HOVD 2017 - Kedvenc adatbázis-kezelő

Címkék

amazon dynamodb, google bigtable, azure cosmos db
1% (9 szavazat)
apache derby, java db, h2, sqlite
5% (29 szavazat)
db2
3% (17 szavazat)
firebird
2% (10 szavazat)
gráf adatbázisok (például neo4j, marklogic)
2% (10 szavazat)
mariadb, mysql, percona server
44% (285 szavazat)
microsoft sql server
5% (33 szavazat)
mongodb
4% (24 szavazat)
oracle
4% (28 szavazat)
postgresql
31% (199 szavazat)
Összes szavazat: 644

Hozzászólások

Minden evben vegigszavazom a kategoriakat, esetleg nehanyat kihagyok, pl. mert BSD-bol meg csak FreeBSD-t lattam mukodni.

Es minden kategorianal az az erzesem, hogy "megszavazom a legkevesbe szart".

Es a "kedvenc adatbazis" az egyetlen udito kivetel. Maximalis elegedettseggel es jo erzessel adom le szavazatom minden evben a PostgreSQL-re.

szerk.: nginx a masik amire szinten jo erzessel szavazok kedvenc webszervernel

Azert a kedvenc adatbazis PostgreSQL szereploje a kezdetek ota ott van, es meg volt a lehetoseged meg kategoriakat is valtoztatni.

Masreszt "kedvenc". A PostgreSQL hatarozottan kedvencem. Ahol nem hasznalhatom, mert mas valo oda(, vagy mar mast implementaltak), ott nem orulok, hogy azon kell dolgoznom. Ertem en, hogy "ilyen suru write-nal ez mar nem lesz jo", meg a tobbi ervet. Csak nem szeretem azokat a megoldasokat annyira, amiket akkor kell hasznalni, amikor a PostgreSQL limitacioit tullepte a feladat.

A mongodb-n csodálkozok, hogy csak ennyi, pont a múltkor olvastam, hogy fejlesztők kedvence, mert pár sor konfiggal el lehet indítani, és baromi egyszerű benne akár egy többgépes replikát is csinálni.
--
"Sose a gép a hülye."

A mongodb egy pocsekul teljesito termek jo marketingosztallyal. Nincs olyan feladat, amire ne talalnal alkalmasabb NoSQL engine-t nala (idonkent meg SQL-t is).

A document db / map reduce meg eleve egy hibas koncepcio, eleg egy circular reference meg ket kicsit maskepp gondolkodo egymassal nem beszelo fejleszto, es kesz is benne a kaosz.

A kedvenc adatbázis-kezelő az, amit akkor is használsz, ha probléma abszolút nem kivánja, sőt.

Attól függ. Mobilalkalmazásnál sqlite, big datanál valamilyen NoSQL.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods