Céges rendezvényen rúgtál-e már be NAGYON?

Címkék

Nem.
61% (371 szavazat)
Igen, és nem lett (különösebb) munkahelyi következménye.
38% (235 szavazat)
Igen, és lett munkahelyi következménye.
1% (5 szavazat)
Összes szavazat: 611

Hozzászólások

Nem, jobb szeretek "jozanabb" maradni, es figyelni :D (mindig csinalnak valamit ami akkor meg jo otletnek tunik, es az ilyeneken lehet a legjobban szorakozni)
Viszont utanna a "kemenymaggal" nem egyszer nagyon tullottunk a celon.
--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Nem rajta, hanem már odafelé. Többször is. Sosem lett semmi következménye és ez így is van jól.

Egyszer volt egy kisebb riadalom ezzel kapcsolatban, mert éppen kitüntettek volna a rendezvényen a jól végzett munkáért és nem értünk oda időben az átadásra (mert a Gyógygödörben egy kissé leragadtunk). Kicsit megcsúszva értünk oda. A vezérigazgató végül átadta a jutalmam, stílszerűen egy üveg díszdobozos Johnnie Walker Blue Label-t (nem is értem, hogy honnan vette, hogy szeretem :). Nevetve csak annyit mondott: csak akkor adom oda, ha ezt nem itt iszod meg, kicsit drága ahhoz, hogy most lehúzzátok. :D

Idén szinte semmit sem ittam a céges vacsorán.

--
trey @ gépház

Ritkán iszom sokat, de akkor rendesen. Az év napjainak legtöbbjén semmit. Mondjuk tegnap éppen elszopogattam kétszer másfél deci 2012-es Bock Villányi merlotot, amit az Andrews-os srácok küldtek (innen is köszi ;), de előtte pl. egy hétig semmit.

Néha lecsúszik itthon egy-egy doboz sör, vagy egy fél Unicum szilva, de mértékkel.

A céges vacsora az a hely, ahol az egyik tulaj a saját pálinkáját hozza kóstolóba, a sör és a bor pedig része a vacsorának. Senki sem veszi rossz néven, ha valaki egy kicsit kapatos lesz. Előfordul az ott "nagy" emberekkel is :D

--
trey @ gépház

+1
reszben azert vannak ezek a ceges "bulik", hogy kicsit mindenki lazithasson, erezze jol magat.
en ugy vagyok vele hogy addig a szintig rendben van amig nincs kotekedes, verekedes. meg tul nagy karokozas (ilyen "osszetort nehany pohar" dolog nem szamit annak, reszegen beverni a szelvedot mar igen, de abbol se lenne tul nagy problema, legfeljebb kifizettnem a kart aztan kesz.)

Nem emlékszem :-P ilyenkor csak amiatt szoktam aggódni, remélem senkit nem küldtem el melegebb éghajlatra. De egyelőre nem hívtak, hogy januártól nem kell bemennem.

Még sohasem rúgtam be. Annyit még nem sikerült innom, hogy olyat műveljek amit másnap szégyellnem kellett volna.

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

A mi ceges bulinkon nem szolgalnak fel alkoholt. Elotte meg elmenni iszogatni, vagy berugni valahova mashova, majd utanna megjelenni, nem az en stilusom. Gyerekesnek tartom.

Na ki vele, ki szólt be Ganxtának?

a ceges bulik bejarata ilyen varazsajto... en meg csak befele mentem...

--
neked aztan fura humorod van...

Nálunk mindenki csatak részeg volt! A vezér indított minden nótát az asztalon állva, két üveg Bock Kopárt öntve egyszerre le a torkán. Nem maradhattunk le sokkal mögötte! Én a parkban ébredtem egy padon, a többiek vagy körülöttem szanaszét, vagy bent az asztalok alatt, asztalokon. Jó hangulatú buli volt :-) Természetesen semmilyen következménye nem lett, a borzalmas 2 napos fejfájást kivéve.

nem, de a berúgást azért meg lehetne konkrétan fogalmazni. teljesen kivetkőzve magadból behányva a főnököt agyonverve - vagy épp te vagy a legjobban ropó' ámbár fárasztó "bulibáró".

ui az én tavalyi ittas szavazásom nem került ki, pedig szilveszterre volt kihegyezve, köszi :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

... ja ...
az utolsó november 7-ét ünnepeltük //már érződött a lőporszag//, 1 állami intézménynél ... kicsit sok volt a szintetikus szürkebarát ...
1 tajtrészeg kollégámmal bújtattuk a csontmerev csoportvezetőnket az igazgató elől ...
igen volt következménye ... kaptunk jutalmat :):):)
... daliás idők voltak, nincs mire büszkének lenni ...
:):):)

_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Beleszámít az a céges rendezvény ahol direkt inni mentünk és a főnök addig itatott minket amíg inni bírtunk? :)

A 2-est sokan atelik, es midnenki meglepodik, hogy mennyire nincs semmi mikor utana bemegy hetfon dolgozni.

Igen, tegnap, fogalmam sincs, hogy lesz-e következménye. De a tavalyi esetekből kiindulva nem. :)

Persze. A főnök helyettesének a kocsijába rókáztam bele. Őőőőő...... csúnyán nézett rám az irodaszekció vagy 2 hónapig.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

"rúgtál-e már be NAGYON" - nem. Nem stilusom, jobban szeretem elvezni az alkohol minosegi, semint mennyisegi oldalat.

Egyebkent nem itelek el senkit, de elmagyarazna valaki, mi abban a jo, hogy csatakreszekre issza magat az illeto?

--
L

Abban igazában semmi jó nincs.
De bulizási/italozási tapasztalataimat figyelembe véve bárkinél simán be tud sikerülni, mert egy átlagos baráti összejövetelhez/hétvégi/házi bulihoz képest nem biztos, hogy azt fogod inni amit szoktál, és nem biztos, hogy a saját ütemedben fogsz tudni inni, és nem biztos hogy azokkal fogsz inni akikkel havonta egyszer meló után összeültök.
A céges buli veszélyes műfaj, mert hiába kezdesz el mondjuk egyfélét inni mértékkel, ha a tószthoz kiöntenek mindenkinek egy pezsgőt, vagy valami rövidet. Ahol meg az asztalon van a pia ott meg simán lesz egy-két szomjas ember aki miatt gyakrabban jön a kör, és amellett, hogy megy a "papírkutyázás" ha kihagyod, még a 2cl is minimum 4, a féldeci meg 8-10cl... :) Ha meg véletlen "neadjisten" elfogy az az egyféle az asztalról, akkor meg a többség biztos keverni fogja... :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Az alkohol egy módosult tudatállapotot hoz létre. Ez a módosult tudatállapot sokféle érzetet tud okozni az embereknek. Van akinek eufórikus vidám érzés. Úgy érzi az ember, hogy mindent nagyon ért, rendkívül vicces dolgokat mondanak a barátai és mindenre képesek együtt. Olyannyira erőteljes tud lenni ez az érzés, amit józanul szinte lehetetlen elérni. Persze vannak akikre más hatással van az alkohol, ők ezt egykönnyen nem értik meg.

Akkor miért nem azt írtad?
Itt most max annyira beszélhetünk rendszerességről, hogy átlagos cégnél van évente sacc két buli. Nálunk mondjuk egy.
Bár mondjuk igaz. Ha évente rendezik, az már rendszeres... Ha évente egyszer ott elengedi magát valaki, akkor az már rendszeresen... :)
Ügyes... :)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Csak azert nem rugtam be nagyon, mert sosem volt eleg pia.
--
FeZo

Múlt héten céges karácsony, előtte forraltbor, pálinka, a rendezvényen sör (az volt ingyen).
Szerencsére negyed 10 körül felhívtak, szóval rongyoltam haza LUN-okat allokálni, meg FS-eket növelni :D
Ha nem hívnak fel lehet csúnyább vége lesz. Így negyed 1 körül már el is mentem aludni. Akik maradtak 3-4 ig voltak, másnap úgy is néztek ki :P

------------------------------------------
"Nincs ez el**szva, csak másra lesz jó!"

Én soha nem iszom, szilveszterkor is csak alkoholmentes pezsgőt. Szükségem van minden agysejtemre, és ez az egyik módja.

Céges rendezvényen még soha - munka közben viszont előfordult már párszor, hogy legurult pár sör :)

hárman azt jelölték be, hogy lett következménye. SZTORIKAT! :D

En evek alatt annyi mindent lattam mar eteren, hogy mar elkepzelni se tudom, mi kell ahhoz, hogy munkahelyi kovetkezmenye legyen. Soha nem volt munkahelyi kovetkezmenye a legkemenyebb peldaknak sem, olyanoknak, ami utan en hetfon biztos nem mentem volna be dolgozni a szegyentol. Masoknal sem.

Az ok altalaban egyszeru: a legtobb hulyeseget ami miatt elszegyelled magadat olyankor csinalod, amire a tarsasag 80%-a mar nem fog emlekezni, 15%-a nem figyel es total dekoncentralt, talan fel se fogja mit lat ha emlekszik is masnap, a maradek 5%-ban meg nem azok vannak akiket ez felhaboritana.

Teljesen szolid 3 (3.3-as) Dréher után, csodálkozva ébredtem kifele menet a hidegben. Tanakodás közben, hogy hova menjünk tovább, a biciklin támaszkodva egyszer csak eldőltem mint a zsák. Ez még nem lett volna baj, de a betonon a fejem fogott egy kődarabot.
Sokáig nem értettem mi történt, amíg elő nem kerültek a bulin készült képek. Az egyik vezető tökéletes pincértartással
hordta az egyiken tele tálcán a pálinkát és én is szerepeltem több képen, mindig volt mellettem üres feles is.
Hát így raktam össze a történet hiányzó részét. :)

Igen, de az tervezett volt. Elozo nap osszedolt az egyik IBM cluster, hajnalig szorakoztam vele, mikor a ceges garden partyra mentunk volna, kedves volt elettarsam kozolte, hogy se O nem jon, se a gyerek (csomo 0-10 eves gyerek volt, egy kis faluban). A ket dolog annyira felidegesitett, hogy szabalyosan dontottem magamba a piat, egy ora mulva kesz lettem.

Nem rajongok az ilyenert, jobb szeretem a spiccet, de akkor es ott ez kellett. Term. semmi kovetkezmenye nem lett, miert is lett volna ?

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

ja es a ferfi beosztottjaimmal a kupiban kotottunk ki. :) 6-an megittunk kb 6 uveg jim beamet meg odafele utkozben meg egyet kocsinkent. (2 kocsival mentunk)
nem sajat, hanem mas ceg pertnertalalkozojan is sikerult mar nagyon berugni, mas kerdes hogy oda direkt minket hivnak, mert tudjak hogy jo party arcok vagyunk. :D
persze mas resztvevo cegek alkalmasint megbotrankoznak, de akik nagyon megbotrankoznak azokat nem szoktak jovore elhivni. mi stabil meghivottak vagyunk. :D

Tönkrement a star wars élményem (meg a teljes tegnapom) az ivászattól. Aznap este nem történt semmi rossz, táncoltam, toltam a sör-koktél-jager köröket, de másnap über rosszul voltam.

--
arch,debian,openelec,android

Több céges buli is szokott lenni. Felső-közép-alsó szintűek. A közép szinten engedem el magam jobban, de amikor érzem, hogy kezdenék elborulni, akkor jön a sárga autó.

Oh, azok a céges bulik... :D

Otthon sokkal inkább volt következménye, mint a cégnél :D

Ma már persze más a helyzet:
- A 'multikulti' céges 'party' egészen más kategória :o
- ahogy öregszem egyre rosszabbak (és hosszabbak) a másnapok, így már nagyon meggondolom az ilyesmit;)
- a kisfiamnak sem mondhatom, hogy haggyá má, apa másnapos...

--
zrubi.hu

Sokkal nagyobb poén a rákövetkező munkanap. Mindenki lapos kúszásban közlekedik az irodában, jönnek-mennek a "nem tudom, hogy kinek mit mondtam, de utólag is elnézést" és a "a híresztelésekkel ellentétben nem én téptem le és hánytam össze a sötétítőt" jellegű levelek és az alkalmi kapcsolatok is megszűntnek nyilváníthatók az első munkanapon.
Álltam már a szőnyeg szélén többed magammal kollektív fejmosás címén.
Az elmúlt 10 év tapasztalata, hogy a korlátlan alkoholfogyasztás nemzetközi szinten botrányt von maga után (tehát nem magyar sajátosság). Gondolom a szervezők is tisztában vannak a következményekkel, a Másnaposok című filmben szereplő jelenetek is valósággá válnak.
Ezzel kapcsolatban egy sztori, volt lakótársam céges buli másnapján reggel nyomozza, hogy hol hagyhatta el a pénztárcáját, kihangosított telefonhívás részlete a következő (K - kolléga, L - lakótárs):
L: Emlékszem, hogy taxival jöttünk haza és Te hívtad.
K: Nem, Te intetted le.
L: Jó, emlékszem egy fehér szedán volt.
K: Nem, egy kék egyterű volt.
L: Jó, a lényeg, hogy elöl ültem...
K: Hátul ültél.
L: Kiszálltam itt a ház előtt...
K: Szóltál a taxisnak a körúton, hogy itt álljon meg, mert Te még mennél bulizni.
L: Húha, akkor ez így veszett ügy, amúgy milyen volt a buli?
K: Egész jó, amíg nem akartál szkanderozni.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

2006-ban történt, ha jól emlékszem (de lehet, hogy 2005 volt). Céges buli egy balatonparti szálloda kertjében. Arra emlékszem, hogy kipróbáltam pár dolgot (nem nagyon iszom alkoholt). Talán még valamilyen hozott saját cuccal is megkínáltak a vidékiek. Aztán még leültem ott valaki mellé, valamit hülyültem és azt mondják, hogy egyszer csak elterült a fejem az asztalon és ketten cipeltek fel a szobába. A másnap nagyon csúnya volt, a szállodának meg fizethettem a fürdőszoba takarítást. A főnököm (és a vállalkozás tulaja) eléggé ilyen bulizós arc volt, csak nevettek ő is az egészen.

Ha a céges bulin a főnök valami piás üveget elővesz/felbont, akkor a feladat egyértelmű: be kell rúgni... ha ilyenkor részegen nem okozok anyagi kárt, vagy személyi sérülést, akkor nincs következménye.
Minden más esetben a piálásnak súlyos munkahelyi következménye lehet.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Lényeg, hogy sosem szabad a főnöknél részegebbnek lenni.

Máskülönben meg valamiért fenemód bírom az alkoholt, sosem karcoltam még be annyira rettenetesen, hogy kidőlnék, vagy ne emlékeznék dolgokra. :)

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok