Adventi kalendárium - sörből

Adventi kalendárium Adventi kalendárium

December 1-től 24-ig minden napra egy prémium / kézműves söröcske, tájékoztató kártyával, kézi csomagolással, megszámozva, fadobozban. \o/

Hozzászólások

uhh de jól néz ki így. tényleg kár, hogy nem állom a túlkézműves cuccokat - bár ahogy elnézem a random nagyáruházak polcait, vannak még így páran.

szóval maradok a napi kettő Csíkinél :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

nezopont kerdese, apam 57 eves koraig tobb sort megivott mint egy fel utca, es eme khmm aktiv eveiben kiprobalt "nehany" brandet. nala a Borsodi volt a legjobb :)

ha ep ember lenne biztos szivesen megosztana veled a tapasztalatait, en meg bekeszitenek par uveggel es neznem a musort.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Sajnos ma már nem a brandet kell keresni, hanem az ízt.
Majdnem minden populárisabb sörnél előfordul az ízváltás mondjuk téli-nyári viszonylatban.
Pont a Borsodival jártunk úgy, hogy amikor az üvegváltás volt akkor sikerült összehasonlítani a régi-új kivitel ízét, nem egyezett.
Soproninál amikor kupakkódos, címketépős akció volt mindig más íze volt mint a normál üvegnek. Kőbányai dettó. A Ferós üveg nem olyan ízű mint a nem Ferós üveg.
Löwenbrau régen prémium sör volt, prémium ízzel, prémium áron, mára valami olyan amiből nem szivesen vennék....
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Na, azért a "sör-sör" még a kommersz alján (ide sorolható a hazai ipari sörök zöme) sem igaz. Bár ezekben a sörnek nevezett löttyökben nem vagyok nagyon otthon - tetszik, vagy sem, hazai gyártók 200Ft környékén (sem) tudnak jó sört csinálni, miközben ebben az árkategóriában a cseh/szlovák/német gyártók simán príma söröket produkálnak. Szerintem sétálj be egy Lidl-be, és kóstold meg az Argus Maestic-et - kukorica nélkül (ergo nem lesz a másnap fejfájós) is olcsóbb, mint a hazai kommersz átlaga, miközben ízre, összhatásra helyből földbe döngöli szinte a teljes hazai "ipari" mezőnyt.

A borsodi hiányos ~20 éve még egészen más volt - mostanra egy kukoricagrízzel elcseszett borzasztóan vacak lötty lett... Ja, és persze Bőcs is tudott normális(abb) sört főzni (Kinizsi, Rákóczi), de a piacon sokkal jobb árpalevek is megjelentek azóta. (Miskolcon voltam Egyetemista, volt némi bőcsi diákszövetkezetes kitérőm is, úgyhogy mondjuk így, testközelből volt szerencsém Bőcs különféle leveit megtapasztalni)

Fujjj...
Én csak az ízesített, alkoholmentes sört szeretem! :)

Meg lennék lepődve, ha az lenne ráírva a dobozra, hogy sör. Legfeljebb az, hogy sört is tartalmaz. Részlet a Magyar Élelmiszerkönyvből:

„2. Az irányelvnek nem tárgya az olyan sört tartalmazó termék, amely úgy készül, hogy a sörhöz érlelést, szűrést követően annak ízét, illatát, színét, jellegét megváltoztató bármilyen anyagot hozzáadnak. Ebben az esetben a termék megnevezése a „sör” kifejezést csak olyan módon tartalmazhatja, amely a fogyasztó számára egyértelművé teszi, hogy a sör csupán a termék egyik alkotóeleme (pl. sörkeverék, sörmix, sör tartalmú ital)”
(http://www.omgk.hu/Mekv/2/2-702.pdf)