Online fizetésnél (10 000 Ft-os nagyságrend) az alábbiak közül melyiket preferálod?

Címkék

Fizetés bankkártyával a webáruház oldalán (onsite fizetés, https)
3% (14 szavazat)
Fizetés bankkártyával, fizetőoldalon (offsite fizetés, pl. OTP, CIB, K&H fizetőoldalára átirányítva)
32% (140 szavazat)
PayPal fizetés bankkártyával, PayPal fiók nélkül
2% (9 szavazat)
PayPal fizetés már meglévő PayPal fiókommal (PayPal egyenlegről vagy ott regisztrált bankkártyával)
55% (240 szavazat)
Banki átutalás
3% (12 szavazat)
Egyéb, leírom hozzászólásban / Csak az eredmény érdekel
5% (21 szavazat)
Összes szavazat: 436

Hozzászólások

Attól függ, mennyire ismert az eladó. Nagyobb, ismertem áruházból nyugodtan a webáruház oldalán, ismeretlen oldalról inkább banki utalás. Idegen országból paypal.

a hideg raz ki attol, amikor x weboldal bekeri a kartyaszamomat. Ezert inkabb egy bank oldalan fizetni, vagy paypal-lel...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Külföldi cégnél bármit amit lehet, magyar cégnél a PPO óta kártyával semmit (max bank oldalán, de leginkább sehogy)

Egyéb: Paysafecardot használok.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Valamit biztos levon, de nem tőlünk. Valószínűleg arra épít, hogy csak kerek összegben vehető és a vásárolandó dolog ritkán az. Nekem az utolsón pl. maradt 327 forint. Nem sok kibírom, de nekik ez a sok kicsi nagyon sok lehet. Persze ha létezne még valami 327 forintért, levásárolhatnám, talán össze is vonható több darab, ebben nem vagyok biztos.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

webszámla + webkártya --> amennyi összeg kell azt átrakom ingyen a nagy számláról s utána vonják le a webszámláról. (webszámla mindig 0ás és nem fér hozzá a főszámlához, de elfogadják bárhol, ebay, amazon, blizzard...)

PayPal fizetés már meglévő PayPal fiókommal ÉS virtuális bankkártyával, amire a vásárlás összegét raktam.

Legtöbbször paypal, de oda is a virtuális kártyám számát adtam meg (1HUF napi limit)

Offsite = Stripe > Offsite = Banki cucc > Banki atutalas. Ekkora osszegnel ha sajat fizetorendszert latok, mashova megyek (talan 1-2 kiveteltol eltekintve). Paypal pedig no fucking way.

--
|8]

PayPal engem jól megszívatott valamelyik nap.
315 FT / EUR volt a banki árfolyam(OTP), erre ő 325-ért váltotta nekem az EUR-t...
Inkább fizettem volna közvetlenül bankkártyával.

Egyértelműen PayPal.
Ha nagyon muszáj, esetleg fizetek bankkártyával, de csak közismert és megbízható webáruházban (amazon.de).
Arbitrary webáruházat, ahol nincs PayPal, inkább hanyagolom.

A hazaiak közül Kudos az edigital-nak. Sajnos több olyan kisáruházzal találkoztam, ahol
- nem tudtam kivenni a kosárból terméket, csak a cookie-k törlésével
- eltérő (kevesebb) összeget dobott ki a PayPal fizetés, mint a kosár összértéke (ilyenkor utána szophatsz a supporttal)
- rejtett költsége volt a PayPal-os fizetésnek (óppardon, valahol az apróbetűben benne volt, hogy előfordulhat plusz költség, de a fizetési mód kiválasztásakor miért nem lehetett odaírni, hogy ez +1400 Ft? Persze ilyenkor megint szopás a supporttal, mert a fizetési mód megváltoztatása menüpont utólag már nem működik)

Itthonról amit lehet, inkább az eDigital-on rendelem meg, még akkor is, ha picit drágább. Soha nem volt még probléma velük. Illetve egyszer, amikor black friday után nem voltak képesek megmondani, mikor szállítják a TV-t. Kivárom én, nem az a baj, csak mondják meg az elején, hogy bocs, de ez ennyi meg ennyi nap lesz. Ettől eltekintve mindig okésak voltak.

eMag-nál előfordult már probléma a csomagolással, és nem is voltak túl együttműködők. Azóta nem rendelek tőlük.

Paypal nálam kizárva, amióta egy nyomorult fizetéshez nem volt elég a 2 step verification (kártya beterheléssel), hanem még személyes papírokat is bekértek volna. Azóta semmit sem fizetek paypalon.
Akik a webkártyára esküsznek: igen, ez egy jó megoldás, de minek? A normál bankkártyán is eleve csak annyi pénzt érdemes tárolni, amit az ember belátható időn belül fel is használ. Innen kezdve szinte mindegy, hogy webkártya vagy normál bankkártya.

A paypal nálam semmit se vacakolt, hozzárendeltem a kártyát aztán ennyi.
A web kártya / alszámla pedig azért jó, mert itt _kiadod_ a kártyád adatait.

A normál bankkártyát én pénzfelvételre és POS terminálos fizetésre használom, ami azért eléggé biztonságos. Főleg ha a kártya nem dombornyomott, mint pl. az én "fő" kártyám sem (direkt). Így ha klónozzák és pl. Malajziában használják 3 órával a sarki közértes vásárlásom után, akkor a bank is lép, ha én nem lépnék.

A web-en használt cucc pedig dombornyomott, csak arra van, annak megfelelő a limit-je (1 Ft/nap), ezt csak akkor emelem meg ha használni akarom. Így ha valahol "megőrülnek" ahol megadtam, vagy netán felnyomják a PP/stb. account-omat, akkor is ekkora kárt tudnak okozni.

(Off: Bankkártyán amúgy nem tárolsz pénzt, azt számlán tárolod, a kártyával csak a számlán tárolt pénzhez férsz hozzá.)

+1, PayPal-hoz egyszer hozzárendeltem a bankkártyámat, azóta sosem volt vele semmi fennakadás.

Húgom egy időben bankban dolgozott, de sosem tudott meggyőzni, miért kell nekem dombornyomott kártya. Nem csinálok ebből presztízskérdést, jó nekem a sima Electronic use only MasterCard.

Nalam dominal a Paypal, ha lehet, helytol fuggetlenul azzal vasarolok. Ha nem, akkor lehetoseg szerint offsite fizetest kerek, ha ez se megy, akkor csak es kizarolag akkor adom meg a kartyaszamot, ha nagyon nagy cegrol van szo (Microsoft, Amazon, ilyes), vagy semmifelekeppen nem tudom meguszni a vasarlast.

Elsosorban persze a visszaelesek miatt, de azert is, mert en keptelen vagyok eszben tartani, hol kell befrissiteni a kartyaadatokat amikor megjon az uj, harom-negy helynel tobbet nem birok megjegyezni. Legutobb pont a Google Wallettel szivtam meg (vagy mi a rak a neve, amivel a Play Store-ban fizetsz), egyszeruen nem ertettem, miert nem valosul meg a ~300 forintos fizetes, az Androidos Play meg adott valami tok random hibauzenetet. Aztan kis gondolkodas utan rajottem. Persze ez meg valami 2.x -es Android volt.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

foldhivatal.hu oldalon rendszeresen veszek tulajdoni lapokat (volt, hogy egyszerre 36 000 Ft értékben egy nap) a lap Otp Bank fizetési rendszerén.
ebay: PayPal a hozzákapcsolt kártyával
Magyar weboldal: előreutalás online bankon