Elsődleges számítógépemben (asztali, laptop, de nem mobiltelefon stb. mobil eszköz) ... fizikai memória van.

Címkék

< 1
0% (1 szavazat)
1-1,99 GB
1% (5 szavazat)
2-3,99 GB
5% (25 szavazat)
4-7,99 GB
14% (75 szavazat)
8-11,99 GB
30% (154 szavazat)
12-15,99 GB
8% (43 szavazat)
16-23,99 GB
31% (162 szavazat)
24-31,99 GB
3% (14 szavazat)
32-63,99 GB
6% (29 szavazat)
64-127,99
1% (6 szavazat)
128 GB
0% (2 szavazat)
> 128 GB
0% (2 szavazat)
Egyéb, leírom
0% (0 szavazat)
Csak az eredmény / az eredmény sem érdekel
1% (4 szavazat)
Összes szavazat: 522

Hozzászólások

[x] jóval több memória van benne a szükségesnél, de csak azért, mert olcsó volt a RAM modul, és miért is ne...

[x] több memória van benne a szükségesnél, mert az hittem szükségem van annyira, de legalább jó baromi drága is volt :(

Mondjuk a 128GB+ RAM-ra szavazó kollégát szívesen olvasnám, hogy mire használja a gépét. Abban már egész kellemes RAM drive-ról is lehet használni rendszereket.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

amikor új gépet kaptam a munkahelyemen én is sok memóriát kértem bele, sok virtualizációt akartam futtatni, aztán "csak" 64 giga lett. bár ez sem rossz, de most szerintem kell majd logisztikáznom a jelenlegi dolgaimhoz.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Hmm a vegen kiderul, hogy az olvasok harmada ha hasznal 8GiB vagy kevesebb ramot.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

<1GB 0 szavazaton all, Hajbi meg nem jart erre :)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ez azért nem olyan nagy tragédia. Ha integrált GPU-t használ valaki, az is levesz a használható RAM-ból, még 64 bites rendszeren is. Nálam pl. Intel HD3000 levesz 0,447 GB-ot a 16-ból Linux alatt, Win10 alatt nem tudom mennyit, mert az nem jelzi ezt ki. Persze rosszabb ugyanezt 4 GB-ból elveszteni.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Ezt a szavazast alapvetoen ket fele kellett volna bontani, mert igy nincs sok ertelme:

Egyik kor a rendszergazdak

Masik a fejlesztok

(akik mindket korhoz tartoznak, termeszetesen oda szavaznak, ami miatt annyi a ram amennyi)

+1. Van 16GB ramom. Ha valamelyik masik gepre kell bessh-zak vagy csak internetet bongeszek, akkor feleslegesen sok. Ha elkezdek fejleszteni, ugy hogy fut az irony-server (vagy rtags, attol fugg melyik gepem) meg 8 szalon clangal forditok, mikozben meg vagy nyitva egy chromium is, akkor mar kb el is fogyott a ramom.

I hate myself, because I'm not open-source.

Pont tegnap óta 12 helyett már 16 :)

2011-ben bővítettem 4-ről 8-ra. Tavaly úgy gondoltam, jó lenne több, de kiderült, hogy 8-nál többet nem lehet beletenni.

Így ennyi marad akkor egy ideig.

Tegnap véletlenül olvastam az Apple billentyűzetcserés topicban a 16GB-s vitát. Ha ahhoz van bármi köze a szavazásnak, akkor elég vicces. Így az összes ember, akinek 16GB-je van, be fogja X-elni a 16-23.99-et, amitől aztán rohadtul nem derül ki, hogy akkor most 16+++ van neki (mert ugye az egyik állítás szerint a 16GB már nem elég, ezért alapvetés, hogy jóérzésű ember manapság többet vesz), vagy éppen elég lett volna 8 is, és a 16-ot már eleve azért kérte/vette a gépébe, mert "jó ha van", meg így future proofabb.

Azaz a szavazás várható mediánjánál lenne pont az érdekesség, de így el van kenve az egész.

Van benne igazság, de nincs minden elveszve. Ha valaki a 16-23,99 GB-ot jelölte, akkor neki valószínűleg 16 GB-ja, vagy 20 GB-ja van. Tehát csak azt kell megtippelni, hogy mennyien lehettek, akik a 16 GB mellé még bedugtak 2-4 GB-ot. Mondjuk mert volt a fiókban, és akkor inkább használjuk valamire.

Szubjektív: Laptop esetén nem túl sok ilyen lehet, asztali gépnél inkább már előfordulhat. Mivel nagyon sokaknak a fő számítógépük laptop, így talán ebben a tartományban a 16 GB-os RAM méret a jellemzőbb.

+1, amugy az enyembe 18GiB van, mert harmasaval bovitheto (i7-920-nak 3 vezerloje van). Amikor megvettem, 3db 2GiB modult kapott, kesobb vettem hozza a maradek 3 helyre 4GiB modulokat, igy jott ki a 18. Egyebkent a hivatalos leirasaban csak 2GiB memoriamodulokig emlitik a tamogatasat, az alaplap gyartasakor meg gondolom nem volt akkora moduljuk.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Asztali gépet tényleg egyszerűbb bővíteni. Nekem itt ahol élek, a fő gép egy laptop lett, amit eredetileg csak e-book olvasásra meg hazautazós-közben-filmnézésre lett megvéve, s így ebből nőtte ki magát fő géppé. Alapból 2 GB RAM-mal vettem, ami az első felhasználásra bőven jó lett, de netezésre már bőven swap-pelt, meg hamar elfogyott a szabad memória. Aztán vettem bele még a 2Gb-ot azzal meg már amire én használom a gépet (netezés, táblázatkezelés, zenehallgatás) már a swapet se használja a gép.
(HP 2530p elitebook, Core 2 due L9600, Arch linux - 4.17.5-1-es kernel, Openbox ablakkezelő, tint2-es tálca meg még egy xcompmgr kompozitor. Bár tény, hogy egyre inkább érzem, hogy kevés kezd lenni ez a gép még ezalatt a light összelegózott rendszer alatt is.)

32 gb van a zbookban (2016 q1)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nekem sokáig fennállt az, hogy az a gép, amin dolgoztam 4 giga rammal ment, és a mobiltelefonomban pedig 8 giga volt. A legszebb, hogy QEmuval futtattam is a telefonon virtuális gépeket. Most már a gépben 16 giga van. :)

Én inkább úgy fogalmazom meg a problémát, hogyha csinálok magamnak egy új gépet, akkor azt telerakom rammal. Mármint, hogy annyit teszek bele, amennyit az alaplap befogad. A későbbi bővítés ugyanis macerásabb. Nehéz pont ugyanolyan memóriát szerezni, ráadásul a régebbi típusok ára nem csökken.
--
ulysses.co.hu