Egy hónappal később

@ március 19.

Bazsalikom 1 hónaposan

@ ma

Hozzászólások

Ahhoz, hogy kinn megmaradjon az éjszakai hőmérsékletnek is 10 fok felett kell lennie. Általában május eleje, közepe a paprikapalánta kiültetéséhez, mikor a palánták már legalább két arasz magasak és 4-5 kifejlett levél is van rajtuk. Kiültetésnél érdemes lesüllyeszteni a töveket az első levélig, mert sokkal kevésbé lesz érzékeny a kiszáradásra.
A paprika évelő növény, nálunk csak a hideg miatt nem marad meg, mert 10 fok alatt megfázik és lehullanak a levelei. Ha szeptemberben az első hidegek előtt be van hozva, akkor 3-4 év alatt szép nagy bokrot lehet belőle nevelni.
A palántáid kicsit meg vannak késve. Ideálisan a paprikamag vetési ideje december. Az általam, februárban elvetett magok is csak alig arasznyiak. Ha a paprikáid túlélik a telet, akkor jövőre már lehet belőle valami.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Balkonláda kicsi lesz. A paprikának, fajtától függően olyan 20-30 centi átmérőjű cserép a minimum ami dukál. Tövenként ültesd szét őket, különben nem fejlődnek rendesen. Termőtalajnak a palántaföld érett marhatrágya 4-1 keveréke az ideális. A marhatrágyát nem szabad túlzásba vinni, különben megég. A palántaföld azért jobb mint a virágföld, mert magas a foszfortartalma, ami nem engedi a növény hirtelen megnyúlását.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

> A paprika évelő növény, nálunk csak a hideg miatt nem marad meg, mert 10 fok alatt megfázik és lehullanak a levelei. Ha
> szeptemberben az első hidegek előtt be van hozva, akkor 3-4 év alatt szép nagy bokrot lehet belőle nevelni.

TIL. Ezt akkor feltétlenül kipróbálom. Köszi!

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."