

Fára mászhatna, hogy a gazádiknak ne kelljen lemászniuk érte...

________________________________________
2B or not 2B, that is FF. *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

I went to the Apple store to see a genius, basically since it is not a ‘known’ issue and is just cosmetic, they can’t replace it because nothing is malfunctioning.

Szivas.. :)

a gagyi átka! :)

Majd a 3-as jo lesz :)

[Összeesküvéselmélet]Az Apple direkt gyártotta ilyenre, hogy utána azok számára, akik nem függetlenítik, és hozzák a telefonálással is a pénzt az apple számára, ingyen megcsinálja. Aki meg üzletelt vele, kockáztatott és más szolgáltatónál használja, az pedig szépen szívjon vele, vagy költsön pénzt az apple szervízre.[/összeesküvéselmélet]

Az enyém meg kopik... Igaz, hogy ő "sándor aki erik fia"

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

A fennáll ez a probléma linket ti meg tudjátok nézni linux alatt? Mert hiába kattintok a use current browser gombra, visszadob... (SeaMonkey 1.1.9)

"A fennáll ez a probléma linket ti meg tudjátok nézni linux alatt?"

Meg...

--
trey @ gépház

Ahh meg mindig bongeszovalogatosan szar a galleryjuk... Az enyem ezt jobban csinalja.

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

seamonkey-t nem szereti, ffox-al (stb) megy.

ja. mert hulladek ez a gallery :D

Egyebkent, emlekeim szerint kb 3/4 eve meg mukodott ugy hogy user agent spoofing...

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Közben megoldottam operával. De nekik is szentségeltem egy sort, miért kell kivenni a quick menubol a user agent switch lehetőséget? Úgy elrejtették, hogy gyorsabb volt kézzel berakni quick menübe, mint megkeresni a beállítások között...

Nekem is anyázik. IceWeasel(3.0.1)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."
Debian Lenny 2.6.26-rc2-mm1

HAHAHAHAHAHAAHHAAAAA

--------------------------
The OOM killer is like a surgeon that amputates the limb of a man to save his life: losing a limb is not a nice thing, but sometimes there is nothing better to do.

"Understanding the Linux Kernel" on page frame reclaiming

iCrack™

________________________________________
2B or not 2B, that is FF. *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

Az enyémen is találhatók apróbb karcok és kis repedések, ha közelről megfelelő megvilágításban megnézem.
Már elküldtem a CNN-nek és az NBC-nek a 30 Mpixeles fotókat és a megdöbbentő videókat, kövessétek a híreket! Breaking news!!

(Ja bocs, ez egy Samsung telefon, ez itt offtopic.)

Látom nem sikerült fogni... Elmagyarázom. Néhány élelmes hazánkfia Olaszországból, Angliából és Amerikából importálja ezeket a telefonokat. Nem kis haszonnal igyekeznek rajtuk túladni itthon. Gondolom te is bosszús lennél, ha az újonan 180-200K körül vett telefonod gyártási hiba miatt már az első héten így nézne ki (engem spec. qrván zavarna). Lehet, hogy érdemes jól körülnézni illetve megnézni, hogy mit veszel? Mert a garanciális csere több ezer kilométerre lehet? Ja.

Ugyanez a ganaciális hely a Samsung-od esetén nagy valószínűséggel itthon van minden városban.

--
trey @ gépház

Ez okes... De meg mindig nagyobb baj van azokkal a "hulye" emberekkel, akik egy garancia nelkuli, feketen idekerult,eszkozert jelentosen tobbet fizetnek, mint a forrasorszagban. Nem ritka a 150-200% haszon egy iPhonen, sott az iPhone 1 idejenek elejen, a 180-200k-ert adtak nalunk vagy tobbert azt ami amerikaban akkor 70-80 volt. Az elvetemultebb, aki ezt igy ilyen feltetelekkel megveszi. Ha el lesz ismerve mint hiba, akkor nagy valoszinuseggel, mindenki kap masikat, kiveve azok a palimadarak, akik a 2x-3x arat fizettek ki a telefonnak :D

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Lol... 180-200K. Én meg használom itt a Motorola 5200osom, meg egy szakadt(nem csörög ki, nem ismeri fel a memória kártyát (only SMS-re használom)) Nokia 6230ast. Ez a mobil kérdés már presztízs? Megmutassam, hogy nesze b*zdmeg nekem ilyenem van? Én a telefont telefonálásra használom és nem DVDRippelésre.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."
Debian Lenny 2.6.26-rc2-mm1

"Én a telefont telefonálásra használom és nem DVDRippelésre." :D

Amugy teljesen jogos :)

synapse

--------------------------
The OOM killer is like a surgeon that amputates the limb of a man to save his life: losing a limb is not a nice thing, but sometimes there is nothing better to do.

"Understanding the Linux Kernel" on page frame reclaiming

Azt en sem, de netezni, e-bookot/RSS-t/web oldalakat/mail-t/SMS-t/MMS-t/IRC-t/SSH-t olvasni es e kozben zenet hallgatni szoktam. Meg VoIP-ot tolni rajt (Skype/SIP/MSN/AIM). Meg taviranyitani a Mini-t, ha lusta vagyok felallni a taviranyitoert.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Van mar ra skype? HOL????

A'rpi

en ezt hasznalom: fring.com

Erre a feladatra PDA-t szoktak ajanlani.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

ooo, mer iphone miert nem jo ra? :D

---
Apple iMac 20"
áéíóöőúüű

Még mondjuk aki Olaszországból vette, az talán megmenekül, hisz EU, és a hatályos EU szabályok szerint az itthoni Apple szervíznek is vállalnia kell(ene) a garanciát érte, függetlenül attól, hogy kapható-e itthon, avagy sem.
(Persze ha legálisan vette, de ugye ott legálisan kapni függetlent.)

(Más kérdés, hogy "természetesen" itt Abszurdisztánban magasról sz@rnak az EU szabályokra/tövényekre, még az ithoni kereskedők sem tartják be az itthoni szabályokat, nemhogy egy EU-s rendeletet... :( )

"itthoni Apple szervíznek"

Van itt ilyen? Hivatalos?

--
trey @ gépház

Van. Es minden Apple hordozhato basz vilaggaros.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Akkor ez azt jelenti, hogy ha szerzek itthon - mondjuk így - feketén egy szifon 3g-t és ilyen töredezett lesz és az Apple ezt elfogadja garanciális hibának, akkor itthon lerendezik a problémát? Akkor is ha a számla Amerikában készült?

--
trey @ gépház

Errol szol a vilaggar. Persze szamlaval igazolni kell. De pontosabb infokat a szerviz tud adni. Lehet, hogy csak jo magyar szokas szerint elhajtanak a francba, hiaba a hatalyos jogszabalyok.

---
pontscho / fresh!mindworkz

A magyar és EU-s jogszabályok szerint elegendő a garanciajegy, a számla nem szükséges a garanciális ügyintézéshez. A PTK. és a Belkereskedelmi Törvény, valamint a jótállásról szóló korményrendeletek világosan le is írják, hogy a fogyasztói szerződés létét a garanciajegy vagy a számla igazolja, és a forgalmazó, illetve a hivatalos márkaszervíz nem utasíthatja vissza a fogyasztó garanciális igényét, ha a számla vagy a jótállási jegy hiányára hivatkozva.

Tehát alapesetbe számla és jótállási jegy kell, de ha ezekből csak az egyik van meg, akkor nem utasíthatják vissza a garanciális igényedet. Elvileg. Gyakorlatban csapkodtam már asztalt Nokia márkaboltban azért, mert a 2 nappal azelőtt vásárolt, bruttó 220.000 HUF-os Nokia 8800 telefonom megadta magát, és nem akarták kicsrélni - holott 3 napon belül kötelező kicserélni, bármilyen kis hiba jeloentkezik -, hiába volt nálam a számla és a garanciajegy.

Száz szónak is egy a vége, az EU-ban vásárolt iPhonokat kutya kötelessége a magyar Apple szervíznek javítani/cserélni, amennyiben legaláébb a jótállási jegyed megvan, illetve az USA-ban vásárolt iPhone -oket is kutya kötelessége javítani/cserélni, ha a gyártó (Apple) világgaranciát ad rá, és legalább a jótállási jegyed megvan.
Ha elutasítják az igényedet, akkor arról jegyzőkönyvet kell kérni (minden jótállási igény belejetésekor kötelező egyébként jegyzőkönyvet kiállítani, függetlenül attól, hogy elfogadják, vagy elutasítják az igényt), megküldeni a panaszod mellett a fogyasztóvédelemnek, illetve az illetékes békéltető testületnek. Végső soron perelsz, természetesen az ügyvédi költségeidet is kamatostul behajtod.

IJ
A mobil telefonalasra, es nem kulonfele komplexusok kezelesere valo.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ottapont. Eddig ez a legjobb válasz az "ájfón jelenségre"
És igen. Aki 200K-ért vesz feketén telefont, az járhat így. Nekem baromi nagy mákom van a motorola A1200-al. (amikor megvettem féltem is nagyon, hogy lesz valami rejtett baja.)

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

nekem az A780 asom van amerikabol. Ha volt is rajta gari mar reg lejart, de azota sicns semmi baja :)

Pont Te beszélsz, aki kütyübuzi vagy? :) lol

Ez a fícsör az én FuSi laptopomban is benne van, out-of-the-box :P


Andi, really. Take it from me. If I tell you something, I'm usually right.

Merre repedezik? Zsanérok?

Mindenhol... a zsanérok, az USB csatolók körül, a töltő csatlakozója mellett, meg a hálókártyánál is. De vannak helyek, ahol nagyjából semmi sincs, és ott is vannak repedések :)


Andi, really. Take it from me. If I tell you something, I'm usually right.

Melyik modell? Kis cégünknél egy időben beszereztek pár LifeBookot, de szó szerint széthullottak (először kiestek a csavarok, majd miután csavarok már nem voltak, elkezdték elhagyni az alkatrészeket), szerencsére nekem olyan nem volt. Otthon viszont Amilo Pro 2065 (?) van, annak semmi baja két éve, viszont minden ilyen hozzászólásnál elkezdek parázni
---
;-(

Ja ja, anyámnak egy Amilo Pro v2055 van, 1,5 éves, és semmi baja. Igaz, hogy 99%-ban itthon van, és nem nagyon mozgatjuk, úgyhogy elképzelhető, hogy ezért nincs semmi baja.
De pont ezért kérdeztem a zsanérokat, mert ugye ott azért csak mozgatja az ember... :)

Amilo Pro v2055 :)

Semmit nem csinálok vele, csak használom. Van egy jó minőségű táskám (merevített, bélelt), abban hordozom. Vigyázok rá, nem dobálom, vagy ilyesmi. A csavarok is kihullanak belőle :)


Andi, really. Take it from me. If I tell you something, I'm usually right.

Javaslom, h koltse gyogyszerre a megtakaritast az Apple anyagmernoke. Gyanitom ua. fos muanyagbol van, mint a MacBook.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Önmegsemmisítő anyagból van mint a konyhagépek. Muszáj, különben húsz évig használnád. Az meg nem jó.

Mehetne rá ilyen anyagfáradás teszter, mint a töltöttségmérő energájszereken.
Lenyomsz két pontot a borításon, és közötte elkezd lilulni. Ha már el is törik, akkor "lemerült"

Talan ez a legkevesebe erdekes "hir" amit itt olvastam eddig.

Úgyérzem minnyá feladok adásvétel-be egyet hogy kilós áron átveszem a romokat. 200Ft/kg
---MacOsX10.5, MB---

Ugyanitt házikolbász eladó?

:-)))))))) Ez feldobta a napomat. (Sajnálom, elismerem hogy indokolatlanul berzenkedek az iPhone ellen és minden alkalmat megragadok hogy kárörvendjek.)
---
;-(

Kedves ember lehetsz, ha más nyomora okoz neked boldogságot...

Ave, Saabi.

"zenefon"

Aki ezt a szót kitalálta, remélem, tudatában volt annak, hogy a telefon szóösszetétel fon tagja hangot jelent, azaz zenefom=zenehang.

"zenemorzsa"? :)))

zeneköt?

________________________________________
2B or not 2B, that is FF. *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

cd-lemez? bacon szalonna? :-)

Ezek is hasonló hülyeségek, van még pár elterjedt. Pl. a TAJ-szám "szó".

s/3G hátlajának/3G hátlapjának/

Lassan megfontolom, hogy a typofixekért járjon-e ban.

--
trey @ gépház

Kepzeld, meg el tudtuk olvasni. Ha nem, majd neked szolunk eloszor.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Nem értem, hogy a google adserver miért nem ajánl repedezett hajra valami jó sampont.

Mert az nem repedezett, hanem töredezett szokott lenni :)

--
trey @ gépház

Hajszakember. :)

ROTFL :D :D :D
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

Nekem iPhone unlockot ajanlott :)

----
Big Brother is watching you, Little Brother is too. When Big Brother goes to sleep, Little Brother goes through his stuff.
honlap készítés

mikor a mennyezet repedezett

hétfőn 11 órako'?


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

[ad] Itt az új Gyümölcsök sampon kizárólag IPhone tulajdonosoknak! Nem csak az Ön haja nem lesz tördezett, hanem az IPhone hátlapja sem! Szenzáció! [/ad]

Ok, meggyőztetek...nem akarom már a 2. héten defragolni az ájFónt...de milyen alternatíva létezik? Lehet itthon kapni? Hol? Mennyiért? Mivel tud többet/kevesebbet?

Megvan: HTC s710 :)