Visszarendeződés

A múltkor morogtam amiatt, hogy a Vidanet lecserélt egy (ugyan dinamikusan osztott, de legalább) publikus IP címet egy NAT mögé bújtatottra . Megtehette, hiszen 2014-ben valamikor figyelmeztette az előfizetőjét arra, hogy ezt meglépheti. Igaz, a laikus előfizetőnek akár az eseményhorizontról is írhatott volna, mert az sem lett volna kevésbé kínai számára. Az ügyfél csak annyit vett észre, hogy nem tud a munkahelyére VPN-ezni, illetve a biztonsági kameráját nem tudta az internet felől elérni.

A happy end: egy levélbeli ügyfélszolgálat megkeresés és egy utánatelefonálás után 1-2 nap alatt visszaállt a rend és ismét publikus IP címet kap az ügyfél. Jó tudni, hogy erre van lehetőség. Az viszont fekete pont a Vidanet-nek, hogy elfelejtette automatikusan tájékoztatni az ügyfelet arról, hogy erre van lehetősége... Más szolgáltató ezt korrektebben kezelte.

Hozzászólások

Örülök neki, hogy viszonylag könnyen megoldódott a probléma.
A T anno küldött a kollégámnak egy levelet, hogy a DSL-es internet hozzáférését NAT mögé teszi, de ha e-mailben vagy telefonon jelzi akkor visszateszik.

---
Egy nap 24 óra, plusz az éjszaka!