Ha szabadságra megyek .... "out of office" reply-t.

állítok be a belső kollégáknak
7% (26 szavazat)
állítok be a külsősöknek
1% (4 szavazat)
állítok be mindenkinek
37% (138 szavazat)
állítanék, de nem tudok (rendszerem nem támogatja stb.)
2% (8 szavazat)
nem állítok be
51% (191 szavazat)
Egyéb, leírom.
3% (11 szavazat)
Összes szavazat: 378

Hozzászólások

Hint:

állítok be a belső kollégáknak - "Send a reply once to each sender inside my organization with the following message:"

állítok be a külsősöknek - "Send automatic reply messages to senders outside my organization"

Illetve az ezekkel megegyező beállítások !exchnage rendszereken. Többi egyértelmű.

--
trey @ gépház

egyéb: nem megyek szabadságra, szabadság alatt is olvasok leveleket, 1-2 napon belül válaszolok.
(sose állítottam még be automatikus választ)

Egyéb: kötelező lenne, így aztán csak kb 50%-ban feledkezek meg róla - volt olyan, hogy utólag távolról beállítottam, és olyan is, hogy nem (amúgy everybody)

Nem allitok be, mert altalaban szabadsag alatt is foglalkozom a dolgokkal, ha szukseges, illetve nagyjabol tudjak a hazai kollegaim, ha szabadsagon vagyok, adott esetben valaszolnak is (nem jellemzo, hogy ne lenne CC:-ben/ TO:-ban valaki mas is).

/sza2

Nem állítok be, mert a business critical dolgokat NEM egyéni, hanem "business service" postafiokokba küldik. Aki mégis direkbe nekem küld levelet, az meg így járt: kibírja* azt a pár napot válasz nélkül :)

A (közvetlen) kollegáim meg tudják/látják ha szabin vagyok.

*Ha valami k fontos, és csak én tudok segíteni, úgyis felhívnak telefonon.

--
zrubi.hu

Elozo munkahelyemen mindenkinek ment egy, most nem, ugyse keres senki xd

"És ha elutazol, el vagy utazva.... "

e-mail-t, telefont, egyéb kommunikációs csatornákat átirányítok a helyettesítő kollégákra és irány egy olyan hely, ahol se térerő, se internet... :D

Ceges policy szabalyozza meg a tartalmat is.

Soha nem vagyok szabadságon és mindig levelesládám mellett vagyok, csak néha leugrok egy cigire :D

belső kollégáknak megy, muszáj, policy, de IMHO nagyvállalati környezetben elég nagy bunkóság, ha valaki úgy megy el egy hétre szabira, hogy nem állít be out-of-office üzenetet.

alias killall='echo "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja. Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput." | espeak -vde' #That's not funny.

A kollégák látják a projekt menedzsment rendszerünkben, hogy mikor ki van szabadságon, úgyhogy számukra nem szükséges az out of office, viszont az ügyfeleket tájékoztatni kell róla. Viszont mivel nem tudom úgy beállítani, hogy csak külsősöknek menjen, így "állítok be mindenkinek".

(x) Éppen szabadságon vagyok, és állítottam be mindenkinek. :)

Szabadság alatt is mindig felveszem a telefont (nem tartok magántelefont, csak cégeset) és elolvasok minden emailt (naponta 20-50) és ha kell, akkor segítek (amennyiben kritikus és tudom, hogy nálam van a legjobb kezekben az ügy), a triviális dolgokban meg visszajelzek, hogy más is meg tudja oldani, keressék XY-t.
Tudom, hülye vagyok, de mindig akkor veszek ki és annyi szabit, amennyit csak akarok, valamit valamiért.

Regebben allitottam be, ebben az evben mar nem. Sot, ha nem vagyok szabin, akkor sem nagyon veszem fel az ugyfelek telefonjat :) Elsore igen es elmondom, hogy NE nekem irjon, telefonaljon, hanem a ceges kozponti szamra/mailre. Ha masodszorra nem erti meg, akkor oszinten sajnalom...
(Ez csak a kis ugyfelekre vonatkozik, hosting ugyben parszazforintos weblap vagy 3-4 dekstop geppel rendelkezo cegekre, a tobb szervert uzemelteto cegek hivasat tovabbra is felvezsem, ha ok keresnek, akkor komoly oka van, mittomen, megallt az egyik szerver vagy ilyesmi. Szoval priorizalok, nem bunkosagbol, hanem mert igy birok el a meloval. )

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Nem állítok be semmit, egyrészt mert nem lehet, másrészt szabadság alatt is kell olvasnom a leveleket. Gépet is mindig tartok magamnál.

Nem értem az összefüggést. Nekem is be van állítva, hogy szabadságon vagyok, távollétemben _sürgős esetben_ kit kereshetnek és hogy mikortól dolgozom.

Ettől még minden levelet elolvasok és ha úgy van, reagálok is és néhány fontosabb munkát el is végzek. Azzal, hogy beállítom csak fenntartom magamnak a lehetőséget arra, hogy bizonyos dolgokra ne reagáljak, mindamellett, hogy erről valamiféle tájékoztatást biztosítok.

Így van ez most is. Szabadságon vagyok, de ettől még több fontos dologban reagáltam levelekre és el is intéztem több fontos dolgot. Pl. megállt egy storage-ban egy alkatrész, kellett hamar egy reverse DNS bejegyzés. Ezeket elintéztem, de vannak, amik bőven várhatnak hétfőig.

Munkahelyi leveleket egyébként a mobilomon is olvasok szabadságom alatt is, ha éppen úgy akarom.

--
trey @ gépház

Csak azt akartam írni, hogy a szabadság nálam annyit jelent, hogy nem mindenre azonnal, de legkésőbb este reagálok. Ügyfelekkel nem levelezek, ha nagy a baj, akkor a kollégák telefonon felhívnak (és fel is veszem). Ha szükséges, akkor az első lehetséges helyen beavatkozom. Mindegy hol vagyok.

Nem allitok be, nem is lehet, es nem is akarok :)