Rosberg visszavonul ...

Miután Hamilton gratulált neki a VB címért...

Hozzászólások

Nagyon meglepett. Szurkoltam neki idén. Megérdemelte hogy nyert. Nagyon megnéztem volna őket jövőre is.
--
"Sose a gép a hülye."

Durva. Még csak 31 éves, legalább 3 jó éve lehetett volna még.

Vajon ki jön a helyére?

Alonso végre kap egy jó kocsit, amivel újra világbajnok lehet?
Button mégsem hagyja abba és világbajnok lesz megint a semmiből, mint anno a Brawn GP-vel?
Kivásárolják Verstappent a Red Bulltól?
Vettel megunja a Ferrari bénázását és átmegy Hamilton mellé?
Pascal Wehrlein, a Mercedes kineveltje megkapja az esélyt?

Nekem az a merész tippem, hogy Button lesz Hamilton csapattársa, de a legvalószínűbb Pascal Wehrlein.

Alonsonak több okból is örülnék. Egyrészt Alonso szurkoló vagyok és megalázó az, hogy milyen fostalicskában kell ülnie. És még így is motivált, sokkal többet hoz ki a McLaren/Honda-ból, mint amit abból más ki tudna.

Alonso képes lenne újra világbajnok lenni, ha kapna lehetőséget. Nem a csöves Ferrari-nál, mert annak örülök, hogy azt otthagyta. Katasztrófa a csapat. Meg lehet nézni, hogy az 1,5 világbajnokkal mire mentek.

A Mercedes-nél talán lenne még egy dobása a visszavonulás előtt. Illetve végre eldőlhetne a Hamilton vs. Alonso csata.

Kiderülhetne, hogy ki a jobb. :) Alonso szerződése lehetővé teszi, hogy menjen. Viszont a Mercedes nem biztos, hogy

  • versenyeztetni akarná a pilótáit
  • nem akar olyan lóvét fizetni, amiért Alonso jönne

Az F1 szempontjából nagyobb show lenne egy Alonso vs. Hamilton, mint egy Wehrlein, akit Hamilton elnyomna.

S végül, amilyen szerencsém van, ha Alonso átmenne a Mercedes-hez, a McLaren az új szabályokkal (szélesebb kerekek stb.) tuti világbajnok autót rakna össze :D

--
trey @ gépház

1. Sokat elmond, hogy a nagy Alonso, bocs: Fred csak egy fostalicska :( csapatnak kell.
2. De hiszen az már kiderült, hogy melyik a jobb. 2007-ben egy autóban ült a 2-szeres tapasztalt világbajnok a kezdő koszos fekával. Kb. azóta röhög Alonson "pár tucat" ember.
3. A F1 nek nem Hamilton-Alonso csata tenne jót, hanem Mercedes-Ferrari, vagy akár többszereplős csapatverseny. Szart se érdekli már a csapaton belüli pilóták közti szabályozott versengés... Pont emiatt mű az egész F1.

Szóval részemről Alonso maradjon a McLarennél, és jövőre legyen egyenrangú Mercedes-Ferrari-McLaren verseny. Na, az izgalmas évad volna végre... De egy ilyen Hamilton-Vettel, vagy Hamilton-Alonso háziverseny évadtól behánynék...

Mindent elmond, hogy Alonso egy fostalicska csapatnál az egyik legjobban fizetett pilótája az F1-nek. Olyan szerződéssel, amit ő diktál. Hogy Hamilton szerint a mezőn legjobbja stb.

Engem a csapatverseny nem érdekel, a gagyi Ferrari folyamatos agonizálása / sírás-rívása meg pláne nem. Vicc az egész csapat, lehet jót is tenne az F1-nek, ha kapnának még ennél is nagyobb zakót.

--
trey @ gépház

"Mindent elmond, hogy Alonso egy fostalicska csapatnál az egyik legjobban fizetett pilótája az F1-nek. Olyan szerződéssel, amit ő diktál."

Így van. Ár-érték. Esélyes csapatnak nem éri meg. Miért?

"Hogy Hamilton szerint a mezőn legjobbja stb." :) Don't cry Fred, you are the best!

Csapatverseny nem érdekel: lehet félreértsz. Engem sem a konstruktőri vb érdekel, hanem hogy legyen 2-3 csapat, ami eséllyel küzd egymással a győzelemért. Akkor 4-6 pilóta értelmes versenyét láthatjuk. És valódi szerepe lesz a motorszállítónak, gumi választásnak, taktikának, stb.

Ha meg van egy domináns csapat, akkor max 2 pilóta versenyez(hát persze) ugyanabban a vasban. Dögunalom szezon...

Hamilton több ezer kört tesztelt mielőtt beült volna az autóba, a legjobban felkészült kezdő pilóta volt az F1 történetében. Alonso nehezen állt át a Bridgestone gumikra, valamint a McLaren által használt fékekre, de ami után saját fékeket kapott a szezon közepén, szinte mindig verte Hamiltont.

A történethez hozzátartozik még, hogy Alonso hihetetlen balszerencsés volt 2007-ben. Kanadában sérült autóval ment, és áthajtásos büntetést kapott, mert a pit zárva volt, de be kellett jönnie benzinért. Ha ez nincs, simán bajnok. Akkor ott volt még a váltóprobléma Franciaországban, amitől a 10. helyről kellett rajtolnia. Magyarországon 5 helyes büntetést kapott "feltartásért". Alonso simán hozta volna a címet, ha nem büntetik Magyarországon.

Hamilton egyetlen technikai problémája a váltó gond volt Brazíliában, de ez a probléma még a versenyen gyorsan orvosolta magát. Hozzátenném, hogy a szezon végére már Hamiltont nyomta a McLaren. Ron Dennis a kínai nagydíj után:

"The problem was rain and [Hamilton’s] tyres were in the worst condition. But we weren’t at all fazed about Kimi. We weren’t racing Kimi, we were basically racing Fernando."

Az idén egy alkalommal ültem le F1-et nézni, akkor is elaludtam. Időnként mikor a sajtó "szenzációs futam" névvel illetett egy-egy versenyt még rákerestem a youtube-on, azonban pár pillanat kivételével azt kell mondjam, tök unalmas lett az egész.
Látom hiába a jópár német versenyző, a németeket egyre kevésbé érdekli az egész, olyannyira, hogy jövőre már német nagydíj sem lesz. Igazat kell adjak nekik, már nem a versenyről szól az egész, hanem a pénzről.
Hogy Bernie maffiózó-kisisten markát egy rakás pénz üti semmiért csak hab a tortán.
Majd ha kitiltják az elektronikát, kommunikációt, lesz normális motor és Bernie eltűnik a színről újra bekapcsolom a tévét.
Mikor még a verseny verseny volt:
http://9gag.com/gag/a6MVO42

Raikkönen is jobban járt volna, ha egyből és örökre visszavonul a bajnoki cím után :-).