Egyesületet alapítottak a Joomla! CMS hazai felhasználói

Címkék

Bejegyezték a világszerte népszerű, nyílt forráskódú Joomla! webes tartalomkezelő rendszer hazai és határainkon túli népszerűsítését célul kitűző nonprofit szervezetet.

Tavaly november 17-én 13 főből álló lelkes csapat gyűlt össze Budapesten az ország több pontjáról, sőt Szlovákiából is, hogy egyesületet alapítson, mégpedig egy nyílt forráskódú szoftver, a Joomla! támogatására. A hírt az teszi aktuálissá, hogy a napokban megtörtént végre a szervezet jogi bejegyzése. Az egyesület legfőbb céljául tűzte ki a Joomla! projekt és a szabad szoftverek terjesztését itthon és a szomszédos országokban, ugyanakkor a magyar felhasználók képviseletét is ellátja a nemzetközi és globális közösségekben. Fórumában szakszerű segítséget nyújt a felhasználóknak a problémáik megoldásában; wikijében dokumentációkat tesz elérhetővé; közösségi hírportálján tájékoztatja a látogatókat a Joomla! világ aktualitásairól.

- A közhasznú szervezet megalapítása már a 2006-ban megszervezett fórumpartin felvetődött, de ahogy teltek a találkozó után a napok, úgy csökkent iránta az érdeklődés. A tavaly októberben megrendezett Joomla! Napon Bán Annamária vázolta a résztvevőknek, hogy milyen előnyöket nyújt a magyar Joomla! közösség számára a testületi forma, és ez alkalommal tovább tudtunk lépni. – mondja Tóth Tibor elnök, aki Pozsonyban él, és Joomla! alapú weblapok fejlesztésével foglalkozik.

- Az egyesületbe hazai és külföldi magánszemélyek és cégek jelentkezését várjuk – folytatja Tóth Tibor, – akik eldönthetik, hogy rendes vagy pártoló tagok lesznek. A két tagsági típus között a legfontosabb különbség, hogy a rendes tagok teljes jogkörrel rendelkeznek, éves tagdíjat fizetnek és jogosultak az általunk nyújtott kedvezmények igénybe vételére, míg a pártoló tagok csak tanácsadóként vehetnek részt a közgyűléseinken, nincsenek döntési jogaik, és az általuk megállapított összeggel támogatják az egyesületet.

A szabad szoftverek egyre nagyobb tért hódítanak az információtechnológiában, a webfejlesztésben és a webtervezésben az egyik leggyorsabban növekvő trendet jelentik. Ez köszönhető annak a demokratizmusnak, hogy a nyílt forráskódú szoftver szervezetének bármely tagja részt vállalhat a közösség életében, beleszólhat a fejlesztésbe. A Joomla! projekthez a programozókon kívül számos önkéntes fordító, grafikus tervező, dokumentáció író csatlakozott, ahol kibontakoztathatják tehetségüket. A magyar szervezet is várja az aktív közreműködőket.

Mi a Joomla?

A 2005-ben indult, számos díjjal jutalmazott projekt egy olyan könnyen áttekinthető rendszer az interneten közzétett cikkek és más jellegű tartalom kezelésére, mellyel – különösebb szakismeret nélkül is – rövid idő alatt professzionális színvonalú szolgáltatásokat nyújtó, dinamikus weblapokat építhetünk – ingyen. Közel 3000 bővítmény (fórumok, képgalériák, címtárak, stb.) lelhető fel hozzá jelenleg, melyekkel kiegészíthetjük szolgáltatásait, és ezek száma a fejlesztő közösség jóvoltából folyamatosan növekszik. Magán vagy céges bemutatkozó honlapok, közösségi portálok készítésére egyaránt alkalmas.

Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
4400 Nyíregyháza, Ív u. 76.

Kapcsolat

Honlap: http://www.joomla.org.hu/
Hírportál: http://hirek.joomla.org.hu/
Fórum: http://forum.joomla.org.hu/
Wiki: http://wiki.joomla.org.hu/
Levélcím: 4400 Nyíregyháza, Ív u. 76.

Hozzászólások

> Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete

most magyar v nemzetkozi? ;)

A választ a közleményben találod: "Az egyesület legfőbb céljául tűzte ki a Joomla! projekt és a szabad szoftverek terjesztését itthon és a szomszédos országokban, ugyanakkor a magyar felhasználók képviseletét is ellátja a nemzetközi és globális közösségekben."

Furcsa ellentmondást érzek egy full nemzetközi hmmm... mi is? közösség? talán... szóval közösség ilyen fajta lokalizációja láttán. Nem fából vaskarika ez?

Gondolkozom azon hogy megalapítom a Fejér Megyei Joomla! Favicon Cserélők Világszövetségét.
Bizonyára sok Joomla! alapú oldalt láttatok már az alapértelmezett "cseppfej" site-ikonnal. Mi ezen a hatalmas problémán tudunk segíteni.
De nekem csak rendes tagok kellenek, évi 9000 Ft a tagdíj. Jelentkezni privátban. Kaptok oklevelet meg mindent.
A többi fentebb olvasható.
Csókol anyád,
Boris

--
the tide is turning

Ez jo hir nekem, tob mint 2 eve hasznalok Joomla-t(elotte Mambot) az oldalaim alapjakent, az 1.0.x verzio elegge a szivemhez nott. Az 1.5.x verziokat elkerulom nagy ivben, de remelem a 2.0 tenyleg azt fogja nyujtani amit igernek!

Koszonom a Joomla csapatnak, es kitartast a "Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete"-nek!

_______________________________________________________
UBUNTU 7.10 Rock's!
Type cat vmlinuz > /dev/audio to hear the Voice of God.