Megérkezett a patch a VMware ESXi 6.0 CBT bugra!

Azok közül, akik már 6.0.x-s ESXi-vel futnak és mentéshez olyan megoldást használnak, amely függ a Changed Block Tracking-től (CBT), jó hír lehet, hogy megérkezett a patch a "Backing up a Changed Block Tracking enabled virtual machine in ESXi 6.0.x returns incorrect changed sectors (2136854)" bugra!

A patch elérhető:

This issue is resolved in VMware ESXi 6.0 patch ESXi600-201511001. For more information, see VMware ESXi 6.0, Patch Release ESXi600-201511001 (2137545).

Megjegyzés (sírjak vagy nevessek? :))) - Note: Before applying this patch on HP Proliant Gen 9 servers, see VMware ESXi 6.0 host fails to detect local disk after patching or applying Update 1 on HP Proliant Gen 9 servers (2120539).

Hozzászólások

Belefér még a projektbe így a 6-os?

Mindenképpen az lesz. Ahogy néztem a korábbi verziók sem jobbak semmivel CBT szempontból. Gyakorlatilag annyiszor van vele gond, hogy lutri, hogy éppen mikor működik helyesen.

Éppen ezért a mentés máshogy lett megoldva egyelőre. A fenti patch ahogy olvasom, nekem nem megoldás (Gen 9 HP szerverek), szóval várok a javított HP custom ISO-ra. Ha kijön és jó, majd azzal frissítem a hostokat, utána pedig eldöntöm, hogy merem-e erre az egészre a mentést bízni. Valószínűleg önmagában nem, csak kiegészítő mentésként, ahogy eddig is használtam.

--
trey @ gépház

Hihetetlen azért, hogy évek alatt nem tudták rendesen összekalapálni a cbt-t, pedig hatalmas ötlet...
Emlékeim szerint már 4-nél is állandóan szívás volt vele.
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy egy csomóan, akik nem követik szorosan a VMware hibajegyeit, nem is tudnak arról, hogy mennyi gond van ezzel. Szépen mentegetnek inkrementálisan Veeam-ből és társaiból (amik ezt tudják használni) és a mentés le is megy.

A pofára esés majd a szükséges visszaállításnál jön. Sokkal veszélyesebb szerintem ez, mintha a mentés le sem menne, mert akkor egyből értesülnél a problémáról.

--
trey @ gépház