Jelenlegi / legutóbbi párodat hol ismerted meg?

Címkék

Online, társkeresőn
12% (59 szavazat)
Online, de nem társkeresőn, pl. közösségi vagy egyéb médiumon (chatszoba, törzskommentelés, stb.)
9% (46 szavazat)
Idegenként leszólítottam/leszólított (kocsmában, diszkóban, utcán, villamoson melletted ülve, stb.)
8% (39 szavazat)
Idegenként el akart adni nekem valamit, vagy én akartam valamit eladni (promoter és ügyfél, pincér és vendég, stb.)
1% (4 szavazat)
Munkatársként ismertük meg egymást
17% (84 szavazat)
Sokat jártunk egy helyre (pl. egy irodaépület, oktatási intézmény stb.), de nem munkatársként ismertük meg egymást
15% (75 szavazat)
Közös ismerős mutatott be minket egymásnak (felnőttként)
19% (93 szavazat)
Gyerekkorom óta ismerem
7% (35 szavazat)
Egyéb, leírom hozzászólásban
1% (4 szavazat)
Egyéb, nem írom le hozzászólásban
12% (60 szavazat)
Összes szavazat: 499

Hozzászólások

Hát... miután erős erőforrás degradáció árán, sokadik nekifutásra sikeresen uninstalláltad a feleség 1.0-át, N+1-szer meggondolod, hogy a feleség 2.0 telepítőjét elindítsd-e...
Még akkor is, ha a feleség 2.0-ról pontosan tudod, hogy teljesen más a kódbázis, mint az 1.0-ás verziónál. Szóval a felvetés teljesen jogos. :)

Vittem be neki az ágyba a reggelit, erre ő meg felháborodottan azt mondta, hogy "-Maga meg kicsoda, és mit keres a lakásomban !?" - Azonnal beleszerettem

TV2 SMS Chat, 15 éve :) Hiányzik nagyon az a közösség. Aki nem talalt tarsat/nem keresett, az is jol erezte magat. Chattalik, stb.

Kimentem osztrakba 1 hetre dolgozni egy szalloda tulajdonosanak, ahol osszejottem a pincerlannyal, aki mint kiderult a tulajdonos lanya. Ennek mar tizenvalahany eve..

Erdekes, hogy a leggyengebben szereplo "promoter/pincer" nekem ketszer is sikerult. Mindket esetben a holgy eroskodott, mikor a pincerlany fizeteskor megkerdezi hogy kozelben dolgozol-e es mikor vegzel es mondja hogy o mikor vegez anelkul, hogy visszakerdezned, az egy olyan jelzes pedig, amit illik levenni :)

Egy haverom meg ennel is durvabbat ert el: telemarketinges random szamokat hivogatoval o volt az egyetlen aki aznap szepen beszelt. A holgy le is mentette a szamat miutan volt egy feloras pihenteto beszelgetesuk, es amugy is felmondott utana nap. Aztan irt neki egyet azert maganszemelykent is. Havernak utana baratnoje lett egy ideig.

A "munkatars" eros szereplese pedig meg erdekesebb. Evtizedek ota hallgatjuk, hogy "hazi nyulra nem lovunk". Egyszer egy luzer srac mondta is, hogy "ne szexelj munkatarsakkal". Vissza is szoltam neki: "ja, ne szexelj munkatarsakkal, se baratokkal, se ellensegekkel, se ismerosokkel, se idegenekkel, se senkivel, mi?"

Házinyúlra lövöldözni olyankor gáz, ha kicsi a cég, vagy közvetlen munkakapcsolat van. Ha nagy cég, és mondjuk tök más részlegen dolgoztok (akár földrajzilag is máshol), akkor kb. ugyanolyan, mintha különböző cégnél dolgoztok. Közvetlen munkakapcsolatnál meg a lövöldözés után biztos, hogy lesznek problémák. És a személyes oldala egy dolog, a cégnek sem feltétlenül jó. Ilyenekre azért fejlettebb HR-rel rendelkező cégnél odafigyelnek.

"Ilyenekre azért fejlettebb HR-rel rendelkező cégnél odafigyelnek."

Erre "tul erosen odafigyelni" tobbtizezer euros tetel, ha a munkavallalo tudja, milyen ugyvedet kell talalnia ;)

Nem illik es nem is torvenyes megmondani a munkavallaloknak, hogy ha tetszenek egymasnak, akkor se jojjenek ossze.

Persze ha mar osszejottek, es egymas miatt lognak, lehet okot talalni az egyik eltavolitasara, ha meg csak szimplan zavarnak, az egyiket mas reszlegre teszed. (Foleg ha mar annyira lelketlenul nagyra nott a ceg, hogy HR-es van)

A régebbi melóhelyen egy pszichológus nő volt a HR-es, az ítélte meg, hogy ki alkalmas az állás betöltésére.

Egyetemnek vége, csont és bőr kimegyek a kapun, mondom a fizetésigényem, ami elég alacsony, mert ugye az egyetemi szemétkotorászás után igényeim alig voltak, max hogy meleg legyen, lehessen kajálni,...

Erre megjegyezte, hogy fogalmam sincs a piaci árakról, meg hogy mekkora egy balfék lehetek, hogy ennyit kérek.

Végülis "nagy nehezen" felvettek +20.000-et fizettek a kérthez képest, köszönök a csajnak, válasz nincs. Köszönök újra, válasz semmi. Én mindig ráköszöntem, válasz semmi.

Érdekes, hogy HR-es pszichológus csaj hogyan lehetett ennyire szociopata. Ha nem tudom róla, hogy HR-es pszichológus, tovább küldtem volna pszichológushoz, hogy vizsgálja ki, miért utálja ennyire az embereket. :)

Volt ám ilyen ezoterikus izé grafológiai elemzés is a tarsolyában. Kíváncsi vagyok, hogy horoszkópot nézett-e.
Még megkérdezte azt is, hogy van-e csajom: mondom nincs. Miért? Nem jutott...
Valami rémborzalom volt a felvételi.

Mert a statisztika es a valoszinusgszamitas egyutt a matematika kurvaja.

En a fizetokepes kereslet definicioja vagyok. Ha olyan ad el nekem, akire fel tudna allni, akkor az ott elkoltott penzem varhato erteke, ami nagyjabol egyenesen aranyos a bolt profitjanak varhato ertekevel erosen novekszik. Jobban megeri nekik not odatenni, mert tobbet kolt a magamfajta osztonleny emberszabasu majom. Tudom mirol beszelek, sok hasonlo tarsammal egyutt ittunk mar sztriptizbarban 500 ftos bort 10000 Ftert

Atlagos ferfi atlagos nore joval magasabb pontszamot ad, mint atlagos no atlagos ferfira. Hogy a gazdag no varhatoan sok penzt hagyjon ott, ahhoz 2 meter magas 100 kilos kockahasu es egyenletesen borostas, es valakinek $20000-be kerulo Hollywoodi arcszorzet kell. Ekozben pedig hallgatjuk, hogy a Photoshopolt Playboy lanyok miatt a ferfiak ma mar irrealis igenyeket allitanak fel a nokkel szemben.

Vagy neha van masik ok: ferfi tulajdonos noi munkatarsakkal szereti korulvenni magat, noi tulajdonos ferfi munkatarsakkal (altalaban). Igen, a felveteliztetesben sokszor inverz szexizmus mukodik, ugyhogy addig konnyebb a noknek munkat talalni, amig tobb a ferfitulajdonos. :) Illetve ahogy no a ceg megjelenik a feltekeny HR-es no, es tele lesz a ceg ferfiakkal, de az mar nem az altalad emlitett kiskaeftecske.

Dolgoztam olyan cégnél, ahol büszkék voltak rá, hogy hány pár talált egymásra, hány házasság lett.

Háromszor volt, hogy munkahelyi afférba keveredtem. Kétszer a hölgy indított, egyszer én. Nem volt semmi kihatása a munkára.

Ennek ellenére én pl. nem szívesen dolgoznék az asszonnyal egy projekten, mert ha véleménykülönbség van, azt lehet, hogy nem tudnánk olyan professzionálisan lerendezni, mint másokkal.

Ez így poénnak jó. Tudok olyan cégről, ahol az első szűrő az, hogy a fényképes önéletrajz alapján a jelentkező mennyire tetszik külsőre a HR-esnek. Ha az illető nő, és megítélés alapján jobb nő, mint a HR-es, akkor a CV-jét már a 0. körben kidobja... Ha a jelentkező férfi, akkor meg az dönt, hogy tetszik-e a HR-esnek vagy sem... Tiszta Tinder B+...

Ha férfi munkaerőre van szükség, akkor beteszek egy csinos HR-est. Ha a HR.es házassági ajánlatot kap akkor:

1./ az illető feltehetőleg férfi
2./ valószínűleg nincs családja
3./ elég gátlástalan ahhoz, hogy kütyüszart tukmáljon a vevőre.

Tökéletes utazóügynök.

> Sol omnibus lucet.

Hát a HR-es kezében azért elég érzékeny infók, adatok futnak keresztül, kis cégnél munkaköréből fakadóan gyakorlatilag mindenről tud az emberrel kapcsolatban, amiről a kollégák nem feltétlenül. Innentől eléggé ki van az ember szolgáltatva, könnyen támadható. Sértett nőnél alattomosabb, rosszindulatúbb ellenség pedig nincs a Földön... Ott és azzal fog szivatni, ahol és amivel csak tud.

olyan istentelenül be voltam rúgva, hogy magázódva, hivatalos hangnemben engedélyt kértem megcsókolni a kocsma közepén, vadidegenek gyűrűjében. sosem felejtem el. (rövid életű kapcsolat volt, és sajnos nem olyan tartalmas, mint a kezdete)

jópár éve hasonló fordítva történt meg egy nagyon jó kondiban lévő finn lánnyal. miután 10 percig bámult az egyik asztaltól, egy szó nélkül felállt, odajött, és úgy rántott el a csocsóasztaltól, hogy azt hittem, kiszakad a karom a helyéből. aztán megitta a sörömet. szóval nagyon szép megismerkedés volt, de másfél órát nem neveznék kapcsolatnak. sajnos a vége felé lehányta a cipőmet... ezt emléktárgyként nem tudom eltenni. :D

Még irc-en ismertem meg a #csevej és #magyar szobákban, bár ő jobbára a #scene-ben lógott. 18 csodás évet éltünk együtt. Sosem feledem! :-( Ma is imádom.

Egyetemen együtt dolgoztunk egy projecten,
aztán a laborban elővett egy macskabábot,
és kiderült hogy ő is olyan macskabolond mint én :)
(nem volt visszaút:-D )

A "közös hobbi által"-t esetleg még be lehetne rakni a "Sokat jártunk egy helyre" kategóriába :) pl (társas)tánc, kártya, társasjáték... ez ilyen "Sokat jártunk több helyre", ahol ugyanazt/hasonló dolgokat csináltunk :)

Még vannak ilyenek, hogy pszichodráma csoport, családállítás, interakciót igénylő workshopok, ahol mondjuk lehet, hogy csak egyszer vesz részt az ember, de ott is megismeri a többieket, anélkül, hogy idegenként kéne leszólítani a másikat vagy bemutatnának neki.

Tulajdonképpen kocsmában, de az már a személyes ismerkedés része volt. A kezdet az internetes fórum volt és lecimbáltak a találkozóra is, aki lecimbált, az lett az esküvői tanúm.:-)))

Skót táncház. 24.5 óra ismeretség után elhatároztuk, hogy összeházasodunk. Ennek már 23 éve.

> Sol omnibus lucet.

Ha az akkori baratnom szobatarsa volt a mostani, akkor az minek szamit?
Kozos ismeros mutatott be?

Közös ismerősnél botlottunk egymásba. Utána MSN-en beszéltünk és ez lassan 9 éve volt :)

Reszegen teblaboltam a Kuplungban es csak mellette volt hely leulni :-).Aztan kettonknek osszesen volt egy taxira penze.....
7 evvel es 1 gyerkoc szuletessel ezelott :-)

Céges rendezvény után hazafelé a buszon megbeszéltük a dolgot.

Előzőt egy fb csoportban, életem egyik legnagyobb hibáját találtam meg személyében...

--
openSUSE 42.2 x86_64

még az iWiW fénykorában,
ritka nagy véletlen/mázli során akadtunk egymásra aztán megvolt a kompatibilitás :D

Nálunk elég sok embernek kellet jó időben, jó helyen lennie:

Volt egy haverom, akinek az unokatesójának megvolt a Quake 4!
El is hozta a srác, és így egyben össze is haverkodtunk..
Egyik nap szólt, hogy lenne egy csaj, akinek segítség kellene PHP tanulásban (diploma munka).
Haver anyja és a csaj anyja is egy helyen dolgoztak, így jutott körbe az infó, hogy én lehetnék a megmentő :)
Felvettük egymást MSN-en! és beszélgettünk néhány napon keresztül. Közben kiderült, hogy mégsem kell neki segítség PHP-ben.
Aztán eltelt kb. fél év, hogy nem kommunikáltunk.

Egyik nap viszont unatkoztam, és mivel nem volt más online, gondoltam ráköszönök, mi van vele, stb...
Megint beindult a beszélgetés pár napon át, de ezt most élő randi követte :)
Ekkor találkoztunk személyesen először. Aztán ezt követte minden jó, ami szokta... :)

13 évvel később: Ő a feleségem :)

Szóval ha nagyon vissza akarunk menni, mi John Carmack-nek köszönhetjük egymást, mert ha nincs Quake, akkor az egész ismeretségi lánc nem jön létre :)

World of Warcraft... valami nagy elől futott, segítettem neki. Most a feleségem és jön a 3. gyerek :D