Munkahelyemen az étkezés ...

Címkék

a munkáltató által biztosított, Magyarországon dolgozom
7% (36 szavazat)
magamnak kell megoldani, Magyarországon dolgozom
70% (378 szavazat)
a munkáltató által biztosított, külföldön dolgozom
3% (18 szavazat)
magamnak kell megoldani, külföldön dolgozom
11% (61 szavazat)
leírom kommentben / szabadúszó vagyok / egyéb
8% (45 szavazat)
Összes szavazat: 538

Hozzászólások

Munkáltató által biztosított: ingyen van, vagy kötelező jelleggel levonják a fizetésből
Magamnak kell megoldni: én hozom, vagy zsebből fizetek érte a céges menzán, rendelem az ételt valahonnan

"rengeteget spórolok"
Ez azért nem olyan egyértelmű. A konyhában töltött időt is érdemes beleszámolni. Nekem például sokkal jobban megéri, hogy lemegyek a menzára, vagy rendelek valamit, mint hogy minden nap legalább 1 órát kötelezően a konyhában töltsek, és kizárólag mikrózott másnapos kaját egyek. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Amikor te hazaérsz 8 óra meló után akkor plusz 1 órát még tisztán pénzkereséssel töltesz? :)

Mi is most már több hete (talán hónapja) otthon főzünk. Ez korábban is így volt, de aztán évekre elmaradt a dolog és ott ettem ahol sikerült (hamburgeres, kínai, hentes, menza, kifőzde, burger king, stb stb). Bődületes pénzt el lehet így csapni, mondjuk átlag napi 1500 forint havi 20 munkanappal 30 ezer forint, és a párom (aki gyakran van otthon, most fejezi be az egyetemet) még nem evett semmit. De ha dolgozna és ő is így enne az pont havi 60 ezer lenne, ami egy kicsi albérlet ára. Szép, mi? Ez még csak a napi egyszeri meleg étel kizárólag munkanapokon.
Ne mondjuk hogy 800 forintért is lehet ebédelni mert az különféle okokból nem nevezném ebédnek (pl. az agyonlisztezett főzeléket meg se enném virsi feltéttel, akkor se nagyon ha otthon, _jól_ van megcsinálva).

"minden nap legalább 1 órát kötelezően a konyhában töltsek"
Érdemes 2 (akár 3) napra főzni, már ha nem derogál ugyanazt enni, nekem nem. Most csináltam egy nagy adag rakott káposztát, kb. 2000 forintba került (darált hús, rizs, sav. káposzta, tejföl, kolbász, plusz ami volt itthon pl. fűszerek, olaj), kettőnknek legalább 2 napra elég, akár többszöri étkezéssel is. Ez a fajta étel kiválóan elvan a hűtőben és nem árt neki a mikrózás.
Ha az 1500 forintos ebédet standardnak veszem akkor a 2000 forint szemben áll 2x1500=6000 forinttal, ráadásul otthon főztem, ismert és megbízható előélete van az ételnek.

"és kizárólag mikrózott másnapos kaját egyek."
Megnyugodhatsz, a kifőzdében, menzán, étteremben is mikrózott kaját eszel, jó eséllyel a fagyasztóból, félkészen kikapva.

Mi három okból eszünk otthoni kaját:
- trust issuek (egészségügyi kockázat, nem részletezném, simán elkaphatsz valamit, vagy simán csak egészségtelen vagy kockázatos amit eléd raknak)
- pénz (az elején levezettem)
- szeretünk főzni

--
arch,debian,osmc,android,windows

Nem, de van jobb dolgom, mint a konyhában "rohadni". Szeretek főzni, de maradjon meg hétvégi tevékenységnek. Hétköznap inkább sétálok, és játszok a gyerekkel. ;)
Az ételeket meg frissen szeretem, ez van, nekem megéri a menza a friss kajáért önmagában is.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

de akkor is olcsóbb lesz a kaja. és nyáron inkább elmegyek nyaralni plusz egyet. nekem az többet ad.

egyébként nem sok idő a főzés. nekem órabérben is jól kijön. annyi, hogy jól ki kell válogatni, hogy miket csinál az ember és milyen mennyiséget.

a legjobb az lenne amúgy, hogy összeállni pár emberrel és mindenki főzne egyszer egy héten.

Azert, mert nalad igy mukodik, meg nem biztos, hogy a vilagban igy mukodik. FYI. A legtobben, ha beballagnank a felettesunkhoz, hogy mostantol 140 netto plusz rendel, akkor az idiotaknak kijaro szanalommal teli mosolynal tobbet nemigen kapnank. Es ez cegmeret fuggetlen, a KKV-tol a multiig ez lenne, bar az indok mogotte valoszinuleg mas es mas. Nem mindenki dolgozik egy orias mammutnal, ahol kb. hibaszazalekok az ekkora tetelek.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

azert megneznem, hogy hogy hozod ki az egyhavi etkezesedet 10k-bol, ez az egyik. A masik, hogy ez tenyleg attol fugg. Hiaba vagy te piaci erteken fizetve, lehet, hogy a ceg mar ezt is eppenhogy kigazdalkodja, es nincs penzugyileg tul sok mozgastere. Mondom, nem mindenki dolgozik multinal, vagy penzes cegnel, a kis kkv-k eleg nagy resze erzekeny penzugyi egyensulyt oriz, es nem egyszeru ebbe belenyulni. Szerencses az a ceg, akinek a havi +20k (merthogy brutto az kb. ennyire jon ki) nem okoz problemat.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

attol fugg, hol dolgozol ;-)

en hiszek abban, hogy nagyon keves olyan ember van, aki piaci erteken van megfizetve, maximum ha most valtottal. en peldaul tudom, hogy nem vagyok piacin megfizetve $$$-ban, cserebe a nem penzbeli juttatasok olyanok, amiket nem cserelnek el $$$-ra. ezt kell merlegelni.

azt, hogy piaci aron vagy-e megfizetve, konnyu kideriteni: menj el egy allasinterjura valami hasonlo pozira, es mondd be a nagyobb szamot fizuigenynek. ha megadjak -> nem piaci aron vagy megfizetve :)

tegyuk fel, ha nekem +120k kene, hogy boldogabb legyek, akkor
a, bizony random munkanapom kernek egy 200kt emelest (amibol 120k biztos lenne, mire hozzam jut az alkudozas vegen)
b, valtanek

de nem csak az en vilagomban van ez igy, hidd el, sok ismerosom tolja igy.

Segits nekem, te hol is elsz most? Nem Magyarorszagon, ugye baratom?

Hianyszakma ide vagy oda, a 120k -s emelesre csak a fejuket ingatnak, a 200k-sra meg a hasukat fognak a rohogestol (perze, ha mindezt nettoba ertem), mert annyi eselyed lenne, mint egy odabetonozott hintalonak Epsomban.

Itt minden fizetesemelest ugy kell szamolni, hogy durvan a duplajaba kerul a munkaltatonak, vagyis egy 120-as emeles 240k, egy 200-as pedig 400k jo magyar forintba kerul (valamivel kevesebbe, de ez elenyeszo), es ezt a legtobb KKV az eletben nem termeli ki, akarmilyen jol is fogy a termek.

Raadasul a piaci ar merteket iszonyatosan befolyasolja az aktualis ado politika, ideertve a Cafeteriara es a beren kivuli juttatasokra juto buntetes (ado) merteket is. Volt olyan ceg, ahol menet kozben a fizetesem egy reszet (nagysagrendileg 10k) elkezdtek inkabb ebedjegyben adni, mert ugy olcsobb volt (mondjuk pont jol jott, bar ez mar hosszu-hosszu evekkel ezelott volt), egy masik pedig menet kozben szuntette meg az ebedjegyet (es valtotta at penzre), mert a kormany hirtelen ugy dontott, hogy arra pedig sokkal kemenyebb adot kell kivetni. Ma mar ott tartunk, hogy egyre kevesebben adnak a beren kivul barmit, mert egyre kevesbe eri meg a cegnek. Es ez csak egy vetulete a fizetesnek (azert ezt irtam, mert ennek ismerem jobban a helyzetet).
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

> ezt a legtobb KKV az eletben nem termeli ki

I beg to differ.

A KKV szektorba tartozik még egy 200 fős (magyar léptékben elég nagy) cég is. Meg lennél lepve, hogy ezek mit tudnak kitermelni és mit nem. :)

Ezekkel a fizus threadekkel mindig az a baj, mint amikor IT-s ROI-t számolunk: a hupperek jó része megáll a hardver és a licenc költségénél, pedig ott nem ér véget a történet. Itt szintén: ha reális képet akarunk kapni egy ember költségéről, akkor az nem a bruttó fizu, de még csak nem is a bérköltség. Számoljuk bele az iroda rá eső részét, az "ingyen" kávét, a fűtést és légkondit, a WC papírt amit elhasznál, stb.

Ezekhez képest egy havi 33.000 forintos kiadás (ebből lesz az éves nettó +200k) konkrétan nulla. Főleg, ha a mérleg másik oldalán mondjuk az van, hogy lelépsz, és ki kell képezni az utódod. Akit ráadásul eleve többért kell felvenni, mert valahonnan ugye át kell csábítani.

Az megvolt, hogy ott volt egy "legtobb" is? Nyilvan nem a 200 fos KKV-ra gondoltam (hany is van ilyen?) hanem az 5-20 fot foglalkoztato cegekre (es beloluk?). Fuss neki ennek megeccer.

Nyilvan egy ember TCO-ja sokkal magasabb a fizetesenel, ugyanakkor ha belegondolsz, a beren kivuli koltsegek (a futes, a wc-papir, a kave, legkondi, stb) nem emberfuggo dolgok, ezeket akkor is biztositani kell, ha 20 titkarno dolgozik egyutt meg akkor is, ha 20 informatikus, there is no real difference. A fizetes az, ami igazan komoly koltseg egy ceg eleteben, es ha valahol jatszani kell a koltsegekkel, a legtobben itt kezdik - sajnos -, mert ennek van a legnagyobb overheadje (ugye, ado, jarulekok, fassetuggya meg mi). Raadasul a WC-papir meg a tobbi meg visszaigenyelheto afat is tartalmaz, a berbol nem tudsz visszaigenyelni semmit.

Az a masik vicces dolog, hogy a sokadik ember vagy, aki ugy gondolja, ha valahol nem fizetnek eleget, majd jol tovabballsz. Csakhogy ez nem ilyen egyszeru. Nem kubikosok vagyunk, hogy mindenutt ugyanugy kell a betont hordani a talicskaval, tok mindegy, hogy Puspokladanyban vagy Bekesszentgyorgyon, hanem minden ceg kulonbozo, es mindent majdnem nullarol kell ujratanulni. Uj kornyezetet megtanulni, uj workflowba beleszokni, meg eleve, potencialisan egy nagyon rossz helyen levo leendo munkahelyre eljutni... persze autoval minden baormi egyszeru, nem mindenkinek van.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

> a beren kivuli koltsegek [...] nem emberfuggo dolgok
> ha 20 informatikus

Ez azért rossz példa, mert pont az IT az a szakma, ahol a munkakörnyezet minősége elég sokat nyomhat a latban munkakereséskor. Hiába ugyanannyi négyzetmétert foglal el az íróasztalod, óriási különbség lehet a bérleti díjban.

> Az a masik vicces dolog, hogy a sokadik ember vagy, aki ugy gondolja, ha valahol nem fizetnek eleget, majd jol tovabballsz.

Na álljunk meg egy pillanatra. Én nem ezt mondtam. Ha nem fizetnek eleget, akkor több lehetőséged is van:
a) visszavágod a kiadásaidat
b) többet/mást/jobban/stb. dolgozol cégen belül, és emelést kérsz
c) új munkahelyet keresel
d) te vagy a balek az asztalnál, és eleve alul vagy fizetve

Én nem azt mondom, hogy keress másik munkahelyet. Ha nem akarsz költözni, akkor a (c) opció értelemszerűen kiesik. Ha kell valami, dolgozz meg érte. Ha így sem jön össze, akkor dolgozz tovább érte. Az viszont nem működik, hogy váltani se kelljen, fejlődni se kelljen, de a pénz azért legyen több.

"Az viszont nem működik, hogy váltani se kelljen, fejlődni se kelljen, de a pénz azért legyen több."

Vagyis az tok okes szerinted, hogy evekig dolgozik az ember egy cegnek, de a fizetese egy petakkal nem no, ugyanakkor meg vannak ilyenek, hogy inflacio, meg aremelesek, meg hasonlok?

Masreszt, pont az IT az a szakma, ahol minel tovabb vagy egy cegnel, annal tobbet ersz, pusztan csak azert, mert atlatod a ceg folyamatait, ismered az infrastrukturat, joban vagy a vezetokkel, stb - pont az a kategoria, amiert a masik oldalnak (elvben) nem jo biznisz kidobni teged. Ez annak a ceg szamara igenis az ido elorehaladasaval ertekesebbe tesz, anelkul, hogy komolyabban fejlodnel a szakmadban, vagy ketannyi munkat vallalnal be, mint addig. Termeszetesen esszeru korlatok kozott, de en nem latom annyira elrugaszkodottnak azt az otletet, hogy ennek az erteknovekedesnek legyen anyagi vonzata.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

> ugyanakkor meg vannak ilyenek, hogy inflacio, meg aremelesek, meg hasonlok?

Te szándékosan nem akarod megérteni? Arról volt szó, hogy átlag józsi bemegy a főnökéhez, és kér +60 ezret. Egész eddig erről beszéltünk. Az inflációs korrekciót ne keverjük már ide.

> b) többet/mást/jobban/stb. dolgozol cégen belül, és emelést kérsz
vs
> atlatod a ceg folyamatait, ismered az infrastrukturat, joban vagy a vezetokkel, stb

Nem értem, itt hol az ellentmondás.

"Te szándékosan nem akarod megérteni? Arról volt szó, hogy átlag józsi bemegy a főnökéhez, és kér +60 ezret. Egész eddig erről beszéltünk. Az inflációs korrekciót ne keverjük már ide."

Inkabb te nem akarod megerteni, de persze egy multinal dolgozva ez normalis is. Atlag Jozsi mar akkor is orul, ha egyaltalan kap inflacios korrekciot (ami persze lofasz, mert nem inflacios kellene, hanem a vasarloi kosarhoz mert korrekcio kellene, de ez mar messszire vezet). Az, hogy bemenj a fonokodhoz, es kerj +60k -t egyszeruen irrealis.

Rossz dologhoz hasonlitottad, a masodik bekezdesben erre reflektaltam, legfokeppen az utolso mondatra:
"Ha nem akarsz költözni, akkor a (c) opció értelemszerűen kiesik. Ha kell valami, dolgozz meg érte. Ha így sem jön össze, akkor dolgozz tovább érte. Az viszont nem működik, hogy váltani se kelljen, fejlődni se kelljen, de a pénz azért legyen több."

Pont, hogy mukodnie kell(ene), hogy "valtani se kell, fejlodni se kell", pusztan azert, mert a tapasztalatod miatt ertekesebb vagy a ceg szamara, de ez se nem valtas, se nem fejlodes (nem szuksegkeppen fejlodsz a szakmadban pusztan attol, mert jol ismersz egy adott ceges infrastrukturat, sot, a legtobb esetben ez nem szamit szakmai fejlodesnek).

--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Tobbszor, tobben linkeltek mar hupra:
https://mimox.com/hu/blog/arrol-bizonyos-munkaerohianyrol-meg-penzrol/

Most csak egy reszletet szeretnek kiemelni:
"Mindenesetre a kételkedőknek a következőket szeretném röviden elmesélni. Volt egy jelöltünk a minap (tehát az elmúlt két hétben), aki bruttó 340e Ft körüli fizetéssel rendelkezett, tulajdonképpen mélyen alulfizetve a piachoz képest. Örültünk a lehetőségnek, hogy duplázhatjuk az illető alapfizetését, ügyfelünk 700e Ft-ot ajánlott + juttatásokat. Az illető bejelentette, hogy távozik. Azonnali hatállyal fejelték meg a dolgot, bruttó 840e Ft-ra emelve az alapfizetését. Igen, jól látjátok. 500000, azaz félmillió Ft-ot emeltek. A havi alapon. Van még kérdés?

Nos, HR szempontból ez persze epic fail, hülyét csináltak magukból, aki igazi HR-es az tudja. És a srác sem döntött jól – majd megérti, ha nagyobb lesz és bölcsebb, meg majd írunk erről is egyszercsak – ugyanis maradt a régi munkájában amit már sok éve csinál. De miért csinál egy cég ekkora őrültséget? És hát mégis, 500000 Ft / hó! Nos azért, mert a keresés és a pótlás és az új ember fizetésének teljes költsége még ennél is nagyobb. Bizony."

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

teljesen tisztaban vagyok a magyar helyzettel, leven a barati korom egy resze otthon maradt plusz mi is vadaszunk embereket otthonrol...
amugy meg ez rossz erv, hogy en epp hol vagyok, barkinek el lehet menni (informatikusokrol beszelunk, akik kepesek kepezni magukat es 1-bitnel okosabbak), btw. ne, legyszi, ne valaszolj erre a postra 3 oldalas sirammal, hogy miert nem lehet elmenni, es miert kell szivni, ez inkabb magadnak onigazolas, meg a tobbi embernek, aki inkabb sir, mint hogy valtoztatna.

ha te igy gondolod, amit leirsz, akkor nem kell KKV-nal dolgozni. kit erdekel, hogy nekik szarul megy-e? mint munkavallalo, kit erdekel ez az egesz amit leirsz? mint munkavallalo ket dolog erdekel:
- mennyi penz kerul havonta a zsebembe
- mennyi nem penzbeni dolog veszi korul a munkahelyemet ami kompenzelja a magasabb fizu hianyat (en ide sorolom mondjuk azt, hogy van-e ingyen ebed, a kollegaim ertelmesek-e, van-e megfelelo hw/sw budget [hogyha valaki devopsozik], ha ki akarok probalni uj dolgokat, engedik-e, etc.)

nekem nemreg ajanlottak egy masik allast, ~30%-al nagyobb nettoert, de nem vallaltam el, mert a magasabb fizu elvitt volna olyan dolgokat, amiket egyszeruen nem kaptam volna meg nem penzbeni juttataskent.

hacsak nem keresel a mai magyarorszagi multi-netto teteje korul, akkor az azt jelenti, hogy van hova kepezned magad, es van hova valtani. ahogy irtam, nem csak minden a penzrol szol, pl havi 1M-ert nem akarnam szetunni a fejemet egesz nap egy ingben hulyekkel korulveve.

viszont az alapfelteves az volt, hogy nem feltetlen akar fozni, csak igy sporol 60kt, amit tobbre ertekel, mint a sajat idejet...

"barkinek el lehet menni [...] nkabb magadnak onigazolas, meg a tobbi embernek, aki inkabb sir, mint hogy valtoztatna."

No comment, nincs tobb kerdesem. Ennel tomorebben nem tudom megfogalmazni. Csalad, ilyesmi, pusztan csak onigazolas. Sose legyek ennyire szegeny.

"viszont az alapfelteves az volt, hogy nem feltetlen akar fozni, csak igy sporol 60kt, amit tobbre ertekel, mint a sajat idejet..."

Ezzel mondjuk - modjaval, de - egyetertek. Cska hat persze ingyen semmi nincsen, ha valami nem penzbe, akkor idobe kerul. En inkabb idot sporolok, abbol van kevesebb.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A leanyvallalatnak dolgozom itthon, es magamnak kell gondoskodni rola. De Amcsiba heti 3x bizositva van az etkezes a kollegaknak. A finance-osoknak elkerekedett a szeme mikor meglattak mibe kerulne ezt MOn bevezetni, hala a jo magyar adozasi rendszernek.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló

Ahogy tudom nem cafeteria rendszerben vagy hasonloban gondolkoztak, hanem hogy, heti 3x, ahogy kint is, megvendegelik a munkatarsakat (a koltsegeket meg leirjak). Csak amikor megtudtak, hogy valami 150%-os kulon ado van a mutatvanyra (fixme lehet a szam nem pontos), akkor kerekedett a szemuk. De ez az a sztori amit en tudok ;)

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló

Jah, a Michelin-csillagos koszt nem olcsó. Én kafetériából + némi készpénzből megoldom, hogy minden nap egy házias kaját kínáló étteremben eszek 2-3 fogást, 1000-1500 forintból. SZÉP kártya + Erzsébet, ami kedvező a munkáltatónak, kedvező a munkavállalónak.

Nekem egy kicsit az bántotta a szemem, hogy megint egy kis bezzegezést éreztem. Holott itthon is lehet kulturált körülmények közt étkezni, nyugodtan. Ehhez nem kell Amerikába menni.

--
trey @ gépház

Semmi bezzegezes nem volt benne, es egyet ertunk, hogy valami kafeteria rendszerrel biztos jobban ki lehetett volna jonni a dologbol. Nyilvan ez is volt a cel a kulon ado bevezetesevel, hogy a cegek az ettermi, es egyeb szolgaltatasokat ne tudjak kenyelmesen elszamolni (na nem mintha egy uzleti ebed ne lenne az uzlet resze, na de mindegy is), ezert adjanak inkabb kafeteriat, ami jol meghatarozhato erdekeltsegeknek tomi a zsebet. De a cel nem az volt, hogy a dolgozoknak legyen mit enni, hanem az, hogy kozossegileg elmegyunk egy helyre, ahol kozosen elkoltjuk az ebedunket, mikozben kotetlenul beszelgetunk, amit ilyen forman a ceg fizet. Es total megertem oket, hogy nem akartak evi 10M Ft-al a magyar allamot penzelni (tervezett letszamunk 40%-aval szamolva), plusz ezen felul fizetni magat a kajalast is.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló

A jól meghatározható érdekeltség az azt jelenti, hogy nem jön ide a "Csekk Dezsanér" és papírnyomtatással nem viszi ki az országból a hasznot.

Én értem, hogy miről beszélsz. De itt nem a csapatépítés a szavazás tárgya szerintem, hanem az mindennapi munkahelyi étkezés. Az pedig megoldható annyiból, amiből az amerikai egy hotdogot sem biztos, hogy kap New York-ban.

--
trey @ gépház

Hazai vállalatnál dolgozom. A munkáltató által biztosított, ha akarom igénybe vehetem, de az étkezési hozzájárulást csak akkor kapom meg, ha igénybe veszem.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

szabadúszó vagyok és online rendelem (szerk.: és fizetem magamnak) mint minden mást :-)
e-food.hu, teletal.hu, mecsekbistro.hu.. stb stb ;-)

vicces kérdés, hogy ha a munkáltató biztosítja, akkor nincs nagyon egyéni választás (levonják a fizetésből, vagy csak nem adják ki, ha pl. vega vagy egyéb jelenleg nem többségi étrenden van valaki), ha nem, akkor lehet nincs is nagyon lehetőség (nem belvárosi részen)

Külföld, saját magunknak kell megoldani, általában együtt sütünk-főzünk valamit, ami az 1 órás ebédidőbe belefér. Csapatépítés/közösségi szellem szempontjából a legjobb, és még a legdrágább étel sem kerül 5 eurónál többe fejenként (bármilyen kajarendelés legalább 8-10 euró/fő).

szabadúszó vagyok - be vagyunk fizetve mindennapi kajára, de hétvégén magunkra főzünk.

Magunk oldjuk meg, ahogy tetszik (mi egyre gyakrabban főzünk otthon, nem bizom a menzákban, kifőzdékben).

--
arch,debian,osmc,android,windows

Kulfold.
Kaja jegyet kapok, aminek az aranak 30% levonjak a fizetesbol, 70%-ot a ceg fizet. (vagy hasonlo szamok)
Kaja jegy szinte barhol jo, a ceg epuleten belul is van hely ahol lehet vele fizetni. Olyan hosszu ebed szunetem van, amilyet ep akkarok, szoval nem gond szinte barhol elkolteni.

'magamnak kell megoldani, külföldön dolgozom' at jeloltem, javitsam ?

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

A masodikat jeloltem, mert altalaban az az igaz. Ennek ellenere a fonokom eleg sokszor hoz valami kajat a csapatnak vagy rendel valamit, vagy meghivja az egesz csapatot valamelyik kajaldaba. Ezzel az egyetem kozelsege miatt eleg jol el van latva a kornyek.

--
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess? - Wargames

Cafeteria van, mindenki úgy használja, ahogy tudja. Dobozos kaja / vendéglő / megeszi a papírt.

Külföldön dolgozom, a munkáltató ha kifizetem biztosítja a kaját, egy másik erre szakosodott cégén keresztül.

Google. Finom és állítólag egészséges kaja egész nap ingyen. Habár nagy mennyiségben semmi se egészséges, híztam is egy kicsit az utóbbi időben. Amikor még otthon voltam, nem kaptam semmit, munkahely közeli menzákra jártam (gyorskaja fúj, étterem fúj, ez a kettő között nekem mindig pont bejött). Ja, amúgy saját tapasztalatból jöttem rá a húsos rakott tészta titkára, mikor egyszer észrevettem, hogy belül elég eltérő fajta húsok vannak. Nyami. Be is zárták már azt a helyet. XIII. Capital Square földszinti menzáját nagyon szerettem, hiányzik is a magyar kaja egy kicsit.

--

Heti 1x munkaltato altal biztositott, de a "magamnak kell megoldani, külföldön dolgozom" opciot jeloltem, mert heti 4x az a jellemzo :)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Lenne meg egy opcio, amikor magadnak kell megoldani az etkezest, de a cegnek van menzaja ahol kedvezmenyes aron(ertsd munkaltato tamogatja/uzemleteti a menzat) etkezhetsz ha akarsz.

Mo, de kijarunk a kollegakkal, lenyegesen olcsobb. 1000-1200 forint korul szoktunk kolteni per kopf, ahol menut eszunk, ott ezert a penzert 2-3 fogas jar. Havi parszor szoktunk kirugni a hambol, mexikoi/olasz konyhaban 1700-ig felmegy, de ez nagyon nem rendszeres, elotte/utana hetekig nem megyunk oda.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A hagyományos megoldást, avagy otthonról viszek két szendvicset, aztán mikor hazaérek a melóból együtt ebédelek a családdal, már senki sem részesíti előnyben?

Ahhoz eleg sok dolog kell, de ketto minimum:

- A "hazaerek" az ne este tizenegykor tortenjen
- Legyen valaki otthon, aki ebedet foz

Na most IT uzemeltetesnel ezek nem mindig adottak.

Egyebkent oszinten szolva, nekem peldaul az ebed a foetkezes, akkor eszek meleg etelt. Vacsorara meg reggelire csak nagyon szolidan kajalok.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Cégvezető vagyok és általánosan elmondható, hogy közel minden nap meghívom a dolgozókat (általában étteremből rendelünk ebédet).
Előtte közösen megbeszéljük, hogy honnan rendeljünk.
Természetesen szabad választás van az étlapon.
Ezen kívül a hűtő is mindig tele van 7-8 féle fél literes üdítőkkel.

--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

+1

Annyi kiegészítéssel hogy mi nem tartunk fenn irodát, a közös és terepnapokon van közös étkezés amit én állok, ha épp a vegán kolléga velünk van akkor vegán étteremben.

Az "irodai" munka tea- és kávéházakban zajlik, sa fogyasztást állom, a napi limit egy coworking bérlet alsó napi értéke (3000 ft körül)

Amúgy nem értem, az, hogy valaki nem vega vagy vegán az azt jelenti, hogy az illető olyat is eszik, ami nem fér be az említettek étrendjébe... nem azt, hogy kizárólag csak olyat. Én szeretem a húst, de egyszer meg tudok enni egy jó salátát ha úgy hozza a sors, de *drumroll* van hogy önszántamból is megeszem.

o:o:o:o: az eszedbe se jutott, hogy mikor eloszor ettek ott, akkor mindenkinek izlett, es a kollegajuk iranti toleranciabol szivesen esznek alkalmankent hus mentes etelt? Hiszen senki nem hal bele, ha egy etkezes soran nem eszik hust, ez bizonyitott teny, es ha meg finomat is eszik, akkor mi a hiba? Amugy Aadaam nem beszelt semmilyen kotelezvenyrol, meg kenyszerrol (meg ugy altalaban ajandek lonak nem nezzuk a fogat). Ezek a te fejedben leteznek, es bizonyos sztereotipiaidat vetited itten kifele :)

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló

Semmi nem kotelezo, gondolom ehetsz kulon is a csapattol, nem fognak ezert kirugni. De azt gondolom, hogy parszor siman belefer az, hogy a csapat elmegy egy vegan etterembe is kajalni. Es _akar_ meg elvezhetik is a dolgot. Az, hogy _te_ nem erzed jol magadat egy vegan etteremben, az a te problemad. Attol engedd meg kerlek, hogy mas ezzel ne igy legyen. Koszi.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

A baj az, hogy rendes kínálat nem nagyon van átlagos éttermekben vegánok számára. Még a vegetáriánusoknak is jobb dolguk van, akiknek azért odaraknak némi rántott sajtot/zöldséget, pedig egyik vegetáriánus ismerősömtől úgy tudom az is elég lehangoló. Mit szóljanak a vegánok akiknek még a tejtermékek se férnek bele az étrendjükbe?

Nem hiszem hogy rálátsz ennek a csapatnak a mindennapjaira.
Csak annyit teszek hozzá hogy egy raklap húsmentes étel van a magyar konyha (vagy a Magyarországon megszokott ételek) listáján, és nem feltétlenül szükséges minden nap húst enni.

--
arch,debian,osmc,android,windows

Figyelj, en dolgoztam olyan helyen, hogy annyira PC-k voltak a sracok, hogy azon az egy napon, amikor benn dolgoztam, hoztak nekem kajat, mert sajnos nem tudtam veluk menni (baromi messze esett minden normalis etkezde). Szerintem ez nem szomoru, hanem dicseretes dolog. Szomoru, hogy ezt te maskepp latod.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Nem lett volna kotelezo hozzam igazodni, es nem is kertem, vartam el soha, ok maguk kerdeztek mindig, hogy mit hozzanak nekem kajara. Pedig le is tojhattak volna, hogy rendelek, vagy ehen halok, vagy hogy jutok kajahoz. De torodtek a problemammal, es segitettek. Szerintem ez - sajnos - kiveteles jelenseg egyelore. Ilyen ertelemben tehat ne mmas.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Low fodmap étrend (mindenre érzékeny:(), úgyhogy magamnak főzök.

Ebédelni kijárunk/rendelünk akármi, viszont mindig van rengeteg gyümölcs és zöldség, ezt a cég fizeti (mint ahogy a kávét, tejet, teát, stb).

Egyéb: külföld, a saját cégem biztosítja az étkezéseimet :-).
--
Csaba

Egyéb: céges belépőkártyával napi 300 forint kedvezmény a környező menzákon, így ha otthon főz valaki pár tíz forintért van leves vagy köret.