Benzines téma

Több mint 10 éven át kizárólag MOL kútnál tankoltam. Oda szólt a flottakártya. Mivel az oda szólt, már csak megszokásból is minden közlekedési eszközömet ott tankoltam. Autóba, motorba az alap MOL-os 95-ös került. Ráadásul az esetek 98%-ban ugyanazon a kúton tankoltam.

De változnak az idők, 10+ év után Shell-re változott a flottakártya. Néhány hete már Shell üzemanyag kerül az eszközökbe. Meg néha OMV. Mindegyiknél szintén az alap 95-ös.

A megfigyelés: a MOL-os 95-ös a legszarabb.

Hozzászólások

Majd lesz "Nemzeti Benzin Bolt" és akkor nem lesz választásod hol tankolsz ;)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Ha kérdezed, bármikor megmondtuk volna :)

A kutnak ahonnan eddig tankoltal mekkora a forgalma? En soha nem erztem kulonbseget a benzinek kozott. Igaz, hogy nem is erdekelt az ilyesmi es ujabban egy tank benzin tobb mint harom honapig elegendo. Ennek orvendek a legjobban.

--
FeZo

ertem, hogy orulsz. de annak az autonak vannak ugye eves koltsegei mint biztositas, "sulyado" + ketevente muszaki, ezen felul 4 evente gumi, idonkent olajcsere, netan uj akku stb. ezek sem gyengek, plusz ha szerviz jon kepbe akar nagyon durva osszeg is kijohet arra a par kilometerre.

nyilvan csak magambol tudok kiindulni, de havi 2-300 km miatt nem tartanek autot, illetve aggasztana a gep sok pihenese. ennel jobban velemenyem szerint semmi nem art. legalabb garazsban tudod tartani?

nem okoskodni akartam, velhetoen reszben nyitott ajton kopogtatok. illetve ha te igy szereted csinalni ahogyan csinalod es csinalhatod, akkor en orulok. tenyleg.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Miből állapítottad meg, hogy az a legszarabb? Én nem érzek különbséget pedig általában majdnem üresre tankolok tele.

Hogy a másik kettőtől egyenletesebb jár a motor és jobban húz. A múltkor a gyerek megjegyezte, hogy mi lett az autóval. Kérdem miért? Mondja, jobban megy. Szóval nem csak nekem tűnt fel. Pedig neki zéró tapasztalata van az ilyesmivel.

Az is felmerült bennem, hogy esetleg annál a kútnál babrálnak a benzinnel. Mivel, mint írtam, mindig ugyanott tankoltam, ez is magyarázat lehetne. De ebben annyira nem hiszek.

--
trey @ gépház

Mondd milyen különbséget érzel? (Marketinget ugorjuk át.)

Ez az üzemanyag és fogyasztás téma olyan mint a foci:) mindenki szerint jobb minőségű a cucc tőlünk nyugatabbra, de a spritmonitor.de szerint minden autó többet eszik mint amit itthon állítanak/bevallanak a tisztelt tulajdonosok.

Mérnökök vagyunk, mérjük ki. De mit is? Hogy érzésre jobban megy az autó?
Mi ennek a definíciója? 0-100-ra gyorsabban ér? Mennyit lehet valóban érezni, és mennyi pluszt adhat ténylegesen egy jobb üzemanyag, ugyanazzal a motorral?

Én pld semmi különbséget nem éreztem a shell vs mol 95-os között, pedig volt, hogy egyik irányba azzal mentem, míg a másik irányba emezzel jöttem.

De nem is tudom mit vennék észre. 10%-ot?
Hogy kisebbek a bmw-k, audik és porschek a tükörben?
--
zsebHUP-ot használok!

Pedig aki érzi, az minimális teljesítménykülönbséget is megérez. Ismerős az a jelenség, hogy nyári kánikulában a tűző 40+ fokos országútról behajtasz egy erdőbe (mondjuk Győr felől a Balatonra menvén a Bakonyba) és jobban húz az autó (főként a régebbi autók)? Nyilván, hogy nem lett hirtelen erősebb motor az autódban, nem lett benne más üzemanyag, nem reikizték meg az UFO-k, de mégis lehet érezni, hogy jobban megy (persze van tudományos magyarázata, nem Dynamo-i szemfényvesztés)?

Na, ez ilyen.

--
trey @ gépház

+1: Csak OMV-nél és csak maxxmotion 95-öt tankolok. Érzésre sokkal jobban megy a gép és a járása is csendesebb, finomabb. Mindenkinek mondom, hogy ne tankoljanak olcsó anyagot, de mindig mondják, hogy mérhetetlen a különbség.. Pedig érzésre teljesen más az autó.