Hamarosan érkezhet a Debian GNU/Linux "etch-and-a-half"

 ( trey | 2008. július 9., szerda - 18:21 )

A debian-doc levlista tanulsága szerint elkezdődött a munka a Debian GNU/Linux "etch-and-a-half" dokumentációján. Hogy mi az az "etch-and-a-half"? A Debian GNU/Linux 4.0r4 point release-t kiegészítették további csomagokkal (2.6.24-es kernelre épülő csomagok + további X driver-ek) annak érdekében, hogy kibővítsék a Debian 4.0 (kódnevén "etch") által támogatott hardverek körét. Ezen csomagok telepítése nem kötelező és nem is települnek alapértelmezetten. A jelenlegi 2.6.18-alapú kernel továbbra is marad az "etch" kiadás alapértelmezett kernele. Bővebb információk a jelenleg _előzetes, vázlatos_ állapotban levő release notes dokumentumban találhatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Tetszik az otlet. A Lenny beta2 installere kivaltkepp jora sikerult (_szerintem_).

Vajon ebben már javítva van az a hiba, hogyha soros/IPMI konzolnál bootol, akkor az sadc futtatásakor kernel panic az eredmény? :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Bug report megvolt? :-)))

--
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

Kezdő vagyok, úgyhogy ne kövezzetek meg pls, de kb mikor jöhet ki a lenny stable verziója? a 2.6.26os kernelre fog épülni?

"when its done"
---
/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Meglepődnék ha ez évben megjelenne. Úgy fest, 2.6.25-el fog kijönni.

2.6.24-es kernel szerintem borzaszto, ugyhogy remelem ugranak eggyel tovabb inkabb, minthogy azzal szenvedjen pl. a ralink-es kozonseg.

Amugy, ha esetleg valaki ugy erzi, hogy van hozza esze, es ideje nezze meg, hogy miben segithet a Debian projektnek ezen az oldalon : http://www.debian.org/devel/wnpp/help_requested es probaljon segiteni.

A 2.6.25-ös sem valami ralink-barát....

"Egy rt2500 júzer"
----
Hol van a kígyónak farka? Minek annak az a nagy karkötő?

Nem is tudom melyik kernel hirnel volt egy komment ami agyon istenitette az egyik kernel dev-et aki Ralink drivereken javitott kevesket. :))

Hat akkor lehet csak en vagyok szerencses :).
Amugy pl. mostmar elhagyhattam a pci=nomsi kernel parametert is :).

Egyébként meg minden ok a serialmonkey-s driver esetén, csak a 2.6.25-ös kernelben ami van rt2500pci modul az néha megy, néha nem. Ha megy, akkor meg lassú.... És ezt egy 1Mbit/s net esetén is észre lehet venni... :(

----
Hol van a kígyónak farka? Minek annak az a nagy karkötő?

Az nem opció, hogy az állandó szopás helyett vesztek egy 100%-ban támogatott, problémamentesen működő WiFi csatolót pár ezer forintért? Csak kérdem, mert nekem ez logikusan hangzik azután, hogy több mint fél évtizede használok WiFi-t Linux alatt problémamentesen.

--
trey @ gépház

Nekem már nem opció. Egyrészt nem tudom milyet vegyek (persze tegnap nyitott valaki ilyemi témát, azt elolvashatom), másrészt ez volt ingyen, és gyakorlatilag egy szkriptben megoldva minden, az esetleges kernel-frissítésekhez. (A letöltéstől a wpa-ig majd' minden automatikusan.)

----
Hol van a kígyónak farka? Minek annak az a nagy karkötő?

"A letöltéstől a wpa-ig majd' minden automatikusan."

Basszus, először azt olvastam, hogy wga-ig. ROTFL! :D

A szádra ne vedd, mert szét lessz offolva a topik. :D

OK!
Basszus, először azt olvastam, hogy vga-ig. ROTFL! :D

offoffoffoff

kötöjelkötöjel
//:wladek's world

Jogos! Befejeztem... :)