Levelezőkliensemben a bejövő levelek ...

mindegyike ömlesztve az Inbox-ban landol.
20% (83 szavazat)
az Inbox-ban landolnak, de vannak amik kategorizálva vannak max. egy mappa mélységig (pl. számlák, munka stb.)
46% (192 szavazat)
az Inbox-ban landolnak, de vannak amik kategorizálva vannak akár több mappa mélységig is.
28% (119 szavazat)
Egyéb, leírom.
3% (13 szavazat)
Csak az eredmény érdekel.
3% (14 szavazat)
Összes szavazat: 421

Hozzászólások

Alapvetően én rászoktam a Google Inbox-ra, szóval minden beesik, de csak a fontosnak vélt levelek jeleznek és minden más kategorizálódik, illetve erőteljesen használom a későbbi figyelmeztetést idő és hely szerint.

Inbox felulete tenyleg jo, de en visszaalltam gmail-re, mert abban latom, hogy ki kicsoda. Baromi irritalo, mikor cimzettnek csak a nevet mutatja, a cimet mar nem, es a header annyira meg van kurtitva, hogy abban se vagyok biztos, hogy kinek megy a valasz email.

A masik problema az inbox-al, hogy hianyzik a 'show original' opcio, vagyis a raw email megtekintese. Olyan siman lehet phishing aldozataul esni igy, hogy csak na. Szinte semmit se latsz, de amit mutat, abban meg nem feltetlen lehet megbizni, ugye.

Magán ömlesztve, céges kategorizálva egy mappa mélységig.
--
ne terelj

A levelezést alapvetően úgy használom, mintha egy ticket rendszer volna. (Tehát ami az INBOX-ban van, az kvázi nyitott ticket, azzal még foglalkozni kell) Ha végeztem az üggyel, akkor vagy letörlöm a levelet (ha már nem kell) vagy archiválom egy kategorizált mappába.

A dolog meg van fejelve azzal, hogy már a beérkezett üzenetek sem egyetlen INBOX mappában landolnak, hanem szét vannak szedve szerver-oldali szűrőkkel kb. féltucat tematikus INBOX-ra.

Bődületes mennyiségű mappám van, de ezek tematikusan, több szintű hierarchiába vannak szervezve, ezért jól átláthatóak.

Ja, és az email nem fájl transzfer protokoll. Az elmúlt 20 évem levelezése (mármint ami jelenleg meg van őrizve belőle) "mindössze" 389 MiB. (Nyilván ez sokezer, átlagosan néhány kiB-os levél.)

az Inbox-ban landolnak, de vannak amik címkézve (színezve, felirattal ellátva) vannak.
(Gmail)

Mind az Inbox-ban landol, nincsenek "címkézve" de thread és dátum szerint sorba vannak rendezve. Itt is hagyom őket, -nekem- fölösleges időpocsékolás ide-oda tenni őket.

____________________
echo crash > /dev/kmem

Vagy inkább a mutt gyorsabban keres és átláthatóbb mint ahogy én átnavigálok ilyen-olyan folderekre, végignyálazok ilyen-olyan címkéket. Régebben filtereztem sokat (Web-es felület, Thunderbird, Sylpheed), de mutt alatt nem igazán látom ennek értelmét.
Persze ez nem régóta van így (~ 3 hónapja), ha más kliens akkor jóság az auto filter.

____________________
echo crash > /dev/kmem

(x) Egyéb

Minden az inboxba kerül, ömlesztve. Amivel végeztem, vagy eleve nem kellett foglalkoznom vele, azt áthelyezem egy Archive nevű mappába, szintén ömlesztve.

Egy darabig törtem a buksim a különböző email-szervezési módszereken, aztán rájöttem, hogy ehelyett dolgozhatnék is. :)

Thunderbirdben szűrőkkel szétrakatom külön mappákba amik valamiért fontosak.
A G-mail webes felületén is van hasonló azt is használom.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerver oldalon egy mappa mélységbe kategorizálva és/vagy címkézve (sieve). Kliens oldalon már csak címkézek és archive mappába dobálok az inboxból, más művelet nem jellemző. Levlisták, nagios, cron mailek miatt no-way az only inbox.

> Levlisták, nagios, cron mailek miatt no-way az only inbox.

Ehhez nem kulon emailcimeket erdemes letrehozni?
valami at gmail.com, valami.2016 at gmail.com, valami.automata at gmail.com

En igy szoktam. Evente emailcimet valtok (valami.2017@gmail.com), es par ev mulva teljesen leepitem.

Persze az osszes emailcim egy fo email accountban kot ki (valami at gmail.com).
Cimkezve (2016 cimke, automata cimke, job cimke, stb, stb).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

régen mappáztam szabályoztam és a cimkézéssel is sokat próbálkoztam. Most már minden az inboxba jön, amit elvégeztem és fontos lehet később azt archiválom minden mást törlök. Ezt a módszert használom a Gmail-ben az Office 365-ben és a protonmailben is. Meg kell jegyeznem a gmail-ben ez tökéletesen működik mert a gmail keresője elképesztően jó mindent amit keresek szinte azonnal megtalálok pedig az a fiókom messze a legrégibb. Az Outlook keresője nagyon rossz a gmail-hez képest a protonmailemben meg még kevés levél van. Én már végleg leálltam a levelező kliens progikról csak weben levelezem.

--
honlapom http://dyra.eu/

(X) Egyéb
Magán: főleg INBOX-ba, de a levelezési listák szétválogatva.
Céges: ticketing rendszer van, levelezés abból, és ezt szeretném is, ha így maradna. Inbox-ba csak értesítések jönnek a ticketingből, de azokat egyből törlöm, csak arra használom őket, hogy ha nem vagyok gép előtt akkor is képbe legyek mi hogy áll.

Gmailen, levelek 95%-a archiválódik egy címke alá, az inboxba kerülőkre pedig vagy azért nincs filter, mert fontos és szem előtt legyen, vagy nem, és akkor hamar törlöm is. Egy-egy címkét meg néha "ledarálok", pl a trónon tablettel.

Alapvetően minden az inboxban, kivéve a "hagyományos" levelezőlisták.
Azok már a googli által megcimkézve, (am imap-on meg kölün foldert jelent) landolnak.

Ez akkor most melyik? :)

--
zrubi.hu

INBOX-ba kb semmi nem erkezik, minden szepen kap par labelt (tobbnyire csak egyet, de az lehet melyen), es a megfelelo helyre kerul. Ami megis INBOX-ba kerul, arra hamar filter irodik.

Gyulolom az omlesztett leveleket.

--
|8]